ایجاد اولین پایگاه یونسکو ایران در شهر جهانی یزد


ایجاد اولین پایگاه یونسکو ایران در شهر جهانی یزد

«بهمن نامورمطلق» در نشست با اعضای کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر و فرهیختگان یزدی با اعلام خبر ایجاد اولین پایگاه یونسکو ایران در شهر جهانی یزد، اظهار کرد: هر قسمت از سرزمین ایران در گذشته مهد تمدن هایی بوده و وجود تنها یک ستاد یونسکو در تهران پاسخگوی این تعداد تمدن غنی نیست لذا ایجاد چنین پایگاهی در یزد با در نظر داشتن ماموریت های یونسکو در این...

مدیر گروه فرهنگ و هنر کمیسیون ملی یونسکو از ایجاد اولین پایگاه یونسکو ایران در شهر جهانی یزد خبر داد و گفت: برندهای جدید در صورتی برای یزد موثر خواهند بود که در کنار صیانت از دیگر توانمندی های این شهر جهانی، به برندهای قبلی افزوده شوند.

«بهمن نامورمطلق» در نشست با اعضای کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر و فرهیختگان یزدی با اعلام خبر ایجاد اولین پایگاه یونسکو ایران در شهر جهانی یزد، اظهار کرد: هر قسمت از سرزمین ایران در گذشته مهد تمدن هایی بوده و وجود تنها یک ستاد یونسکو در تهران پاسخگوی این تعداد تمدن غنی نیست لذا ایجاد چنین پایگاهی در یزد با در نظر داشتن ماموریت های یونسکو در این شهر جهانی ضرورت دارد.

وی با تاکید بر ضرورت فعالیت های ملی توسط پایگاه های یونسکو در استان ها، گفت: همان طور که کمیسیون ملی یونسکو در سطح جهانی نقش آفرینی می کنند، پایگاه های استانی یونسکو نیز باید نظارت و پایش تمام موارد ثبت شده را به عنوان وظیفه عمده در سطح ملی دنبال کنند.

این مسئول با اشاره به یزد به عنوان یکی از شهرهای دارای میراث فرهنگی ثبت شده فراوان و شهری که از نگاه جهانی نیز ثبت شده است، تصریح کرد: بررسی و پیگیری، مدیریت و یکدست کردن میراث جهانی ملموس و مفاخر در حوزه کاری پایگاه های یونسکو خواهد بود اما این مدیریت نباید دولتی باشد بلکه باید با مشارکت مردم، انجمن ها، تشکل ها و سایر استان های دیگر صورت گیرد.

او کشور ایران را دارای یکی از فعال ترین نهادهای اجرایی کمیسیون های ملی عنوان کرد و افزود: یونسکو ایران با بهرمندی از پنج گروه مختلف با نمایندگی بسیاری از کشورهای جهان برابری می کند و حتی در مواردی در جایگاهی به مراتب بالاتر قرار دارد لذا می توان در این نهاد بین المللی برای گفتمان های جهانی سرمایه گذاری کرد.

نامورمطلق در مورد ماموریت ها و مسئولیت های یونسکو نیز تصریح کرد: روش زندگی صلح آمیز در بعد جهانی، اقدامی است که یونسکو از طریق هم افزایی و تبادل اطلاعات قابل انتقال انجام می دهد و زمینه را برای هم صحبتی و گفت وگوی کشورها فراهم می کند.

وی مسئولیت دیگر یونسکو را ظرفیت سازی و تعادل سازی با استفاده از به کارگیری خلاقیت ها و کاستن از فاصله بین کشورها عنوان و بیان کرد: یونسکو واسطه ای است که منجر به اتصال شمال و جنوب جهان از طریق تبادلات فرهنگی و علمی می شود.

این مسئول در مورد حفظ تنوع فرهنگی در عین خلاقیت یک شهر به عنوان یکی از دیگر وظایف یونسکو، اظهار کرد: حفظ عناصر انسانی به ویژه محیط زیست ضروری است و یکی از محورهای رشد و توسعه یونسکو محسوب می شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود شهرها را بزرگترین و خلاقانه ترین متن انسان آفرین عنوان کرد و گفت: شهرها در حقیقت روایتی از متون منسجم انسان ساز هستند که در بردارنده ویژگی های تمایز، تفاوت و شخصیت هستند از این رو اساس دارایی هویت برای یک شهر تمایز و تفاوتی است که منجر به برند شدن آن می شود و شهرهای دیگر را به الگوپذیری از آن متمایل می کند لذا یزد به عنوان شهری جهانی باید این سه ویژگی را کسب کرده و شهری نامدار باشد.

نامورمطلق در همین راستا ادامه داد: تبدیل یزد به شهری با هویت و مورد الگوی سایرین از رسالت های فرهیختگان یزدی است و آنان باید زمینه فعالیت های فرهنگی مختلف مانند داستان سرایی، فیلم سازی و دیگر موارد، ظرفیت های مختلف یزد را برای دیگر شهرها فراهم کنند تا از این طریق، ویژگی ها و شکل های مختلف یزد در جهان تکثیر شود.

این مسئول لازمه به وجود آمدن «یزد رویایی» را داشتن مردم و مسئولانی رویاپرداز و رویاساز مطرح و خاطرنشان کرد: یزد باید رویا داشته باشد و جوانان منبعی غنی از رویاها و ایده های بزرگ و کوچکی هستند که باید در این حوزه به کار گرفته شوند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد تبدیل صنایع فرهنگی به اقتصادی نیز تصریح کرد: هر چند این مهم به گونه ای در کشورمان فراموش شده اما باید دوباره فعالیت هایی با این مضمون و هدف احیا شوند و با تکیه بر استعدادهای درونی، توانایی ها و خلاقیت های ایرانی و خودی، مسائل موجود را حل کرد.

نامورمطلق در پایان نیز از یزد به عنوان یکی از کانون های خلاقیت کشور یاد کرد و گفت: برندهای جدید نباید تاثیر سوء بر توانمندی های یزد داشته باشند بلکه در صورتی خلاقیت و برند شدن در موارد تازه ای مانند شهر هوشمند شدن برای یزد موثر خواهد بود که از مواردی مانند زیلو، طلا، نساجی، سفال و حصیر که در یزد و شهرهای آن وجود دارند، به عنوان توانمندی های این شهر جهانی، صیانت شود و موارد جدید نیز به آن ها افزوده شود.

« دنیای سفر » این نوشته را از « ایسنا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

قتل خونین همسر با دستور زن خیانتکار+گفتگو با متهم