جنوب شرق آسیا آسیب پذیرترین مناطق جهان در تغییرات اقلیمی است
کوالالامپور-ایرنا-نتایج تحقیقات مراکز مختلف بین المللی حاکی است جنوب شرق آسیا یکی از آسیب پذیرترین مناطق جهان در قبال تغییرات شرایط آب و هوایی واقلیمی است،زیرا گرمایش زمین سبب بروز حوادث زیست محیطی شدیدتر و افزایش سطح آب دریاهها در این منطقه شده است.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا، نتایج مطالعات منتشر شده توسط تارنمای اقتصادی 'اکو بیزینس ' Eco-Business حاکی است ، آسیای جنوب شرقی با افزون بر 650 میلیون نفر جمعیت یکی از آسیب پذیر ترین بخش های جهان در قبال گرمایش زمین بوده و این روند سبب افزایش سطح آب دریاها و گسترش خطوط ساحلی در مناطق پرجمعیت در این بخش از جهان شده است.
گزارش اکو بیزینس درباره چشم انداز وضعیت انرژی در جنوب شرقی آسیا حاکی است با توجه به روند پرسرعت تغییرات اقلیمی کشورهای این منطقه شروع به تغییر منابع انرژی مصرفی خود کرده و درصدد هستند تا وابستگی خود را به منابع کربنی برای انرژی کاهش دهند.
استفاده از انرژی با منابع کربنی سبب سرعت گرفتن روند گرمایش زمین در دهه های اخیر و گسترش و شدت یافتن تغییرات اقلیمی در سراسر جهان به ویژه آسیای جنوب شرقی شده است.
بانک توسعه آسیا پیش بینی کرد که تغییرات آب و هوایی می تواند به طور بالقوه 11 درصد از هزینه های تولید ناخالص داخلی منطقه(GDP) به خود اختصاص دهد.
براساس این گزارش کشورهای منطقه با توجه به این واقعیات مهم زیست محیطی در برنامه های دراز مدت سرمایه گذاری های زیربنایی خود را بیشتر به کسب انرژی های پاک و غیرکربنی سوق داده اند.
یافته های این تحقیق نشان می دهد که سیستم های حمل و نقل عمومی و صنایع باید با کسب فناوری های نوآورانه استفاده از انرژی پاک را مورد توجه قرار دهند.
بررسی های دانشمندان زیست محیطی سازمان های بین المللی زیست محیطی حاکی است:تغییرات آب و هوایی و روند فزاینده دمای کره زمین تا سه دهه آینده بر اقتصاد برخی از مناطق جهان از جمله آفریقا و جنوب شرق آسیا آثار منفی بیشتری نسبت به سایر نقاط جهان خواهد داشت.
مرکز تحقیقات بین المللی در حوزه زیست محیطی Verisk Maplecroft نیز پیشتر گزارش داد که دو منطقه آفریقا و جنوب شرق آسیا در 30 سال آینده با گرمترین شرایط آب و هوایی درجهان روبه رو خواهند شد که این امر بر وضعیت تجارت به ویژه صادرات آن تاثیر بسیار منفی خواهد گذاشت.
متخصصان اقتصادی و زیست محیطی این سازمان معتقدند گرمایش زمین آثار مخربی بر زیست بوم طبیعی و اقتصادی کشورهای جنوب شرق آسیا خواهد داشت اما جنوب شرق آسیا تا سال 2050 با افزایش دمای حدود 1.5 درجه سلیسیوس روبه رو خواهد بود که این گرمایش در وجوه مختلف اقتصاد این منطقه آثار منفی خود را بر جای خواهد گذاشت.
اگرچه فرآیند گرمایش زمین در سراسر جهان محسوس است اما طبق گزارش سازمان ملل برخی نقاط کره زمین بیشتر از دیگر از این روند تاثیر سوء می پذیرند که جنوب شرق آسیا در این خط آتش مستقیم قرار دارد.
طبق گزارش سازمان ملل تغییرات آب و هوایی در این منطقه می تواند میزان قدرت و فرکانس طوفان ها را افزایش دهد و درجه حرارت را بشدت بالا برد که این موضوع سبب ایجاد دو شرایط کاملا متضاد خشکی و یا باران ها و طوفان های سیل آسیا می شود. روندی که منطقه در آغاز شروع آن قرار گرفته است.
براساس این گزارش ،بحران زیست محیطی در سال های آتی همچنین منجر به ایجاد بحرانی اقتصادی از طریق مهاجرت های اجباری گروهی، افزایش بی ثباتی سیاسی، ناآرامی های مدنی، انقراض های زیست محیطی و عدم امنیت موجود در مواد غذایی و آب برای کشاورزی و آشامیدنی خواهد شد.
آساق**1599 **1600