عشق به محمد (ص)، پدیده ای بدون مرز
شاهرود- ایرنا- روز جمعه 17 ربیع الاول سال 570 میلادی، جهانی تاریک به نور ستاره ای روشن شد که 14 قرن پس از ولادت او، نامش همچنان پرتعدادترین نام ها در بین جهانیان است.
به گزارش ایرنا، محمد، احمد و محمود از جمله نام هایش، ابوالقاسم کنیه اش و خاتم، رسول الله و رسول الرحمه از جمله ی القاب وی است. فرزند عبدالله و آمنه که پدر را پیش از به دنیا آمدن و مادر را در حدود 6 سالگی از دست داد. در 25 سالگی ازدواج کرد و در 40 سالگی به نبوت رسید. او برترین مخلوق خداوند و فرستاده ای است که با آمدنش حجت پروردگار را بر عالمیان تمام کرد.
اوست که برای نخستین بار واژه ی معصوم را عینیت بخشید؛ در اخلاق خوش گوی سبقت را از دیگر انسان های این کره ی خاکی ربود و معجزاتش یکی پس از دیگری حقانیتش را اثبات کرد. شق القمر، سایه انداختن ابر بر سرش، ناله کردن ستون مسجد ازفراقش، تسبیح سنگریزه در دستانش و پیش از هر چیز کتاب آسمانی اش از جمله ی نشانه های پیامبری اوست.
*** پیامبر اکرم (ص) در کلام بزرگان
شاعران، نویسندگان و اندیشمندان بسیاری در جهان اسلام درباره رسول گرامی (ص) آثاری از خود به یادگار گذاشته اند که در میان آن ها، شاعران پارسی گوی به بهترین و زیباترین شکل، پیرامون این شخصیت بزرگ سخن گفته اند.
بقول سعدی شیرازی، ماه فروماند از جمال محمد
سرو نباشد به اعتدال محمد
قدر فلک را کمال و منزلتی نیست
درنظر قدر با کمال محمد
وی در جای دیگر با این بیت معروف خود به زبان عربی برای توصیفش لب به سخن می گشاید:
بلغ العلی بکماله کشف الدجی بجماله
حسنت جمیع خصاله صلو علیه و آله
مولانا نیز ارادتش را نسبت به پیامبر مهربانی اینگونه بیان می کند:
نام احمد نام جمله انبیاست
چون که صد آمد نود هم پیش ماست
*** پیامبر اسلام و متفکران غربی
اما در میان این همه عرض ارادت مسلمانان به فخر کائنات، حضرت محمد مصطفی (ص) کم نیستند اندیشمندانی که در بستری غیر اسلامی زاده شده و رشد یافتند اما پس از شناخت وی، به جمع عاشقان و تحسین کنندگانش پیوستند.
لئون تولستوی، نویسنده سرشناس روسی و خالق آثاری چون 'جنگ و صلح' و 'آناکارنینا'، از جمله افرادی است که بسیار پیرامون تعالیم دین محمدی مطالعه کرده و حتی به عقیده عده ای اسلام آورده اما هیچگاه نتوانسته از تیغ تیز سانسور کشورش بگریزد.
او می نویسد: محمد هر زمان بالاتر از عقاید مسیحیان سخن می گوید. او انسان را خدا نمی داند و خود را نیز با خدا و مقامش یکی نمی کند. مسلمانان به غیر از الله، خدایی دیگر ندارند و محمد پیغمبر 'الله' است. در این هیچ معما و سری وجود ندارد.
'نغمه ی محمد' نیز عنوان شعری است که گوته، ادیب و فیلسوف آلمانی برای پیامبر رحمت سروده است. وی از جمله افرادی است که دل در گرو مهر رحمت للعالمین داده و در نوشتارش از شاعران مسلمان بخصوص حافظ تأثیر گرفته است. در این شعر، گوته نبی مکرم اسلام را به رودی تشبیه میکند که جویبارهای بسیاری را با خود همراه کرده و در نهایت به اقیانوس جاودانگی میپیوندد.
*** نام آورانی که به دین محمد (ص) گرویدند
با جستجویی کوتاه می توان فهرستی بلند بالا از اسامی افراد معروفی را یافت که پس از آشنایی با پیامبر خوبی ها و تعالیمش، اسلام آورده اند. ورزشکاران، هنرمندان و حتی سیاستمدارانی که این تغییر عقیده آنان در صدر اخبار زمان خود قرار گرفته است. از 'آرتور واگنر' و 'آرنو فان دورن' اعضای 2 حزب اسلام ستیز آلمان و هلندگرفته تا 'مایک تایسون' بازیکن بوکس، 'دیو چپل' بازیگر و 'جرمین جکسون' خواننده در آمریکا در این فهرست جای می گیرند. 'فردیناند لوییس آلسیندور جی.آر' یا همان کریم عبدالجبار و محمد علی کلی هم که جای خود را دارند.
آری تمامی این اتفاقات در گوشه و کنار این دنیا رخ نمی دهد مگر با شناخت پیام آور مهربانی، صلح و دوستی که با آمدنش کائنات را به مباهاتش واداشت. امروز سالروز زمینی شدن سلطان العارفین، قطب السالکین، خیر الموجودین، رحمت للعالمین، رسول الحق حجه المومنین، حضرت محمد مصطفی (ص) و فرزند پاکش امام جعفر صادق (ع) است. میلادشان بر همگان مبارک باد.
7359/6167