خبرگزاری مهر: رئیس کل دادگستری استان تهران از ارسال پرونده چند فعال محیط زیستی موسوم به جاسوسی محیط زیستی به دادگاه انقلاب خبر داد.
غلامحسین اسماعیلی در خصوص آخرین وضعیت پرونده مظلومین و محمد اسماعیل قاسمی دو مفسد اقتصادی محکوم به اعدام، گفت: پرونده به اجرای احکام ارسال شده است و هنوز زمان دقیق اجرا تعیین نشده است.
وی افزود: پس از تعیین زمان، به زودی حکم اجرا خواهد شد.
پرونده فعالان محیط زیستی تعیین شعبه شد
رئیس کل دادگستری استان تهران در خصوص آخرین وضعیت پرونده فعالان محیط زیستی متهم به جاسوسی گفت: این پرونده به دادگاه انقلاب ارسال شده و تعیین شعبه هم شده است، هنوز زمان برگزاری دادگاه تعیین نشده است و به زودی این کار انجام خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که اخیرا معاون حقوقی رئیس جمهور از ارسال نامهای به قوه قضائیه در رابطه با متهمان این پرونده خبرداده بود، آیا نامهای در این رابطه به دست شما رسیده است؟ گفت: به دادگستری استان نامهای ارسال نشده است امااز ارسال نامه به ستاد قوه قضائیه و یا نهادهای دیگر اطلاعی ندارم.
به گزارش خبرنگار مهر، نوزدهم دی ماه گذشته حسب گزارش کتبی یکی از نهادهای امنیتی که به دادسرای شهید مقدس ارجاع شده است، به موجب دستورات قضایی و با آغاز تحقیقات انجام شده، مشخص شد متهمان پرونده با هدایت افسران اطلاعاتی سیا و موساد ماموریتهای سه گانهای را شامل موضوعات زیست محیطی، نفوذ در جامعه علمی ایران و جمع آوری اطلاعات از اماکن حساس و حیاتی کشور از جمله پایگاههای موشکی کشور، دنبال میکرده اند؛ در تحقیقات انجام شده برخی متهمان به انجام سفرهای متعدد به سرزمینهای اشغالی از جمله به منظور شرکت در کنفرانس منارید که با حضور افسر اطلاعاتی موساد در رژیم صهیونیستی برگزار شده، اقرار و اذعان کرده اند که هدف کلی پروژه مشترک سازمان سیا و موساد، ایجاد بحران در برخی از حوزههای زیست محیطی ایران بوده و اطلاعات جمع آوری شده از طریق عوامل پنهان به آمریکا انتقال مییافته و در همین راستا دو نفر از افسران سازمان اطلاعات آمریکا با هویت معلوم در پوششهای مختلف به ایران و برخی از استانهای کشور سفر کرده اند که از جمله اهداف آنها، ایجاد موسسهای در قالب فعالیتهای زیست محیطی بوده و طبق اسناد موجود، این موسسه در حدود یک دهه قبل در ایران با طراحی آمریکاییها برای تحقق اهداف مدنظر سرویسهای اطلاعاتی سازمان سیا و موساد و جمع آوری اطلاعات طبقه بندی شده در حوزههای دفاعی و موشکی کشور ایجاد شده است.
حسب محتویات پرونده، یکی از متهمان اصلی، با مشخصات اختصاری م. ط. دارای تابعیت سه گانه ایرانی، آمریکایی و انگلیسی، عضو و پشتیبان مالی موسسه ایرانی حیات وحش بوده، و همچنین دیگر عضو موثر و مدیر این موسسه کاووس سیدامامی دارای تابعیت مضاعف کانادا و از مرتبطان اصلی افسراطلاعاتی آمریکا در ایران بوده به نحوی که این افسر اطلاعاتی در سفر به ایران در منزل کاووس سیدامامی استقرار مییافته است. این شبکه در پوشش اجرای پروژههای علمی و زیست محیطی نسبت به جمع آوری اطلاعات مورد نیاز اقدام میکرده است.
طبق تحقیقات انجام شده اعضای این شبکه در برخی از مناطق استراتژیک کشور تعدادی دوربین در ظاهر برای رصد امور زیست محیطی نصب کرده بودند که در واقع پوششی برای رصد فعالیتهای موشکی کشور بوده و تصاویر و اطلاعات ثبت شده را برای بیگانگان ارسال میکردهاند.