مروری بر زندگی ایران درودی ؛ بانوی نور و آینه، نقاش، نویسنده و کارگردان


مروری بر زندگی ایران درودی ؛ بانوی نور و آینه، نقاش، نویسنده و کارگردان

ایران درودی، نقاش، نویسنده و کارگردان برجسته ی ایرانی در 11 شهریور 1315 در مشهد متولّد شد. خانواده ی پدری از تاجران صاحب نام خراسان و خانواده ی مادرش از بازرگانان قفقاز بودند که پس از انقلاب اکتبر روسیه به ایران مهاجرت و در مشهد ساکن شدند. نوشته مروری بر زندگی ایران درودی ؛ بانوی نور و آینه، نقاش، نویسنده و کارگردان اولین بار در نت نوشت. پدیدار...

مروری بر زندگی ایران درودی ؛ بانوی نور و آینه، نقاش، نویسنده و کارگردان

ایران درودی، نقاش، نویسنده و کارگردان برجسته ی ایرانی در ۱۱ شهریور ۱۳۱۵ در مشهد متولّد شد. خانواده ی پدری از تاجران صاحب نام خراسان و خانواده ی مادرش از بازرگانان قفقاز بودند که پس از انقلاب اکتبر روسیه به ایران مهاجرت و در مشهد ساکن شدند.

0

ایران درودی ، نقاش، نویسنده و کارگردان برجسته ی ایرانی در ۱۱ شهریور ۱۳۱۵ در مشهد متولّد شد. خانواده ی پدری او از تاجران صاحب نام خراسان و خانواده ی مادرش از بازرگانان قفقاز بودند که پس از انقلاب اکتبر روسیه به ایران مهاجرت و در مشهد ساکن شدند. پدرش فارغ التحصیل رشته ی معماری از دانشگاه مسکو و علاقمند به هنر بود و همین زمینه ی آشنایی ایران را با هنر فراهم کرد. ایران درودی که از کودکی به نقاشی علاقه داشت بعد از تمام شدن تحصیلات متوسط به دانشکده ی هنرهای زیبای پاریس (بوزار) رفت. او دوره ی ویترای را در آکادمی سلطنتی بروکسل گذراند و تاریخ هنر را در لوور پاریس آموخت. در ادامه با مروری بر زندگی ایران درودی با نت نوشت همراه باشید.

بیشتر بخوانید: بهمن محصص کیست؟ من دست شاگردی را می‌شکنم که بلد نباشد لیوان را شبیه لیوان بکشد.

مروری بر زندگی ایران درودی

ایران درودی در سال ۱۳۴۷ به سفارش شرکت آی.تی.تی که لوله کشی نفت آبادان به ماهشهر را انجام داده بود تابلوی نفت ایران را کشید. تابلویی که احمد شاملو نام «رگ های زمین، رگ های ما» را بر این شاهکار نهاد.

مروری بر زندگی ایران درودی ؛ بانوی نور و آینه، نقاش، نویسنده و کارگردان

ایران درودی؛ بانوی نور و آیینه

ایران درّودی در دهه ی ۴۰ پس از نمایش آثارش در گالری های مختلف، برای آموختن کارگردانی و تولید برنامه های تلویزیونی به انستیتو آر.سی.ال نیویورک رفت. در نیویورک با پرویز مقدّسی که در رشته ی کارگردانی سینما و تلویزیون تحصیل می کرد آشنا شد و با او ازدواج کرد. درّودی به همراه همسرش در سازمان تازه تاسیس تلویزیون در سمت تهیه کننده و کارگردان برای مدت ۶ سال به فعالیت پرداخت. ۱۷ سال بعد از ازدواج پر عشقشان درست در سالروز آن مقدّسی بر اثر سکته ی قلبی درگذشت.

بیشتر بخوانید: مروری بر زندگی هوشنگ پزشک نیا ؛ نقاش پیشگام ایرانی

ایران درودی معتقد است ثروت واقعی اش دو چیز است نخست آن که اسمش را ایران گذاشتند دوم آن که عشق به وطن برایش به عشقی فرهنگی تبدیل شده است. او می گوید انسان، نتیجه ی نحوه ی اندیشیدن اش است و این جهان هستی در مسیر نامساوی منشور دیدگان متفاوت به نظر می آید.

مروری بر زندگی ایران درودی ؛ بانوی نور و آینه، نقاش، نویسنده و کارگردان

رگ‌های ما، رگ‌های زمین، (تابلوی نفت)

علاوه بر برگزاری نمایشگاه های فردی و گروهی بسیار در ایران و سایر نقاط جهان، مقالات، سخنرانی ها، فیلم های مستند، کتاب در فاصله دو نقطه…! که زندگینامه ایران درودی است؛ رهاورد او از سال های پربار فعالیت هنری اش است. این کتاب سرشار است از نکته های درخشانی که هر یک نتیجه ی سال ها شناخت، تجربه و در نهایت باورها و اعتقادات او هستند. این اثر توسط نشر نی در سال ۱۳۷۳ برای اولین بار چاپ شده و اردیبهشت امسال در نمایشگاه بین المللی کتاب از چاپ نوزدهم آن رونمایی شد.

بیشتر بخوانید: مروری بر زندگی عباس کاتوزیان نقاش رئالیست و فیگوراتیو معاصر

ایران درودی از معدود زنان ایرانی است که از شهرتی جهانی برخوردار است. او در دوران تحصیل و سفرهای فراوان سال های بعد از آن، با گروهی از هنرمندان و نویسندگان نامدار ایران و جهان نیز آشنایی داشته و با هنر و شخصیت خود حس احترام و تحسین آنان را برانگیخته است از آن جمله می توان به ابراهیم پورداوود، پرویز ناتل خانلری، سهراب سپهری، فروغ فرخزاد، مهدی اخوان ثالث، احمد شاملو، سالوادور دالی، ژان کوکتو، آندر مالرو و … اشاره کرد.

تمامی الفاظ جهان را در اختیار داشتیم و آن نگفتیم
که به کار آید
چرا که تنها یک سخن درمیانه نبود
آزادی
ما نگفتیم
تو تصویرش کن

(بخشی از شعری که احمد شاملو برای کتاب نقاشی های ایران درّودی سروده است.)

بیشتر بخوانید: مروری بر زندگی نجف دریابندری ؛ مترجمی به وسعت دریا

و در آخر بانو جان ماه گردِ ۸۱ سالگی ات خجسته.

مروری بر زندگی ایران درودی ؛ بانوی نور و آینه، نقاش، نویسنده و کارگردان

ایران درودی؛ بانوی نور و آیینه

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

اگر جوابی برای دیدگاه من داده شد مرا از طریق ایمیل با خبر کن

نام *

ایمیل *

وبسایت

Current ye@r *

Leave this field empty



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

جملات تولدت مبارک پسرم (جملات زیبای تبریک تولد مادر به پسر)