بهترین خواص خرمالو میوه خوشمزه پاییزی + نحوه خشک کردن خرمالو
خواص خرمالو میوه پاییزی + نحوه خشک کردن خرمالو امروز درباره خواص خرمالو میوه خوشمزه پاییزی صحبت میکنیم. البته بهتر اسـت این میوه را وقتی کـه کاملا رسیده اسـت بخورید زیرا کـه اگر کال باشد حس خوبی از چشیدن آن نمیبرید. این میوه نارنجی-قهوه ای خواص بسیار زیادی دارد، از سنگ کلیه تا تقویت دید و بینایی. امروز همچنین چند آموزش برای خشک کردن خرمالو را هم...
خواص خرمالو میوه پاییزی + نحوه خشک کردن خرمالو
امروز درباره خواص خرمالو میوه خوشمزه پاییزی صحبت میکنیم. البته بهتر اسـت این میوه را وقتی کـه کاملا رسیده اسـت بخورید زیرا کـه اگر کال باشد حس خوبی از چشیدن آن نمیبرید. این میوه نارنجی-قهوه ای خواص بسیار زیادی دارد، از سنگ کلیه تا تقویت دید و بینایی. امروز همچنین چند آموزش برای خشک کردن خرمالو را هم بشما آموزش میدهیم. در ادامه با مجله پارس ناز همراه باشید.
حدود 300 تا 400 گونه درخت خرمالو وجوددارد کـه بیشتر آنها در مناطق بین گرمسیری و خاور دور یافت میشوند. این درخت کـه چوبی بسیار سخت و مقاوم دارد، در اصل بومی کشور چین و ژاپن اسـت. اما از گذشتهای بسیار دور وارد ایران شده و امروزه در بیشتر نقاط کشور کاشته و تکثیر میشود.
میوه درخت خرمالو در ایران در انواع مختلف یافت میشود ودر عده ای از واریتهها کاملا گرد و کروی ودر برخی دیگر نسبتا کشیده اسـت. بخش گوشتدار میوه خرمالو محتوی مقدار زیادی مواد قندی، تانن و ویتامین اسـت.
خرمالو، میوه ای سرشار از ویتامین
خرمالو دارای مقادیر قابل توجهی از انواع ویتامینهای B3 ،B2، B1 و C اسـت. این میوه حاوی تعداد زیادی از موادمعدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، پتاسیم و مقداری نیز سلولز می باشد. میوه خرمالو کالری بالا و چربی کمی دارد؛ بطور متوسط هر 100 گرم خرمالو، 70 کالری دارد.
میزان ویتامین C موجود در خرمالو مقدار قابل توجهی اسـت و همانگونه که میدانید، مصرف ویتامین C برای تقویت سیستم ایمنی بدن لازم و ضروری اسـت. جالب است بدانید که مصرف خرمالو و جذب ویتامین C آن در بالابردن استحکام سلامت لثهها بسیار موثر اسـت. این ویتامین همچنین باعث شفافیت پوست می شود.
خرمالو، منبع غنی از فیبرخرمالو منبع بسیار خوبی از فیبرهای غذایی بـه شمار میرود و حاوی میزان قابلتوجهی فیبر پکتین اسـت. فیبرهای موجود در خرمالو باعث دفع آسان و رفع یبوست میشود. بنابر این، در صورتیکـه دچار مشکل دفع هستید، بهتر اسـت که روزانه دو مرتبه خرمالو میل کنید.
خرمالو دشمن کلسترول و فشارخون
میوه خرمالو سرشار از دو ماده معدنی بسیار مفید یعنی؛ پتاسیم و منیزیم اسـت که بدلیل وجود همین دو ماده، برای بازرسی کلسترول و فشارخون بسیار مناسب اسـت.
خرمالو همچنین دارای مقدار کمی سدیم «نمک» اسـت. بنابر این در صورتیکـه دچار بیماریهای قلبی عروقی هستید و یا چربی و فشارخون بالایی دارید، از خوردن این میوه غافل نشوید.
رفع کم خونی و تنظیم گردش خون
خرمالو علاوه بر کاهش فشار خون، بخاطر این کـه حاوی مقادیری مس اسـت به ایجاد گلبول های قرمز در خون کمک کرده و موجب افزایش گردش خون سالم در بدن میشود و بـه دنبال آن سوخت و ساز، عملکرد شناختی و … التیام مییابد.
مصرف خرمالو و سنگ کلیه
از دیگر خواص خرمالو میتوان بـه میزان بالای آب در آن و ادرار آور بودنش اشاره کرد. از این رو مصرف این میوه پاییزی برای افرادی کـه از سنگ کلیه و سنگ مثانه رنج میبرند بسیار مفید اسـت. هسته کوبیدهشده خرمالو نیز بـه دفع سنگ کلیه کمک می کند.
مصرف خرمالو در بارداری
مصرف خرمالو در دوران بارداری و حاملگی بسیار مفید و سودمند اسـت ودر رشد جنین و سلامت خانمهای باردار، نقش مهمی ایفا میکند. خواص خرمالو باعث تنظیم فشار خون، پیشگیری از ابتلا بـه دیابت بارداری، زهرزدایی بدن و التیام عملکرد قلب و عروق می شود.
با این وجود، در برخی موارد توصیه میشود کـه مادران باردار از این میوه استفاده نکنند یا در مصرف آن احتیاط به خرج دهند. این توصیه خاص زمانی اسـت کـه خانم باردار با مشکل یبوست مواجه باشد زیرا مصرف خرمالو در برخی افراد، باعث تشدید یبوست می شود.
البته در دوران باردای، بـخصوص در ماههای آخر کـه مشکل یبوست بیشتر بروز میکند، استفاده از هر نوع ماده غذایی کـه یبوست بهمراه داشته باشد باید محدود شود. توجه به این نکته ضروری اسـت کـه در مورد افراد مختلف، ممکن اسـت نتایج متفاوتی بـه دست بیاید و مثلاً این میوه در مزاج یک نفر تغییری ایجاد نکند ودر فردی دیگر تاثیر آشکاری بگذارد.
تاثیر خرمالو بر پوست و مو
از دیگر خواص خرمالو میتوان بـه این نکته اشاره کرد کـه این میوه هماندازه توت فرنگی آنتی اکسیدان دارد و بهمین دلیل میتوان با قرار دادن روزانه، نیم ساعت پوست خرمالو روی صورت، بـه جوانسازی و شادابسازی پوست کمک کرد.
همچنین بتاکاروتن موجود دراین میوه، جریان خون موجود در سلولهای پوست را بیشتر کرده و باعث خوش آب و رنگتر شدن پوست می شود. مصرف میوه خرمالو در افرادی کـه مو های کمپشتی دارند بدلیل وجود زینک «روی» باعث تقویت و پرپشتشدن موها میشود. و ویتامین A موجود در خرمالو برای تقویت پوست، ناخن و مو های خشک و شکننده بسیار مفید اسـت.
پیشگیری از سرطان و بیماریهای قلبی
خرمالو دارویی طبیعی برای پیش گیری از ابتلا بـه سرطان اسـت. این میوه، سرشار از پتاسیم و منیزیم اسـت بهمین دلیل مصرف آن برای افرادی کـه بـه فشارخون مبتلا هستند مفید می باشد. مصرف خرمالو همچنین مانع از چسبندگی پلاکتهای خونی و ایجاد لخته خون ودر نتیجه بروز سکته قلبی و مغزی می شود.
خواص خرمالو و دیابت
یکی از مهمترین خواص خرمالو قند کم و فیبر بالای آن اسـت. بنابر این مقادیر کم آن نه تنها قندخون افراد دیابتی را افزایش نمی دهد بلکه مانع گرسنگی آنان شده ودر عین حال انرژی آنان را افزایش می دهد.
همچنین پکتین موجود در خرمالو برای پیشگیری از ابتلا بـه دیابت نوع دو و افزایش قندخون نیز مفید اسـت. با این حال افراد دیابتی نباید در مصرف خرمالو زیادهروی کنند چون ممکن اسـت قند خونشان بالا رود.
خواص خرمالو در تقویت بینایی
مصرف خرمالو برای تقویت بینایی و سلامت چشم مفید اسـت. زیاکسانتین یکی از اعضای گروه B ویتامینهای موجود در خرمالو، بعنوان یک ماده آنتی اکسیدان بـه سلامت چشمها کمک می کند. همچنین این ترکیب، بـه پیشگیری و درمان دژنراسیون ماکولا، آب مروارید و شب کوری کمک می کند.
خرمالو و کمک به حفظ جوانی
از آنجا کـه خرمالو غنی از انواع ویتامینها، بـه ویژه ویتامین A، بتا کاروتن، لوتیین، لیکوپن و کریپتوکسانتین اسـت، بعنوان یک آنتی اکسیدان در بدن عمل کرده و مانع بروز نشانههای پیری زودرس، مانند چین و چروک، لکههای پوستی، آلزایمر، خستگی، ضعف بینایی، ضعف عضلات و… می شود. همچنین استرس را کاهش می دهد.
خرمالو کمک به رشد کودکان
خرمالو سرشار از انواع ویتامینها مانند ویتامین A، B۱، B۲، B۳ و ویتامین C اسـت. این میوه همچنین دارای بتاکاروتن و موادمعدنی مورد نیاز بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، منیزیم و پتاسیم اسـت.
بنابر این، مصرف این میوه برای رشد کودکان بسیار مفید خواهد بود. خرمالو مواد مغذی زیادی دارد کـه موجب تولید انرژی در کودکان و رفع خستگی آنان میشود. بهتر اسـت در نوزادان خرمالو با احتیاط مصرف شود چون ممکن اسـت واکنش آلرژیک ایجاد کند.
طبع خرمالو گرم و تر استمیوه خرمالو در افراد مبتلا بـه نقرس و بیماریهای کبدی و کلیوی بسیار موثر اسـت. خرمالو بعلت داشتن موادمعدنی بسیار زیاد، برای بدن بسیار مفید بوده و آهن موجود در آن، عنصر اصلی خونسازی و پتاسیم موجود در آن اشتهاآور و شستشو دهنده کلیه، کبد و معده اسـت.
میوه خرمالو تقویتکننده معده اسـت. خرمالو بـه التیام هضم غذا، درمان زخم معده و پاکسازی دستگاه گوارش کمک میکند. مصرف خرمالو اسهال را برطرف میکند. خوردن خرمالو باعث نرمی سینه می شود. خرمالو دشمن کم خونی اسـت. اشتهاآور خوبی اسـت و اگر بین وعدههای غذایی خورده شود، موجب افزایش اشتها می شود.
جالب اسـت بدانید کـه خرمالو آرامکننده سکسکه نیز اسـت. خرمالو خونریزی را بند میآورد. مصرف خرمالو ورم و التهاب بواسیر را کاهش میدهد. میوه خرمالو داروی موثری برای تیفوس و تیفوئید اسـت. میتوان برای درمان اسهال خونی، حدود 300 تا 500 گرم میوه رسیده خرمالو را صبح ناشتا میل نمود.
از دیگر خواص خرمالو میتوان بـه کاهش اشتها و کمک بـه لاغری و کاهش وزن اشاره کرد. ویتامین C خرمالو، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از ابتلا بـه آنفولانزا و سرماخوردگی جلوگیری میکند. خوردن خرمالو برای ترمیم مو های خشک و شکننده مفید اسـت.
مالیدن ترکیب خرمالو و قهوه می تواند برای رفع سلولیت مفید باشد. خرمالو با زهر زدایی و سلامت کبد، میتواند بـه درمان کبد چرب کمک کند. خواص درمانی برگ درخت خرمالو در طب سنتی از برگ درخت خرمالو نیز برای درمان بیماریها استفاده میشود. برگ درخت خرمالو حاوی انواع فلاوونوئیدها اسـت کـه خاصیت ضد فشار خون، ضد سرطان و ضدموتاژن دارد.
آیا بهترین میوه فصل پاییز خرمالو است
برگ درخت خرمالو همچنین حاوی مادهای بنام « astragalin » اسـت کـه خاصیت آنتیهیستامینی داشته و واکنشهای آلرژیک و آبریزش بینی را کاهش میدهد. برگ خرمالو علایم درماتیت و التهاب را در پوست کاهش می دهد. دمکرده گل خرمالو مقوی معده اسـت. جوشانده برگ خرمالو یک درمان خانگی مفید برای سرفه اسـت.
مضرات خرمالو
با وجودی کـه خواص خرمالو بسیار زیاد اسـت، اما خوردن بیشتر از 1 تا 2 شماره خرمالو در روز توصیه نمیشود. از آنجایی کـه خرمالو حاوی مقادیر زیادی تانن اسـت، مصرف افراطی آن می تواند خطرناک باشد چرا کـه وجود تانن در مقدار بالا تاثیرات سمی دارد. خوردن خرمالوی نارس و گس برای افرادی کـه بـه یبوست مبتلا هستند، مضر اسـت؛ چون تانن موجود دراین میوه، یبوست را تشدید می کند.
همه چیز درباره میوه خرمالو
بـه افرادی کـه از اختلالات روده رنج میبرند یا هر گونه عمل جراحی روده انجام داده یا بـه بیماری سل مبتلا هستند، توصیه می شود کـه اصلا خرمالو نخورند یا در مصرف آن خیلی محتاط باشند. افراط در مصرف خرمالو باعث افزایش وزن و همچنین انسداد روده می شود. مصرف میوه خرمالو بـه صورت نارس مناسب نیست و بهتر اسـت خرمالوی رسیده و شیرین را برای خوردن انتخاب کنید.
سخن آخر
با توجه بـه انچه درباره خواص خرمالو و مضرات آن گفته شد، هر فرد میتواند با توجه بـه شرایط جسمانی خود بـه اندازه مناسب از این میوه خوشمزه و مفید استفاده کند مگر اینکه بـه خرمالو و مشتقات آن آلرژی داشته باشد.
در ادامه نحوه خشک کردن خرمالو
خرمالو میوه محبوب فصل زمستان اسـت. خشک کردن خرمالو این امکان رابه شـما میدهد تا در فصلهای دیگر نیز از طعم لذیذ این میوه لذت ببرید. برای ماندگاری بیشتر و بـه همراه داشتن خرمالو در فصول دیگر میتوان آن رابه طریق مختلف خشک کرد.
بیش از اندازه مصرف کردن خرمالو و مضرات خرمالو
خرمالو یک میوه شیرین و انرژی زاست کـه درهمه فصلها یافت نمی شود. با تهیه چیپس خرمالو، می توانید در تمامی فصلها از مزه این میوه خوشمزه لذت ببرید. در ادامه بـه نحوه خشک کردن خرمالو می پردازیم.
چه خرمالویی برای درست کردن چیپس خرمالو مناسب است؟
بطور کلی خرمالوها در دو نوع ژاپنی و فویو دسته بندی میشوند. شکل خرمالوهای ژاپنی بلوط مانند هستند. این خرمالوها زمانی برای خشک شدن مناسب هستند کـه بـه یک بافت نرم مانند بافت گرجه رسیده باشند.
خواص خرمالو برای مردان
از طرفی خرمالوهای فویو کـه طبق معمول اندازه کوچکتری دارند، در حالت سخت هم قابل استفاده هستند و تهیه چیپس ازآنها آسانتر اسـت. علاوه بر این، خرمالویی کـه برای خشک کردن انتخاب می کنید، صرف نظر از نوع آن، باید دارای یک رنگ نارنجی غلیظ و پر رنگ باشد.
نحوه خشک کردن خرمالو
بعد از این کـه خرمالوهای مناسب را تهیه کردید، آنها را بشویید و بـه صورت حلقهای برش دهید. دقت کنید کـه حلقههای بریده شده، زیاد کلفت نباشند و ضخامت آنها بـه اندازه نیم سانت باشد.
خواص خرمالو برای پوست و زیبایی
قبل از خشک کردن خرمالوها، میتوانید آنها را متناسب با سلیقه خود، در موادی مانند آب لیمو، شکر نارگیل، دارچین، جوز هندی و نمک دریایی بغلتانید و مزههای دل چسب و متفاوتی بـه خرمالوها اضافه کنید. برای خشک کردن خرمالوهای حلقه شده، روشهای مختلفی وجوددارد.
نور خورشید
معمولترین و ابتدایترین روش خشک کردن خرمالو، استفاده از آفتاب اسـت. اگر دریک منطقه آفتاب خیز زندگی می کنید، بـه اسانی میتوانید با چیدن حلقههای خرمالو دریک سینی و قرار دادن آن در زیر نور آفتاب، آنها را خشک کنید.
شوفاژ یا بخاری
خواص خرمالو در بارداری
درصورت استفاده از رادیاتور یا شوفاژ در منزل، روی آن یک ورقه فویل بیندازید و خرمالوهای حلقهای شده را روی آن بچینید تا با حرارت رادیاتور بـه آرامی خشک شوند. همچنین میتوانید حلقههای خرمالو را دریک سینی بچینید و روی بخاری قرار دهید.
خشک کن
از دستگاههای مخصوص خشک کردن میوه استفاده کنید. با این دستگاههای برقی، می توان بیش از ۲۰ کیلو گرم خرمالو را در روز خشک کرد.
خشک کردن خرمالو در فر
یکیدیگر از روشهای خشک کردن خرمالو، استفاده از فر اسـت. دراین روش، حلقههای خرمالو را بر روی ورقههای پخت مخصوص فر، بچینید و آن رابه مدت یک ساعت در فر قرار دهید.
خواص خرمالو برای کودکان
بعد از یک ساعت، خرمالوها را در سینی فر تکان دهید و مجددا آنها رابه مدت یک ساعت دیگر در فر قرار دهید، تا در نهایت بـه یک حالت طلایی قهوهای و ترد برسند. بعد از خشک کردن حلقههای خرمالو، آنها را دریک ظرف در بسته قرار داده ودر یخچال نگه داری کنید.
خواص خرمالو چیست
این چیپسهای خرمالوی خوشمزه را می توانید جای گزین تنقلات کنید و ازآنها درکنار آجیل بعنوان پذیرایی استفاده کنید. علاوه بر این، میتوانید از چیپسهای خرمالو در پخت و پز و تزیین انواع کیک، شیرینی و دسر استفاده کنید.