چکشکاری آموزشوپرورش برای تقویت حقوق معلمان
این روزنامه در این زمینه سخنان رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزشوپرورش را بازتاب داده است که گفته است: مطالعاتی برای تدوین لایحه حقوقی رفاهی معلمان در حال اجرا است. فرهاد کریمی با بیان اینکه مطالعات تدوین لایحه حقوقی رفاهی معلمان...
فرهاد کریمی با بیان اینکه مطالعات تدوین لایحه حقوقی رفاهی معلمان را در دست انجام داریم اظهار کرد: اواخر سال 96 و در دو سه ماه اخیر چهار پژوهش با موضوع مقایسه وضعیت رفاهی و حقوقی معلمان ایران با معلمان دیگر کشورها و همچنین وضعیت حقوقی معلمان ایران نسبت به کارمندان سایر سازمانهای ایران در پژوهشگاه مطالعات انجام شده است.
وی افزود: متأسفانه فاصلهای که حتی بین معلمان ما با بقیه کارمندهای دولت وجود دارد فاصله خوبی نیست و باید به این سمت حرکت کنیم که دریافتیها، رفاهیات و مزایای معلمان با سایر کارمندان دولت در سطح مناسب و منطقی قرار بگیرد.
در تحلیل روزنامه طلوع در این باره آمده است: تعیین حقوق و دستمزد حرف و مشاغل مختلف اعم از دولتی و خصوصی در سطح کشور نیاز به بررسی کارشناسانه و تحلیل علمی و به دنبال آن تغییر و تحول دارد. اینکه وزارتخانهای با اقتصاد کشور سروکار دارد دلیل بالا بودن حقوق و دستمزد کارکنان آن نمیشود و بههمین ترتیب عیالوار بودن وزارتخانهای دیگر توجیهی منطقی برای کاستن از حقالزحمه کارکنان آن نیست. ازسوی دیگر احساس تبعیض نیز در این زمینه موجب کاهش انگیزههای مثبت کاری شده و میشود و به روند امور و پایبندی به وظایف محوله به افراد آسیبهای جدی میرساند.
شوربختانه تعیین حقوق و دستمزد تاکنون برمبنای سنجش قدرتی بوده که در اختیار بخشهای مختلف قرار گرفته و با نگاه زورمدارانه صورت گرفته است.
بیتردید بیتوجهی به حقوق و مزایای افرادی که فرهنگ، آموزش، افکار عمومی و... را دردست داشته و دارند، تبعات و خسارتهای جبرانناپذیری را درپی داشته و دارد که چنانچه در این زمینه بازنگری اصولی و جدی صورت نگیرد، باید مشاهدهگر حرکتهای اجتماعی تند و اعتراضهای پیدرپی در حال و آینده باشیم که شوربختانه همواره اینگونه مطالبات برحق مردمی مورد سوءاستفادههای برونمرزی قرار گرفته است.
منبع: روزنامه طلوع
2027