قائم پناه: ناترازی سال‌های قبل شرایط را به بحران رسانده است/ اوضاع تا حد زیادی بهتر می‌شود


قائم پناه: ناترازی سال‌های قبل شرایط را به بحران رسانده است/ اوضاع تا حد زیادی بهتر می‌شود

معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: ناترازی که از سال‌های قبل وجود داشته امروز شرایط کشور را به حالت بحران رسانده است و برای دچار قطعی برق نشویم و مردم در فصل دچار مشکل نشوند، جلسه‌ای برگزار کردیم.

به گزارش خبرنگار مهر، جلسه ویژه وزارت نفت با حضور سه وزیر نفت، نیرو و صمت و رئیس سازمان برنامه و بودجه و با ریاست "محمدجعفر قائم پناه" معاون اجرایی رئیس جمهور برگزار شد و بعد از سه ساعت بحث و بررسی به پایان رسید.

موضوع جلسه، تأمین سوخت زمستانی، افزایش هماهنگی‌های بین دستگاه‌های اجرایی و اتخاذ تصمیم‌های جدید به‌منظور تأمین بهینه‌تر سوخت زمستانی برای بخش خانگی، نیروگاه‌ها صنایع و عبور بدون چالش از زمستان امسال بود.

محمدجعفر قائم پناه، معاون اجرایی رئیس جمهور در حاشیه این نشست، در جمع خبرنگاران گفت: کارگروهی با حضور وزرای مختلف دولت برای تأمین سوخت زمستانی تشکیل شده که این جلسه، نشست اول آن کارگروه بوده و از این پس قرار شده به صورت هفتگی این جلسات برگزار شود.

وی افزود: در جلسه امروز، تصمیماتی نیز اتخاذ شد که این تصمیمات برای تصویب و ابلاغ به هیئت وزیران می‌رود و سپس اطلاع رسانی خواهد شد.

معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به ناترازی موجود در سال‌های گذشته خاطر نشان کرد: ناترازی که از سال‌های قبل وجود داشته امروز شرایط کشور را به حالت بحران رسانده است.

قائم پناه اضافه کرد: برای آنکه دچار قطعی برق نشویم و مردم در فصل دچار مشکل نشوند، جلسه‌ای برگزار کردیم که منجر به این می‌شود که ناترازی ها تا میزان زیادی برطرف شود.

به گفته وی در ۱۰۰ روز گذشته انفاقات مهمی افتاده از جمله اینکه تولید گاز خام ۲۲ میلیون متر مکعب و در کل تولید گاز ۱۸ میلیون متر مکعب افزایش یافته است.

معاون اجرایی رئیس جمهور با بیان اینکه تولید بنزین نزدیک به ۶ میلیون لیتر اضافه شده است، اضافه کرد: در ۱۰۰ روز گذشته تولید گازوئیل نیز ۷ میلیون لیتر افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه یک بخش جبران ناترازی مربوط به افزایش تولید است و از سوی دیگر باید مصرف نیز مدیریت شود، گفت: در این نشست تمهیداتی اندیشیدیم که از مصرف بی‌رویه به نوعی جلوگیری شود که از آن جمله می‌توان به کنترل مصرف در سیستم‌های گرمایی در رستوران، استخر و باغ‌ها اشاره کرد تا مصرف گاز پایین بیاید و حتی در مواردی ممکن است این مراکز تعطیل شود.

معاون اجرایی رئیس‌جمهوری با بیان اینکه برای کنترل مصرف، کار را از دولت شروع کردیم و امروز ساعت ۱۶ طی ابلاغیه‌ای تمام دستگاه‌های اداری کشور موظف به خاموشی سیستم گرمایش و برق خود شدند تا مصرف را به حداقل برسانند، تصریح کرد: امیدواریم مردم کمک کنند تا ناترازی را حل کنیم، اگر ناترازی حل نشود چاره‌ای جز خاموشی و تحمل سرما نخواهیم داشت. بنابراین باید عادلانه رفتار کنیم تا گاز و گرمایش به همه کشور برسد.

قائم‌پناه با اشاره به اینکه زمستان زودهنگام شروع شد و دمای هوا نسبت به پارسال ۴ تا ۵ درجه کمتر شده و ناترازی‌ها در برق و گاز ایجاد شده است، افزود: تولید برق نیاز به سوخت دارد و اگر سوخت ناکافی باشد برق قطع می‌شود، بنابراین دنبال این هستیم که ناترازی را در بخش سوخت مدیریت کنیم.

وی ادامه داد: بعد از آنکه تصمیم‌های این نشست به تأیید رئیس‌جمهوری برسد این تصمیم‌ها ابلاغ خواهد شد و امیدواریم که صنعت هم دچار خاموشی نشود.

معاون اجرایی رئیس‌جمهوری با بیان اینکه اگر گاز خانگی با همین روند مصرف شود منجر به تعطیلی کارخانه‌ها خواهد شد، اظهار کرد: این در حالی است که امسال از سوی مقام معظم رهبری، سال جهش تولید نام‌گذاری شده و خاموشی صنایع مانع از تحقق جهش تولید خواهد شد که گرانی و بیکاری به دنبال دارد.

قائم‌پناه با بیان اینکه امیدوارم مردم همراهی کنند تا ناترازی انرژی را امسال پشت سربگذاریم و در سال‌های آینده با تمهیدات وزیر نیرو برای تولید برق خورشیدی این ناترازی جبران شود، افزود: در ۱۰۰ روز گذشته ۱۵۰۰ مگاوات به تولید برق خورشیدی کشور اضافه شده است و برنامه‌های دیگری نیز در این زمینه وجود دارد تا پایان دولت، ناترازی گاز و برق را پشت سر بگذاریم.

وی با اشاره به اینکه اکنون دفتر رئیس‌جمهوری با حداقل مصرف انرژی کار می‌کند و خودشان نیز لباس گرم می‌پوشند گفت: حتی در نشست هیئت دولت نیز فقط برای فیلم‌برداری اجازه روشن‌کردن چراغ‌ها را می‌دهند. اعضای هیئت دولت نیز زندگی شخصی خود رعایت می‌کنند،

‌قائم پناه در پایان تصریح کرد: هر یک درجه هوای سرد ۲۵ میلیون متر مکعب مصرف گاز را افزایش می‌دهند و باید با تعدیل قیمت، پرمصرف‌ها را کنترل کنیم.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

حبس کودک 3 ساله داخل کشو از زمان تولد توسط مادرش