تامین مالی کودتای ترکیه توسط امارات


تامین مالی کودتای ترکیه توسط امارات

امارات متحده عربی در جریان کودتای 15 جولای 2016 ترکیه سه میلیارد دلار هزینه کرده است. در این کودتا 249 نفر کشته و 2 هزار و 193 نفر نیز زخمی شدند.

به گزارش جام نیوز به نقل از اسپوتنیک، امارات متحده عربی در جریان کودتای 15 جولای 2016 ترکیه سه میلیارد دلار هزینه کرده است.

روزنامه «ینی شفق» رسانه نزدیک به حاکمیت ترکیه گزارش داد که امارات متحده عربی کودتای ترکیه را تأمین مالی کرده بود. در گزارش منتشره در این نشریه آمده است:« امارات متحده عربی در جریان کودتای 15 جولای 2016 ترکیه سه میلیارد دلار هزینه کرده است».

ترکیه مدعی است که فتح الله گولن با تشکیل گروهی موسوم به گولن (فتو) و با رخنه در تشکیلات قضایی، نظامی، آموزشی و ارکان دولتی، کودتای دو سال پیش را سازماندهی کرده است. در کودتای ترکیه که از شهر استانبول شروع شده و به اشغال برخی مراکز دولتی و رسانه ای از جمله استانداری استانبول منجر شد، 249 نفر کشته و 2 هزار و 193 نفر نیز زخمی شدند.


مقامات ترکیه پیش از این به صورت تلویحی عربستان و امارات متحده عربی را به داشتن نقش در کودتای دو سال پیش در این کشور متهم می کردند ولی با عمیق تر شدن شکاف بین ترکیه و عربستان در پی قتل جمال خاشقچی خبرنگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول، این موضوع بار دیگر به شکل جدی تری مطرح شد.


پس از کودتای دو سال پیش ترکیه، با آشکارتر شدن نقش آمریکا در این رویداد به خصوص با خودداری مقامات واشنگتن از استرداد گولن به ترکیه و نیز با مطرح شدن نقش ولیعهد عربستان و امارات متحده عربی در این کودتا، روابط ترکیه با آمریکا و این دو کشور عربی رو به تیرگی گذاشت.

گفتنی است، در این کودتا ایران از اردوغان در مقابل این کودتا حمایت کرد، برخی تحلیلگران علت این امر را حفظ امنیت منطقه و جلوگیری از گسترش ناامنی در مرزهای ایران عنوان کردند. همزمان با این کودتا، رضا خاقان تکین، سفیر ترکیه در تهران در یک کنفرانس مطبوعاتی به اظهار نظر در این خصوص پرداخت. به عقیده وی "ترکیه بی نهایت از حمایت های ایران در شب کودتا سپاسگزاری می کند. این یک دوستی واقعی است. ما هم از ایران حمایت می کنیم".


به گزارش اسپوتنیک، روابط میان آنکارا و تهران تا قبل از 15 ژوئیه 2016 دچار تنش بود، علی الخصوص ایران و ترکیه در خصوص بحران سوریه، دارای اختلاف نظر بودند. اما یک شب، همه چیز فرق کرد.


فرزاد رمضانی بونش، کارشناس مستقل ایران در سیاست بین المللی و منطقه ای در مصاحبه با اسپوتنیک در این باره می گوید، اگر ایران از ترکیه حمایت نمی کرد، در آن صورت بحران داخلی در کشور همسایه کل منطقه از جمله ایران را به خطر می انداخت. بنابراین تهران به خوبی واکنش نشان داد: "اگر ما به رابطه بین ایران و ترکیه در دو سال گذشته نگاه کنیم، بهبود قابل توجهی را نظاره گر خواهیم بود.

پیش از این تنش میان ترکیه و ایران در سطح مسائل خارجی من جمله حل و فصل بحران سوریه بود. در واقع، ما اکنون شاهد هم سویی و همراهی این دو کشور هستیم.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

کپشن در مورد چتر ؛ جملات کوتاه عاشقانه و غمگین برای چتر