امام جمعه قم: سیاستمدار اسلامی نان به نرخ روزخور نباشد/ توصیه به موکب داران ایرانی و ضرورت پرهیز از حواشی اربعین
شفقنا- امام جمعه قم بر حفظ حرمت موکب داران کشور عراق تاکید کرد و گفت: شکل کار و پذیرایی ها باید در تعامل و هماهنگی و سبب عزت اسلام باشد بنابراین باید از حواشی دوری کرد. به گزارش خبرنگار شفقنا در قم، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدسعیدی در خطبه های این هفته نماز جمعه قم در مصلی قدس در تفسیر […]
شفقنا- امام جمعه قم بر حفظ حرمت موکب داران کشور عراق تاکید کرد و گفت: شکل کار و پذیرایی ها باید در تعامل و هماهنگی و سبب عزت اسلام باشد بنابراین باید از حواشی دوری کرد.
به گزارش خبرنگار شفقنا در قم، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدسعیدی در خطبه های این هفته نماز جمعه قم در مصلی قدس در تفسیر آیه ۱۲ سوره ممتحنه ابراز داشت: خداوند به پیامبر می فرماید:«وقتی زنان مومنه نزد تو برای بیعت می آیند، این شرط را برای آنان بگذار که دزدی نکنند.» گفته شده چنین شرطی در آن زمان شاید به این خاطر بوده که این زنها مسلمان شده بودند و برای مراسم بیعت آمده بودند، راهی برای تامین مخارج خود نداشتند لذا از مال همسران و بستگان خرج می کردند، بهرحال در شرع مقدس، دزدی از مال دیگران حرام است و احکام سختی در اسلام برای آنها در نظر گرفته شده است.
او اضافه کرد: شهید مطهری می گوید:«از جمله زنانی که برای بیعت با پیامبر آمده بودند و دزدی کرده بودند، دزدی خود را توجیه می کردند، هند مادر معاویه بود که وقتی حضرت رسول فرمود یکی از شرط های بیعت شما با من این است که دزدی ننید، یکی از توجیهاتی که زن ابی سفیان آورد این بود که شوهر من فرد خسیسی است و آنچه او به من می دهد کفاف زندگی من را نمی دهد».
امام جمعه قم با اشاره به مجازات مرد و زن سارق در قرآن کریم گفت: وقتی دست خیانتکاری که به دارایی مردم یا اموال عمومی دست درازی کرده، قطع شود درواقع دستی بوده که به سمت امنیت شهر و کشور دراز شده است و در مردم ایجاد اضطراب کرده و امنیت اقتصادی کشور را به خطر انداخته و لذا مردم رغبتی به کسب درآمد حلال ندارند و کسی به فکر اقتصاد ملی نخواهد بود به این جهت اسلام عقوبت سختی برای گناه سرقت در نظر گرفته است.
او در خطبه دوم خود به خطبه امام علی(ع) در آغاز خلافت خود اشاره کرد و گفت: امام اول شیعیان در این خطبه می فرماید:«از خدا بترسید و تقوا پیشه کنید چون شما در پیشگاه خدا، به دلیل ارتباط با بندگان خدا مسئولید.
سعیدی به تقوای سیاسی به عنوان مهمترین و مشکلترین تقوای الهی اشاره کرد و افزود: شاخصه تقوای سیاسی این است که سیاستمدار اسلامی نان به نرخ روز نخورد، اهل زد و بند با دشمنان نباشد، به خاطر وابستگی به جناح و جریان خاص علیه منافع کشور و مردم نه چیزی را تصویب و نه پیمان و معاهده ای را امضا و نه برنامه ای را اجرا کند.
او به تحلیل افشاگری امام خمینی در مورد پذیرش قرارداد کاپیتولاسیون اشاره و عنوان کرد: امام در سخنرانی ۴ آبان ماه ۱۳۴۳ خود در قم فرمود:«که عزت ما و عظمت ایران از بین رفت، معنای سکوت نمایندگان تائید بود، شما دیگر نماینده ملت ایران نیستید.. این مجلسی ها به ضد اسلام رای دادند… به ضد قرآن رای دادند… رای اینها غیرقانونی و مخالف نظر ملت مسلمان است… رای آنها در برابر ملت ارزش ندارد… در برابر قرآن و اسلام هم ارزش ندارد.» این سخنان امام راحل به عنوان یک ضابطه و قانون شامل همه اعصار می شود یعنی هیچ مجلس قانونگذاری حق ندارد چیزی را برخلاف اسلام و بر ضرر مردم و کشور تصویب کند.
امام جمعه قم تصریح کرد: آمریکا همان آمریکا بلکه زخم خورده تر و وحشی تر شده است، مراقب باشید دزد جنایتکاری را که از در بیرون کردید، از پنجره وارد نشود.
او با اشاره به کادرسازی امام خمینی و تربیت نیروهایی در عرصه تقوای سیاسی گفت: باید نام شهدایی مانند بهنام محمدی در کتابهای درسی الهام بخش دانش آموزان ما برای پیشرفت و اعتلا باشد.
سعیدی به فرارسیدن مراسم اربعین حسینی اشاره کرد و ابراز داشت: زیارت اربعین یکی از علائم مومن شمرده شده و محبین اهل بیت(ع) بر قرائت زیارت اربعین و اقامه عزا مداومت دارند؛ در این زیارت زائران به بازخوانی اهداف قیام عاشورا پرداخته و مواضع خود را در برابر امام و ولی خود و نیز برابر دشمنان مشخص می کنند.
او به بیان بخشی از درسهای اربعین حسینی پرداخت و خاطرنشان کرد: هدف اصلی و اساسی از قیام عاشورا، بیداری و هدایت بندگان خدا بود و امام حسین در راه بیداری امت و مردم سنگ تمام گذاشت.
امام جمعه قم ادامه داد: درس دوم از زیارت اربعین گاهی بیداری انسانها و شکستن بدعتها و از بین بردن فضای خفقان و مبارزه با ستمگران خون می خواهد و هرچه این خون باارزشتر باشد، نافذتر و موثرتر عمل می کند.امام حسین(ع) براساس همین تکلیف، قیام کرد و سرمایه های مهمی را در کربلا به کار برد که دین بماند.
او پرده برداری از علل و عوامل دخیل در انحراف اسلام و ظلم به امام حسین (ع) را سومین درس اربعین برشمرد و گفت: گردهم آمدن فریب خوردگان، فروختن آخرت به بهای ناچیز دنیا، هواپرستی، خشمگین ساختن خدا و رسول خدا و پیروی از منافقان و تفرقه افکنان را از عوامل وقوع حادثه کربلا می توان برشمرد.
سعیدی در ادامه نکاتی را به موکب داران یادآور شد و افزود: موکب داران ایرانی مستقر در عراق مراقب باشند، نگاه داشتن حرمت کشور میزبان بویژه موکب داران عراقی بر همه ما لازم است، نوع و شکل پذیرایی ها نباید سبب رنجش آنها شود.
او تاکید کرد: پذیرایی ها و شکل کار ما باید در تعامل و هماهنگ و سبب عزت اسلام شود و این راهپیمایی، یک رستاخیز و حرکتی است که چشم دشمن را کور می کند بنابراین باید از حواشی دور باشد.
امام جمعه قم در پایان به سالگرد سفر رهبری به قم اشاره کرد و گفت: استان قم یاد این سفر را گرامی می دارد و از رهبر انقلاب درخواست دارند سفر دیگری به قم داشته باشند.