خبرگزاری ایرنا: روزنامه ینی شفق روز پنجشنبه با انتشار گزارشی با عنوان 'پ. ک. ک. میکارد، آمریکا محفاظت میکند' مدعی شد، بسیاری از اراضی که در شمال سوریه در شرق فرات توسط نیروهای پ. ک. ک. غصب شده و برای کشت گیاهان مواد مخدر مورد استفاده قرار میگیرد، اغلب در کنار پایگاههای نظامیان آمریکایی قرار دارد.
این رسانه نزدیک به حزب حاکم ترکیه در گزارش خود در گفتگو با صاحبان پیشین اراضی تحت تصرف پ. ک. ک. در حسکه، رقه و دیرالزور نوشت: ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی رقه با زور و تهدید صاحبان اصلی توسط پ. ک. ک. و با حمایت آمریکا غصب شده و در قالب پرورش، تولید، توزیع و تشویق به مصرف مواد مخدر مورد استفاده قرار میگیرد به طوری که مواد مخدر تولیدی در منطقه در در مغازه ها، لوازم التحریریها و داروخانهها در رقه، حسکه، دیرالزور و تل ابیض در راستای درآمدزایی برای نیروهای پ. ک. ک. به فروش میرسد و همچنین با تشویق به مصرف مواد مخدر، جوانان این مناطق معتاد شده و در ادامه به درون تشکیلات پ. ک. ک. جذب میشوند.
انور رشدی از مالکان پیشین چندین هکتار زمین کشاورزی در شهر رقه به خبرنگار ینی شفق گفت: بسیاری از مراتع و زمینهای قابل کشت پیش از آغاز جنگ داخلی در این مناطق، امروز به مزارع کشت گیاه ماری جووانا تبدیل شده و نیروهای حزب اتحاد دموکراتیک سوریه (پ. ی. د) نیز در نزدیکی این مراتع پایگاههای نظارتی و کنترل ایجاد کرده اند.
وی افزود: مزارع کشاورزی نزدیک پایگاههای آمریکایی در شهرهای رقه، حسکه، دیرالزور و تل ابیض مخصوص کشت انواع گیاهان افیونی به وِیژه حشیش است و کسی حق نزدیک شدن به این مزارع را ندارد چرا که با عکس العمل نظامیان آمریکایی در راستای حفاظت از کارگران و محصولات پ. ک. ک. مواجه میشود.
روزنامه ینی شفق در ادامه مدعی کسب اطلاعات دیگری از منابع محلی در خصوص کشت و تجارت مواد مخدر توسط پ. ک. ک. شد و نوشت: نیروهای پ. ک. ک. طی سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷، شهر عفرین را به بزرگترین منطقه کشت، تولید و صادرات مواد مخدر تبدیل کرده بودند که پس از حمله ارتش ترکیه به این منطقه، بسیاری از سوداگران مواد مخدر مرتبط با پ. ک. ک. به حسکه، تل ابیض و به ویژه شهر رقه متواری شدند و در این منطقه، بسیاری از صنایع به کارخانههای تولید مواد مخدر تغییر کاربری داده شد به طوری که امروز شهر رقه به مرکزی جدید برای کشت، تولید و صادرات مواد مخدر به کشورهای ایران، ترکیه، عراق، لبنان، حوزه خلیج فارس و بعضی از کشورهای اروپایی بدل شده است.
روزنامه ینی آکیت از دیگر رسانههای نزدیک به دولت ترکیه نیز با اشاره به این گزارش به نقل از محمد سعید از مالکان پیشین مزارع کشاورزی در تل ابیض نوشت: نوح زوآیتر از ثروتمندان لبنانی فعال در قاچاق مواد مخدر نیز به روشهای مختلف از فرایند تولید و صادرات مواد مخدر در شهر رقه پشتیبانی میکند و بخشی از مواد مخدر تولید شده در این منطقه را از طریق گذرگاه حسکه ـ. حمص، به لبنان منتقل کرده و از آنجا به کشورهای عربی و اروپایی از جمله ایتالیا صادر میکند.
به نوشته این رسانه، فرایند کاشت، داشت، برداشت، تولید و صادرات این مواد افیونی توسط پ. ک. ک. در شمال سوریه به طور کامل با حمایت، همراهی و نظارت آمریکاییها انجام میشود و سود سرشار این کالای سیاه صرف هزینههای نظامیان آمریکایی و اقدامات تروریستی پ. ک. ک. میشود.
رسانههای خبری ـ. تحلیلی ترکیه به ویژه آژانسهای خبری نزدیک به حزب حاکم این کشور پیش از این بارها مدعی تجارت مواد مخدر توسط پ. ک. ک. با همراهی آمریکاییها شده و عنوان کرده اند که سود این تجارت سیاه صرف اقدامات پ. ک. ک. علیه جامعه ترکیه شده است.
روزنامه ینی شفق اواسط فوریه امسال (بهمن ماه ۱۳۹۶) با انتشار گزارشی تحت عنوان 'خط را مسدود کردیم' نوشت: گذرگاه مرزی تروریستها از جین دره سی در غرب عفرین تا کوه برصایا که در جریان عملیات عفرین موسوم به شاخه زیتون مسدود شده، محل کسب درآمد غیرقانونی گروه پ. ک. ک. و تجارت سیاه آنها بود.
به نوشته این رسانه، تروریستهای پ. ک. ک. از طریق گذرگاه مرزی جین دره سی ـ. کوه برصایا به قاچاق انسان و توزیع مواد مخدر با نظارت آمریکاییها میپرداختند که با مسدود شدن این گذرگاه، درآمد روزانه ۵۵۰ هزار دلاری آنها قطع شده است.
این رسانه در آن گزارش تاکید کرده بود که گذرگاه ۱۲۰ کیلومتری جین دره سی ـ. کوه برصایا یک مسیر استراتژیک برای معارضان کُرد سوری بود که سالانه بالغ بر ۲۰۰ میلیون دلار را از طریق تجارت مواد مخدر عاید نیروهای پ. ک. ک. میکرد.
روزنامه استار اواخر ماه مارس سال جاری با انتشار گزارشی تحت عنوان 'تجارت کثیف آمریکا و پ. ک. ک' نوشت: منطقه دیرالزور از ابتدای جنگ داخلی سوریه، محل مناقشه و کشمکش بوده است به طوری که از یک طرف آمریکا و پ. ک. ک. و از سوی دیگر روسیه و ایران تلاش میکنند کنترل این منطقه را به دست گیرند.
به نوشته این رسانه، در حالی مبارزه برای گرفتن دیرالزور بین طرفین ادامه دارد، آمریکا تاکنون اقدامات موفقیت آمیز و موثرتری را در تصاحب مالکیت این منطقه انجام داده است به طوری که همراه با گروه پ. ک. ک. و یگانهای مدافع خلق (ی. پ. گ) به سیاست تاسیس پایگاههای نفتی و نیز توزیع مواد مخدر روی آورده و با کمک این گروههای تروریستی به قاچاق مواد مخدر و نفت مبادرت میورزد.