خبرگزاری ایسنا: ایران در ۱۱۰ نقطه جهان و فرودگاههای بینالمللی داخل کشور برای اتباع خارجی «روادید الکترونیکی» صادر میکند که به ویزای «بدون مُهر و برچسب» معروف بوده و امتیازی برای گردشگران نگران دنیا است تا با خیالی آسودهتر به ایران سفر کنند.
روادید الکترونیک، یعنی برچسب در گذرنامه نصب نمیشود، به اضافه اینکه مُهر ورود و خروج هم در گذرنامه ثبت نخواهد شد. هزینه و مدت زمان اعتبار آن نیز مشابه روادید معمول ایران است.
این توضیحات مجتبی کریمی ـ. رییس اداره گذرنامه و روادید وزارت امور خارجه ـ. به خبرنگار ایسنا است. به گفته او، طرح روادید الکترونیکی از حدود دو سال پیش در یکی از فرودگاههای بینالمللی کشور به اجرا درآمده و شکل کامل آن از یک سال پیش عملی شد. این درحالی است که علیاصغر مونسان ـ. رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ـ. اواخر مردادماه امسال در نشست اعضای هیات مدیره هتلداران، اجرای آن را در آیندهای نزدیک و در توافق با ناجا و وزارت خارجه وعده داد.
«روادید الکترونیکی کامل» یعنی برچسب ویزا و مُهر ورود و خروج در گذرنامه اتباع خارجی، ثبت نمیشود
مونسان در پاسخ به مطالبه هتلداران حاضر در آن نشست درباره ضرورت درج نشدن مهر ورود و خروج در گذرنامه اتباع خارجی که تمایل دارند به آمریکا سفر کنند و نمیخواهند با محدودیتها و موانع آن کشور روبرو شوند، گفته بود: «درباره بحث گذرنامه گردشگران خارجی که مُهر ویزا روی آن زده نشود تا به این شکل که مشوقی باشد تا آنها بدانند با آمدن به ایران مشکلی برایشان پیش نمیآید، باید بگویم که ما این درخواست را کردیم و خوشبختانه ناجا نیز با ما همکاری داشته و موافق این موضوع بوده است و تنها موافقت وزارت خارجه و معاون اول رییس جمهور مانده که امیدواریم این اقدام نیز بزودی انجام شود.»
مهرماه نیز خبرهایی منتشر شد که فرودگاه بینالمللی تهران این طرح را تازگی به اجرا گذاشته و گردشگران در مبادی ورودی ایران میتوانند درخواست کنند مُهر ورود و خروج ایران روی گذرنامه ثبت نشود. این درحالی است کریمی ـ. رییس اداره گذرنامه وزارت امور خارجه به ایسنا گفت: بستر این طرح اوایل سال ۹۳ آماده شد که دو سال پیش در فرودگاه بینالمللی مشهد به اجرا درآمد و ۲۲ بهمن سال ۹۶ نیز شکل کامل آن در فرودگاه بینالمللی تهران و ماه رمضان امسال در فرودگاه بینالمللی شیراز اجرا شد و از مهرماه امسال در سایر فرودگاههای بینالمللی کشور، فراگیر شده است.
اتباع خارجی از ۱۱۰ نقطه سراسر جهان میتوانند روادید ایران را الکترونیکی دریافت کنند
او درباره اجرای چنین طرحی در واکنش به فرمان مهاجرتی آمریکا درباره منع سفر به هفت کشور مسلمان از جمله ایران، تاکید کرد: این موضوع به نحوه برخورد کشوری خاص با مسافران ارتباطی نداشته و صدور روادید الکترونیک بدون مُهر ورود و خروج از سالها قبل سیاستگذاری و برنامهریزی شده که به منظور ارتقاء برنامه روادید ایران بوده است تا بدون حضور ارباب رجوع در نمایندگیهای ایران و بدون صدور برچسب و درج مهر ورود و خروج در گذرنامه صادر شود.
به گفته کریمی، "رواید الکترونیکی کامل" یعنی بدون برچسب و مهر ورود و خروج طرحی است که در برخی کشورهای دیگر نیز اجرا میشود. وزارت خارجه نیز با توجه به مصوبه هیأت وزیران و حمایت وزیر امور خارجه درباره صدور روادید الکترونیکی با بالاترین استانداردها اقدام کرد. اکنون تقریبا در ۱۱۰ نقطه از جمله در فرودگاههای بینالمللی داخل کشور و همچنین نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، این روادید صادر میشود.
روادید الکترونیکی یا «ویزای بدون برچسب و مُهر» واکنشی به فرمان مهاجرتی ترامپ نیست
وی همچنین با اشاره به تجهیز وبسایت روادید الکترونیک ایران که منطبق با استانداردهای روز جهان است، گفت: اگر تحریمها وجود نداشت و با بانکها در برخی کشورها دچار مشکل نبودیم، حتی نیاز نبود متقاضی در نمایندگی ایران در خارج از کشور برای دریافت روادید حاضر شود، میتوانست با واریز مبلغ ویزا به صورت الکترونیکی، روادید خود را دریافت کند. وبسایت روادید الکترونیک وزارت خارجه حتی امکان صدور بیمهنامه الکترونیکی را نیز دارد.
کریمی درباره رایگان شدن ویزای ترانزیتی ایران با ۷۲ ساعت اعتبار که اوایل مهرماه رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خبر آن را اعلام کرد، با تاکید بر اینکه تمام طرحهای ویزا را وزارت خارجه باید اجرا کند، گفت: ویزای ترانزیت با کد «G» چندین دهه است که در ایران اجرا میشود و برای ترانزیت زمینی حداکثر ۷ روز و برای مسافران ترانزیت هوایی نهایت ۳ روز اعتبار دارد. قیمت آن نیز براساس عمل متقابل با کشورهای مختلف، تعیین شده است.