میزان مصرف آب چاه های کشاورزی قم 10 درصد کاهش می یابد
قم- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قم گفت: بر اساس مصوبه جلسه شورای حفاظت منابع آب، میزان مصرف آب چاه های بخش کشاورزی در سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه پارسال باید 10 درصد کاهش یابد.
به گزارش ایرنا، احمد حاج حسینی مسگر روز پنجشنبه در حاشیه برگزاری دومین جلسه کارگروه استانی سازگاری با کم آبی و هجدهمین جلسه شورای حفاظت منابع آب در گفت و گو با خبرنگاران ایرنا و صدا و سیما، افزود: این کاهش مصرف آب با استفاده از کنتورهای فهامی که بر روی چاه های کشاورزی نصب می شود، انجام می شود.
وی اضافه کرد: در استان قم حدود 2 هزار حلقه چاه مجاز داریم که یک هزار حلقه در بخش کشاوزی فعال است و حدود 90 درصد منابع آب زیرزمینی در این بخش نیز توسط این چاه ها استفاده می شود.
وی خاطرنشان کرد: کنتورهای فهامی که روی چاه های کشاورزی نصب شده می تواند نقش بسزایی در مدیریت میزان برداشت از منابع زیرزمینی داشته باشد.
به گفته حاج حسینی، هزینه خرید و نصب کنتورهای فهام از سوی وزارت نیرو تامین شده و امروز تمام چاه های کشاورزی استان قم مجهز به این کنتور شده است.
وی در ادامه بیان کرد: با توجه به این که کمبود آب شرب استان در سه افق 1405، 1415 و 1425 بین هشت تا 40 میلیون مترمکعب است، یکی از مصوبه های شورای حفاظت آب درخواست افزایش تخصیص آب به استان قم بود.
وی افزود: با توجه به این که زیرساخت ها در استان آماده شده، درخواست افزایش تخصیص را به ستاد وزارت نیرو ارسال خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قم گفت: در حوزه پساب برای مصارف صنعت نیز مصوب شد 10 میلیون مترمکعب از تخصیص پساب تصیفه خانه جامع که برای مصارف زیست محیطی و تعذیه سفره ها استفاده می شود، برای صنعت اختصاص یابد و این مهم گام خوبی برای تقویت سازگاری کم آبی است.
وی افزود: در حوزه فضای سبز نیز شهرداری متعهد شده برای افزایش نفوذ به منابع آب زیرزمینی، بستر بتنی یا لایه غیرقابل نفودی را که در بستر رودخانه اجرا شده و مانع از نفوذ روان آب ها به سفره های زیرزمینی می شود را تا پایان سال جاری جمع آوری کند تا نفوذ قابل توجهی به سفره های آب زیرزمینی داشته باشیم و پدیده فرونشست که استان قم با آن مواجه است، مدیریت شود.
وی اضافه کرد: بر اساس آماری که رئیس سازمان نقشه برداری کشور اعلام کرد در منطقه جعفریه سالانه بین 16 تا 20 سانتی متر فرونشست زمین رخ می دهد که رقم به نسبت بالایی است و اگر مدیریت نشود می تواند در طول زمان به ایجاد فروچاله ها، خسارت مالی سنگین به کلیه زیرساخت ها و ایجاد زلزله منجر شود.
حاج حسینی ادامه داد: بر اساس مجوز و تخصیصی که وزارت نیرو در سال های قبل صادر کرده از سرشاخه های دز تقریبا 40 میلیون مترمکعب برای مصارف صنعت به قم ابلاغ شده که تا امروز کمتر از یک چهارم آن تخصیص یافته و کمتر از یک پنجم استفاده می شود.
وی خاطرنشان کرد: در جلسه شورای آب مصوب شد که مطالعات این موضوع توسط شرکت شهرک های صنعتی انجام شود.
/2085/ 1175