بی توجهی مسئولان به اصلاح قوانین ضد مادر/ اجازه پدر، شرط بستری کودکان در بیمارستان
روزان - مهدخت قویدل- حقوق زنان در ایران، اصطلاحی عجیب است. حتی اگر مادر باشید و کودکتا ن بدحال باشد، بستری کردن او در بیمارستان و دادن اجازه جراحی برای او به عهده پدر یا جد پدری است! حتی اگر پدر به هر دلیلی حضور نداشته...
روزان - مهدخت قویدل- حقوق زنان در ایران، اصطلاحی عجیب است. حتی اگر مادر باشید و کودکتا ن بدحال باشد، بستری کردن او در بیمارستان و دادن اجازه جراحی برای او به عهده پدر یا جد پدری است! حتی اگر پدر به هر دلیلی حضور نداشته باشد، مادری که بچه را به دنیا آورده و حتی خرجش را می دهد، در این موارد هیچ کاره محسوب می شود. بیمارستان هم طبق قوانین فقط با اجازه پدر می تواند کودکان را بستری و جراحی کند.
ازدواج در ایران برای دخترها چیز عجیبی است. از طرفی بسیاری از آزادی های آنها مثل حق خروج از کشور و حق تحصیل و حق کار را سلب می کند؛ از طرف دیگر حتی با مادر شدن که مقدس ترین چهره زن در ایران است، حقی برای حضانت وح تی رسیدگی به امور کودک به مادر نمی دهد. حتی اگر تمام مخارج کودک بر عهده مادر باشد، مادر اجازه ندارد برای او یک حساب ساده بانکی باز کند. حتی اگر بانکی این قانون را نادیده بگیرد، مادر اجازه برداشت از حسابی که خودش باز کرده را ندارد و فقط پدر و جد پدری فرزند می توانند از آن حساب برداشت کنند!
ابتکار: بررسی ما نشان داد مشکلی نیست
معصومه ابتکار، معاون زنان دولت روحانی، در واکنش به انتقادهایی که در مورد عدم همکاری بیماستان ها برای جراحی کودک و تاکید بر اذن پدر برای جراحی هست، گفته است: "وزیر بهداشت معتقد است که در مورد این موضوع مشکل و مسئله جدی وجود ندارد و در بیشتر مواقع این طرح به صورت سلیقهای در بیمارستانها اجرا میشود!
وی با تاکید حرف های وزیر بهداشت، تصریح می کند: بررسیهای اولیه این معاونت نشان از آن دارد که به طور کلی مشکل در این مسئله جدی نبوده و در بیشتر مواقع نحوه اجرای قوانین فعلی، نگرش و دیدگاه سلیقهای برخی بیمارستانها و متولیان این امر در این مسئله دخیل بوده است.
ادعای عجیب وزیر بهداشت در مورد خودسری بیمارستان ها
وزیر بهداشت در حالی مدعی است که بیماستان ها سلیقه ای عمل می کنند و فقط برخی از آنها برای بستری و جراحی کودک روی داشتن اذن پدر تاکید می کنند که تقریبا در همه بیمارستان های کشور این قانون اجرا می شود. از آنجا که طبق قانون ایران، کودک، ملک مطلق پدر است و حتی در صورت ضرب و شتم کودک یا کشتن فرزند، مجازاتی هم در انتظارش پدر نیست، چطور ممکن است با وجود این قانون بالادستی، بیمارستانی ریسک کند و با اجازه مادر، کودکی را جراحی کند؟
قانون: فقط پدر، خیرخواه کودک است!
ظاهرا یا وزیر بهداشت از قانون خبر ندارد یا به دنبال فرافکنی است و می خواهد همه چیز را گردن مراکز درمانی بیندازد. به هر دلیلی اگر نتیجه جراحی که با اجازه پدر نباشد، مثبت نبود، پدر به راحتی و با پشتوانه قانون، می تواند علیه بیمارستان و مادر شکایت کند! ظاهرا پیش فرض قانون در ایران این است که مادرها، حتی اگر فرزندشان در شرایط بدحال باشد، خیر کودک شان را نمی خواهند و فقط پدر به عنوان مالک، خیرخواه کودک است.
برای پذیرش کودکان، حضور پدر الزامی است
مراکز تخصصی درمان کودکان در ایران بسیار محدود است. یکی از آنها بیمارستان مفید تهران است که از سراسر کشور، کودکان را برای درمان به آنجا می اوردند. در دستور "راهنمای پذیرش بستری بیماران" در این بیمارستان که در سایت رسمی این مرکز درمانی درج شده، درمورد نحوه پذیرش کودکان فقط برای بستری، درج شده است: "حضور پدر (یا ارائه وکالت نامه رسمی توسط مادر) در روز بستری الزامی بوده و ساعت 8 صبح جهت تشکیل پرونده به واحد پذیرش مراجعه نمائید."
بیمارستان تخصصی و از نظر رتبه بندی، درجه یک مهر در تهران هم همین وضع را دارد. در دستورالعمل "فرایند پذیرش بیماران بستری و جراحی" که در سایت رسمی این بیمارستان درج شده در مورد پذیرش کودکان آمده است: لطفا قبل از عمل فرزند دلبندتان به نکته زیر توجه فرمایید: حضور پدر و یا قیم قانونی کودک همراه با کارت شناسایی معتبر در زمان بستری الزامی است.
نگاهی به سایت سایر مراکز درمانی مربوط به کودکان هم بیندازید، با همین شرط برای پذیرش کودکان در بیمارستان مواجه می شوید! در حالی که وزیر بهداشت مدعی است بیمارستان ها سلیقه ای عمل می کنند!