کنترل عفونت های بیمارستانی کامل نیست
تهران- ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تنها راه کنترل عفونت در بیمارستان ها، استقرار نظام ثبت است زیرا تا وقتی اطلاع نداشته باشیم کدام بیمار در کدام بیمارستان دچار چه عفونتی شده، هیچ وقت نمی توانیم عفونت های بیمارستانی را به طور کامل کنترل کنیم.
محمد آقاجانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره میزان عفونت در بخش های آی سی یو و راه های جلوگیری از آن، افزود: نمی توان به آمارهایی که در زمینه عفونت در بخش آی سی یو اعلام می شود اکتفا کرد زیرا نظام ثبت عفونت بیمارستانی در کشور دچار مشکل است.
وی بدون اعلام آماری از میزان عفونت های بیمارستانی در کشور تاکید کرد: بهترین راه برای کنترل عفونت بیمارستانی، اصلاح نظام ثبت این عفونت ها است و تا وقتی این کار انجام نشود، نمی توانیم راه حل های مقابله با آن را پیدا کنیم و نمی توان عفونت بیمارستانی را به طور کامل کنترل کرد.
وی یادآور شد: نظام ثبت کنترل عفونت بیمارستانی در قالب استانداردهای اعتباربخشی ابلاغ شده است، اما مهم این است که دائم پیگیری کرده و نظام ثبت عفونت بیمارستانی را به صورت کامل مستقر کنیم. البته در حال حاضر وضعیت بهتر است، اما با وضعیت مطلوب در این زمینه فاصله داریم.
* کاهش زمان بستری، میزان عفونت بیمارستانی را کم می کند
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تاثیر مراقبت در منزل در کاهش عفونت های بیمارستانی اظهار داشت: استفاده از مراقبت در منزل در کاهش عفونت های بیمارستانی بسیار موثر است. در جهان ثابت شده که یکی از کارهای مهم در کنترل عفونت بیمارستانی، کوتاه کردن زمان اقامت بیمار در بیمارستان است. یعنی زمان اقامت بیمار در بیمارستان باید به زمان ضروری محدود شود. در این صورت، عفونت های ریوی و ادراری که سردسته عفونت های بیمارستانی هستند کاهش پیدا می کنند.
وی بیان کرد: گاهی برخی همراهان بیمار فکر می کنند اقامت طولانی در بیمارستان به نفع بیمار است. در حالی که اصلا این طور نیست و اقامت در بیمارستان باید در حد ضرورت انجام شود و وقتی بیمار شرایط پایدار پیدا کرد باید از بخش مراقبت های ویژه و حتی بیمارستان خارج شود.
آقاجانی گفت: ادامه مراقبت از بیمار می تواند در منزل انجام شود و در حال حاضر موسسه های مختلفی برای این کار در کشور تشکیل شده و روز به روز نیز توسعه پیدا می کند.
اجتمام* 9482 * 3063