چرا کالاهاى باکیفیت ایرانى گمنام مانده‌اند؟

منبع خبر / اقتصادی / ۲۱-۰۷-۱۳۹۷

یکی از عوامل موثر در حمایت از کالای ایرانی، معطوف به تبلیغات می‌شود، عنصری قابل توجه‌ای که متاسفانه در ایران آنچنان که باید بر روی آن کار نشده است.

ایران اکونومیست - چرا کالاهاى باکیفیت ایرانى گمنام مانده‌اند؟به گزارش ایران اکونومیست، با در نظر گرفتن نقش بسیار نافذ و تعیین کننده، تولیدات و کالا‌های داخلی در توسعه اقتصادی و حفظ و تقویت استقلال اقتصادی و حتی سیاسی کشور، بیش از پیش به اهمیت تبلیغات پی‌خواهیم برد.

عنصر تبلیغات از چنان اهمیتی برخوردار است که حتی بزرگ‌ترین و قدرتمندترین کمپانی‌ها و شرکت‌های اقتصادی، صنعتی و تولیدی جهان با وجود نام و آوازه بسیاری که در اقصی نقاط جهان دارند، از آن غافل نمی‌شوند، یکی از مولفه‌ها و ارکان حائز اهمیت در شهرت بنگاه‌ها و کمپانی‌های مطرح اقتصادی و تولیدی جهان به مدد تبلیغات حاصل شده و البته حفظ چنین جایگاهی نیز مرهون و نیازمند استمرار تبلیغات است.

تبلیغات را می‌توان به تسخیر فاصله دو گوش انسان تشبیه کرد که در صورت تحقق آن، عوامل و عقبه تبلیغاتی به اکثریت قریب به اتفاق اهداف مورد نظر خود دست خواهد یافت.

نظام سرمایه داری غرب، بیش از دیگر ساختار‌ها و ساز و کار‌های سیاسی و اقتصادی جهان با تکیه بر تبلیغات به نفوذ و رسوب خود در اذهان و افکار عمومی جهان نائل شده است.

امروز با رشد، تَسَری و پیشرفت رسانه‌های جمعی، فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، شیوه‌های تبلیغاتی نیز متحول، مُبتکرانه و خلاقانه شده اند.

علی‌رغم اهمیت بسیار بارز این مولفه، متاسفانه در کشور ایران از حِیثِ تبلیغاتی، آنچنان که باید کار نشده و اگرچه تقریبا همه روزه شاهد تبلیغات در حوزه‌های گوناگون داخلی کشور هستیم، اما با یک مقایسه اِجمالی میان آنچه در حوزه تبلیغاتی در کشور‌های توسعه یافته شاهد هستیم با آنچه در داخل کشور، ظهور و بروز پیدا می‌کند بیش از پیش به فاصله موجود پی‌خواهیم بُرد.

کاربرد و کارآیی تبلیغات به گونه‌ای است که با بهره گیری از برخی تکنیک‌های خاص، تصورات و ذهنیت انسان، جامعه هدف یا همان مخاطبان در راستای اهداف تبلیغ کنندگان هدایت و شکل داده می‌شود.

اهمیت تبلیغات به میزانی است که در دهه‌های اخیر از آن تحت عنوان یک صنعت نامیده می‌شود به واقع در حوزه تبلیغات نیز به مانند دیگر عرصه‌ها می‌توان شاهد توفیقات مطلوب، سازنده و بالعکس مخرب و ویران کننده بود.

با عنایت به اهمیت حمایت از کالای ایرانی و تمایل و گرایش بخش قابل توجهی از جامعه به کالا‌ها و محصولات خارجی، لزوم پرداختن به تبلیغات خلاقانه و حرفه‌ای با هدف حمایت و پشتیبانی از کالای ایرانی و تولیدات داخلی بیشتر احساس می‌شود و اساسا به دلیل برخی غفلت‌ها و کم توجهی ها، امروزه در برخی حوزه‌های اقتصادی تا حدودی قافیه را باخته ایم و در نقطه مقابل، نظام غرب با تبلیغات پر زرق و برق از هیچ تلاشی برای نفوذ و رسوب در بازار کشور‌هایی همچون ایران دریغ ننموده، تبلیغاتی که بعضا در کنار عرضه و فروش کالا‌های غربی، فرهنگ ایرانی و اسلامی را نیز مورد هجمه و تاخت قرار می‌دهد و به شیوه‌ای آرام و نرم در صدد اِستحاله آن بر می‌آید.

تبلیغات حرفه‌ای و خلاقانه، به توسعه اشتغال رونق اقتصادی و حمایت از کالای ایرانی منتهی می‌شود

عسگر مُتقی، یکی ازتوزیع کننگان عمده محصولات و مواد غذایی در غرب استان تهران با اشاره به لزوم درک تفاوت‌های جدی فضای حاکم بر بازار در دوران کنونی با آنچه که در دو تا سه دهه پیش شاهد آن بودیم اظهار کرد: تبلیغات موضوع جدید و نوظهوری نیست، اما نقش تعیین کننده آن، در طول ۲۰ تا ۳۰ سال اخیر بیش از پیش ملموس و قابل درک شده است.

وی افزود: اگر در سالیان نه چندان دور گذشته، بسیاری از خانوارها، فارغ از نام‌ها، مارک‌ها و عناوین، به خرید محصولات مورد نیاز خویش مبادرت می‌ورزیدند، اما امروزه تعدد، تکثر و تنوع کالا‌ها و محصولات به میزانی رشد و گسترش یافته است که در این حجم انبوه از محصولات مختلف، تبلیغات از عناصر اثربخش در سوق دادن اذهان و افکار عمومی یا جامعه هدف و به تعبیر عوامانه مشتریان محصولات به انتخاب کالا‌ها می‌باشد.

وی افزود: با توجه به نامگذاری سالجاری از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان حمایت از کالای ایرانی، تولید و اشتغال، می‌طلبد عوامل و عناصر فعال در عرصه تبلیغات نیز، نگاه عمیق‌تر و جدی تری را به این مقوله لحاظ کنند.

این فعال اقتصادی در غرب استان تهران گفت: به اعتقاد بنده در صورت برنامه ریزی برای تبلیغات سازنده، هدفمند و هوشمندانه، می‌توان به نحو شایسته و مطلوبی، به هدف شعار سال که حمایت از کالای ایرانی است، دست یافت.

متقی بیان کرد: قاعدتا با حصول این امر، گشایش‌های بسیاری در عرصه‌های دیگر همچون اشتغالزایی و توسعه فرصت‌های شغلی نیز حاصل خواهد شد، زیرا این موارد همچون حلقه‌های یک زنجیره، به تَاَسی از یکدیگر، ظهور و بروز پیدا می‌کنند و تکمیل می‌شوند.

تبلیغات، زمینه ساز رقابت هر چه بیشتر از حِیثِ کَمی و کِیفی محصولات می‌شود

علی فروزفر، استاد دانشگاه، در گفت‌وگو با رسانه‌ها، درارتباط با اهمیت تبلیغات تصریح کرد: در هر کشور و جامعه‌ای که پیشرفت و تولید و تنظیم الگوی مصرف هدفگذاری شده، استفاده از فنون و آداب تبلیغات، ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

به اعتقاد وی، تبلیغات باعث افزایش سطح و ضریب آگاهی عمومی جامعه و به تعبیری مصرف کنندگان و خریدارانِ کالا‌ها و محصولات می‌شود، مُضافا بر اینکه در چنین فضا و شرایطی ضریب رقابت در حوزه کیفیت کالا‌ها تسریع و روند اشتغالزایی با سرعت و شتاب فزاینده تری همراه می‌شود.

این استاد دانشگاه در ادامه می‌گوید: حتی در صورت تولید و عرضه محصولی خوب و با کیفیت، بی اطلاعی مردم باعث می‌شود بازار از رونق و تولید شایسته برخوردار نشود که البته منظور نظر ما در این بخش معطوف به تبلیغات اقتصادی، تجاری و بازرگانی می‌شود، زیرا در عرصه فرهنگی، دینی و غیره تبلیغات از اهمیت بسیاری برخوردار است (که با توجه به موضوع گزارش که محوریت آن مسائل و موضوعات اقتصادی است در این مجال به آن نمی‌پردازیم).

محمد محمدیان، استاد دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است یک کسب و کارتجاری موفق، نیازمند دو بال است که یک بال آن به حوزه فنی، مهندسی و بال دیگر به تبلیغات و اطلاع رسانی معطوف می‌شود.

وی معتقد است:در جهان غرب، ماشین تبلیغاتی پیش از ماشین فنی به حرکت در می‌آید امری که متاسفانه در ایران آنچنان که باید به آن توجه و پرداخته نشده است.

با این اوصاف، انتظار می‌رود کارشناسان و متخصصان این حوزه، با درک صحیح شرایط موجود، در راستای حمایت از کالای ایرانی تلاش هر چه بیشتری را لحاظ نمایند و قطعا با قبول این فرضیه که بخش قابل توجهی از گرایش و تمایل جامعه به برندگرایی و خرید محصولات خارجی ریشه در مسائل فرهنگی دارد، بیش از پیش به اهمیت تبلیغات در بهبود وضعیت اقتصادی کشور پی خواهیم برد و قطعا با ارتقای کیفی محصولات و همگرایی تمامی دستگاه‌های ذی ربطِ اجرایی و همچنین عمومِ مردم، حصول توفیقات اقتصادی هر چه بیشتر دور از دسترس نخواهد بود.



چگونه ایران از رتبه اول منطقه در تولید برق به خاموشی‌های روزانه رسید؟