«نصرت الله تاجیک»، کارشناس مسائل بین الملل، در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا، درباره تحولات در اسرائیل اظهار کرد: بعد از درگیری های چند روز اخیر و استفاده حماس از قدرت های سخت و نرم افزاری خود بر علیه اسرائیل، نتانیاهو به دنبال این بود که این جنگ طولانی نشود تا بر برنامه های ترامپ تاثیر منفی نگذارد.

وی در ادامه افزود: این اتفاق را می توان از دو منظر بررسی کرد. یکی توانایی های حماس برای ایجاد مشکل برای رژیم صهیونیستی و دیگری مسائل و مشکلات داخلی که گریبان گیر نتانیاهو است.

تاجیک بیان کرد: استعفای «آویگدور لیبرمن»، وزیر دفاع یا جنگ اسرائیل، به دنبال آتش بس با جبهه مقاومت صورت گرفت. واقعیت امر این است لیبرمن از گذشته با نتانیاهو مشکل داشت و به دلیل نقش محوری وزارت دفاع در کابینه، نتانیاهو برای کنترل وی و به دست گرفتن تحولات، اختیارات زیادی به این مقام صهیونیستی نداده بود.

وی معتقد است: موتلفین از نتانیاهو امتیازاتی می خواهند و وی هم با توجه به سیاست هایی که دارد، به دنبال این است تا امتیازی در این زمینه به کسی ندهد.

این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه مشکلات متعددی بر سر نتانیاهو انباشته شده است، مطرح کرد: ترامپ می خواهد در این ایام طرح معامله قرن را رونمایی کند و ترس نتانیاهو از این است که این موضوع از اکثریت بیافتد. به نظر می آید مشکلات هم چنان روی سر نتانیاهو ریخته است. هیچ کس از جزییات معامله قرن خبر ندارد اما به نظر می آید روند آن فشار بر کشورهای عربی برای عادی سازی روابط آنها با رژیم صهیونیسیتی است. هدف نتانیاهو این است که در کنار این عادی سازی بتواند فشار کشورهای عربی را بر فلسطینیان زیاد کند و به جای مذاکره با فلسطین از طریق فشار به اعراب، امتیاز گیری کند.

وی در مورد نقش کلیدی لیبرمن در کابینه صهیونیست ها گفت: وزارت دفاع رژیم صهیونیستی به دلیل سیاست هایش در حوزه امنیت و جنگ نقش کلیدی دارد و یکی از مهم ترین وزرات خانه های تاثیرگذار است. علاوه بر نقش وزارت دفاع، شخص لیبرمن از گروه های افراطی است و ظاهرا به دنبال نخست وزیری بوده و به نظر می اید، این طمع و این نقش منجر به استعفایش شد.

تاجیک درباره دلیل قبول کردن اتش بس از سوی نتانیاهو گفت: نتانیاهو به دنبال این است که از فرصت بودن ترامپ استفاده کند و وقت خودش را با جنگ از دست ندهد. در دولت های قبل از اوباما، روسای جمهور امریکا به دنبال این بودند که بی طرفی خود را در این موضوع حفظ کنند و دوطرف فلسطینی را به مذاکره بکشانند. در دولت اوباما بی طرفی همچنان حفظ شد و اختلافات را مدیریت کردند. اما در دولت ترامپ به دلیل رویکردها و تعلقات خاطر وی، در قدم اول سفارت آمریکا را بیت المقدس انتقال داد. همچنین اقداماتی را علیه فلسطینی ها مانند بستن سفارت، دفتر نمایندگی فلسطینیان در امریکا و خروج از معاهدات مربوط به حقوق بشر را انجام داد تا فشار بر مردم زیاد شود. از طرف دیگر بدنبال معامله قرن است تا با ارائه یک طرح به رژیم صهیونیستی کمک کند.

این کارشناس مسائل بین الملل در پایان بیان کرد: براساس نظرسنجی جامعه صهیونیستی، نتانیاهو محبوبیتش چندان نزول نکرده و به احتمال زیاد او و لیکود حتی اگر انتخابات زودرس برگزار شود، صندلی زیادی از دست نخواهند داد؛ اما ناچار خواهند بود با احزاب دست راستی یا افراطی ائتلاف کنند که همین موضوع باعث می شود تا دولت های بعدی تندروتر باشد. نتانیاهو با هراس انداختن در دل مردم و صهیونیست ها سعی در حفظ کابینه دارد. جامعه صهیونیستی به دلیل تنوع افکار سیاسی چند سالی است که امکان تشکیل یک دولت توسط یک حزب قدرتمند را ندارد و بیشتر دولت های کنونی توسط دولت های ائتلافی اداره می شوند.