بیوگرافی جیمی کارتر؛ از تولد تا فوت + عکس همسر و فرزندان
جیمز ارل کارتر جونیور (James Earl Carter J) که به نام جیمی کارتر شناخته میشود، در 1 اکتبر 1924 در شهر پلینز جورجیا در ایالات متحده به دنیا آمد. او اصالتاً آمریکایی است و در یک زندگی گره خورده با کشاورزی بزرگ شد.
خانواده کارتر؛ اسامی و شغل والدین جیمی کارتر
جیمی کارتر فرزند ارشد بسی لیلیان گوردی و جیمز ارل کارتر بود. پدر جیمی کارتر یک تاجر محلی موفق بود که فروشگاهی عمومی را اداره میکرد و در زمینهای کشاورزی سرمایهگذاری داشت و در جنگ جهانی اول به عنوان ستوان دوم ذخیره در سپاه فرماندهی ارتش ایالات متحده خدمت کرده بود.
مادر جیمی کارتر، بسی لیلیان گوردی، پرستاری در آسایشگاه ویز بود. جیمی کارتر در همین بیمارستان متولد شد و به عنوان اولین رئیس جمهوری آمریکا که در بیمارستان متولد شده است، شناخته میشود.
کارترها از نسلهای کشاورزان پنبه در جورجیا بودند و اجداد او از مهاجران انگلیسی بودند که در سال ۱۶۳۵ به مستعمره ویرجینیا مهاجرت کردند. شهر پلینز، جایی که کارتر در آن به دنیا آمد، در زمان تولد او یک شهر پررونق با جمعیت حدود ۶۰۰ نفر بود. تاثیرات خانواده در زندگی جیمی کارتر بسیار مهم بود؛ پدر و مادرش نقش مهمی در شکلگیری ارزشها و اخلاقیات او داشتند که بعدها در مسیر سیاسی او نیز نمایان شد.
همسر و فرزندان کارتر
جیمی کارتر در سال ۱۹۴۶ با رزالین اسمیت (که بعداً به عنوان رزالین کارتر شناخته شد) ازدواج کرد. رزالین کارتر نویسنده و یک فعال حقوق بشر آمریکایی بود که در نهایت به دلیل ابتلا به زوال عقل و در ۱۹ نوامبر ۲۰۲۳ در سن ۹۶ سالگی در خانه خود در پلینز جورجیا به مرگ طبیعی درگذشت.
این زوج چهار فرزند داشتند: سه پسر به نامهای جان ویلیام (جک)، جیمز اِرل سوم (چیپ) و دانل جفری (جف) و یک دختر به نام اِمیلین.
فرزندان جیمی و رزالین نیز در مشاغل مختلفی فعالیت داشتند و همگی به راه خود ادامه دادند. جک و چیپ در زمینههای مختلف تجاری و سیاسی فعالیت کردند، جف نیز در کسب و کارهای خانوادگی مشغول شد و اِمیلین در زمینههای آموزشی و اجتماعی فعالیت کرد. کارتر همچنین دارای ۱۱ نوه و ۱۴ نتیجه بود.
دوران جوانی کارتر
جیمی کارتر در دوران جوانی به عنوان یک کشاورز بادام زمینی شناخته میشد، اما به سیاستها و مسائل اجتماعی هم توجه داشت. او در دوران جوانی خود به عنوان یک کشاورز موفق بود اما تصمیم گرفت که به سمت سیاستمداری برود تا بتواند بیشتر به مسائل مربوط به کشاورزان و اقتصاد این رشته کمک کند.
این تغییر در سال ۱۹۶۴ رخ داد و او به عنوان یک سیاستمدار محلی شروع به کار کرد و سپس به مقامات بالاتری نیز رسید.
ریاست جمهوری کارتر
جیمی کارتر در سال ۱۹۷۶ تصمیم گرفت که برای ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا کاندیدا شود. او به عنوان یک فرد ناشناخته از جورجیا وارد رقابتهای انتخاباتی شد و با شعارهای اصلاح طلبانه و مبارزه با فساد توانست توجه مردم را جلب کند.
کارتر در انتخابات با رئیسجمهور وقت، رقابت کرد و با پیروزی به عنوان سی و نهمین رئیسجمهور ایالات متحده انتخاب شد و از ۲۰ ژانویه ۱۹۷۷ تا ۲۰ ژانویه ۱۹۸۱ در رأس دولت خدمت کرد.
بیماری جیمی کارتر
کارتر در اوایل آگوست ۲۰۱۵ به بیماری کبد مبتلا شد و پس از برداشتن تودهای کوچک از کبدش، مشخص شد که به سرطان مبتلا شده است. این بیماری در سراسر بدن او پخش شد و او تحت درمانهای مختلف قرار گرفت. بیماری جیمی کارتر به دلیل سابقه ژنتیکی سرطان در خانوادهاش بود؛ پدر، برادر و دو خواهر او نیز بر اثر سرطان جان خود را از دست داده بودند.
مرگ کارتر
کارتر در ۲۹ دسامبر ۲۰۲۴ و در سن صد سالگی درگذشت. کارتر تنها رئیسجمهور آمریکا بود که به صد سالگی رسید. او که یکی از اعضای حزب دموکرات بود در دوران ریاست جمهوری خود از سال ۱۹۷۷ تا ۱۹۸۱ بر مسائل حقوق بشر و اصلاحات داخلی تمرکز داشت. پس از پایان دوره ریاست جمهوری، کارتر به فعالیتهای بشردوستانه و صلحطلبانه ادامه داد و در سال ۲۰۰۲ جایزه صلح نوبل را دریافت کرد.
جیمی کارتر رئیس جمهور زمان وقوع انقلاب ایران
جیمی کارتر رئیس جمهور ایالات متحده در زمان وقوع انقلاب ایران، نقش مهمی در این رویداد تاریخی داشت. او در دی ماه ۱۳۵۶ برای اعلام حمایت کامل واشینگتن از شاه به تهران سفر کرد و در سخنرانی خود از رهبری شاه تمجید کرد؛ اما با وقوع انقلاب اسلامی و بازگشت امام خمینی به ایران، حکومت شاه سقوط کرد و دیپلماتهای آمریکایی در تهران به گروگان گرفته شدند. این بحران که به مدت ۴۴۴ روز ادامه داشت، یکی از بزرگترین چالشهای دوران ریاست جمهوری مربوط جیمی و اتفافات مربوط به کارتر و شاه و کارتر و امام خمینی بود. علاوه بر این بسیاری از آمریکاییها نیز از عملکرد او در دوران ریاست جمهوری ناراضی بودند و این نارضایتیها در نهایت به شکست او در انتخابات ۱۹۸۰ منجر شد.