فینالیستهای هفتمین مسابقات مناظره دانشجویی مشخص شدند
گروه جامعه ــ مرحله نهایی هفتمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان ایران صبح امروز 18 آذرماه با حضور 6 تیم و در دو نوبت صبح و بعداز ظهر برگزار شد که در پایان گروه عدالت از دانشگاه شهید بهشتی، گروه ساتراپ و گروه سردار جنگل با پیروزی مقابل رقبای خود، فینالیست این رویداد شدند.
به گزارش ایکنا؛ مرحله نهایی هفتمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان ایران صبح امروز ۱۸ آذرماه با حضور ۶ تیم و در دو نوبت صبح و بعداز ظهر برگزار شد که اولین مناظره هفتمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان ایران بین دو تیم ساتراپ به عنوان تیم مخالف گزاره «بیداری اسلامی در منطقه متأثر از انقلاب اسلامی ایران است» و تیم سروش رازی از استان کرمانشاه به عنوان تیم موافق برگزار شد.
اعضای تیم موافق (سروش رازی) شامل حمید شرافت وزیری، میلاد اختراعی، صبا هدایتی فر و سپهر ضرغامی در موافقت با گزاره مطرح به تشریح واژه بیداری اسلامی پرداخته و دلیل موافقت خود با این گزاره را شواهد تاریخی در ارتباط انقلاب ایران و انقلابهای منطقه عنوان و با اشاره به کتاب «کالبد شکافی چهار انقلاب» و تشریح اثر دومینو در انقلابها، گفتند: انقلاب تونس و انقلاب مصر تشابهات زیادی به انقلاب ایران دارد از جمله وجود رهبر معنوی در هر سه انقلاب و تأثیرپذیری رهبر انقلاب تونس از شخصیت امام راحل.
تیم ساتراپ که مخالف گزاره «بیداری اسلامی در منطقه متأثر از انقلاب اسلامی ایران است» بود و اعضای آن را علی قدیری، مهدیه یاوری، فرناز محمدیان و هومن مرادی تشکیل میداد نیز در دفاع از دیدگاه خود مطرح کردند: بیداری اسلامی مجموعه خیزشهای مردمی است که از سال ۲۰۱۰ از کشور تونس آغاز شد و سایر کشورها از این انقلاب تأثیر پذیرفتند، نه از انقلاب ایران.
در بخش پایانی این مناظره و پس از اینکه دو گروه جمعبندی مطالب خود را ارائه کردند، گروه ساتراپ (گروه مخالف گزاره) به عنوان برنده انتخاب شد.
دومین مناظره بین دو تیم سردار جنگل (گروه مخالف) از استان گیلان، شامل پویا قلیپور، محمدطاها محمودی، ابوالقاسم نادم و کیارش اخوان و تیم کاپا (گروه موافق) از استان فارس شامل محمدرضا اکبری، حمید اسکندری، امیرحسین جابرزاده و سیدرضا عبدیپور بر سر گزاره «در شرایط فعلی و با امکانات موجود، اولویت اول برای مدیریت بحران آب محدود کردن کشاورزی است» برگزار شد.
در ابتدا گروه موافق محدود کردن را تعریف کرد و گفت: محدود کردن به معنای مرزگذاشتن و چارچوببندی است. این گروه در ادامه آمارهای مربوط به میزان بارش، میزان مصرف آب در کشاورزی و استانداردهای جهانی در این خصوص را ارائه و اعلام کرد: بر اساس اعلام سازمان ملل، اگر مصرف آب بیش از ۴۰ درصد میزان تجدیدپذیری آب باشد، کشور با بحران آب مواجه است. مصرف آب در کشور ما ۸۰ درصد میزان جایگزینی آب است. در کشاورزی نیز ۹۲ درصد مصرف آب را داریم در حالی که این آمار در جهان ۷۰ درصد است.
گروه کاپا (گروه موافق) راه کار جهانی برای حل معضل آب را تغییر مصرف آب، کشاورزی سازگار با اقلیم، استفاده از آب شیرین کنها، استفاده از بذر اصلاح شده و ... اعلام و ادامه داد: در جهان ۱۵ راهکار برای مقابله با بحران آب اعلام شده که اولین آن تغیر الگوی کشت و کشاورزی است.
گروه مخالف (سردار جنگل)، اما استدلال کرد: در این گزاره باید منظور از شرایط فعلی و امکانات موجود را مورد توجه قرار دهیم. در مسئله بروز بحران آب مسائل مختلفی ازجمله ازدیاد جمعیت، ضعف مدیریت و... مطرح است. سازمان برنامه و بودجه ۲۲ راه کار مقابله با بحران آب را اعلام کرده که بیشتر آنها مباحث مدیریتی است و فقط چند مورد مربوط به کشاورزی است و هیچکدام از راهکارهای مسئله محدود کردن کشاورزی را مطرح نکرهاند بلکه مدیریت کشاورزی را مطرح کردهاند. این گروه سوال کردند: آیا هر کمبود آبی منجر به بحران است؟ بحران آب در آسیا به دلیل سوء مدیریت است نه کمبود منابع آب و باید بین این دو تفاوت قائل شد. آیا آمار دقیقی از میزان هدر رفت آب داریم؟
در پایان داوران، گروه سردار جنگل را که مخالف گزاره بود به عنوان گروه برنده اعلام کردند.
سومین مناظره بین دو تیم عدالت به عنوان گروه موافق از دانشگاه شهید بهشتی و گروه علوم سیاسی به عنوان گروه مخالف از دانشگاه خراسان رضوی بر سر گزاره «انقلاب اسلامی ایران را به یک قدرت منطقهای مستقل تبدیل کرده است» برگزار شد.
سومین مناظره بین دو تیم عدالت به عنوان گروه موافق از دانشگاه شهید بهشتی و گروه علوم سیاسی به عنوان گروه مخالف از دانشگاه خراسان رضوی بر سر گزاره «انقلاب اسلامی ایران را به یک قدرت منطقهای مستقل تبدیل کرده است» برگزار شد.
در این مناظره گروه موافق گزاره به تعریف واژههای قدرت پرداخت و گفت: اسناد تاریخی قبل از انقلاب از جمله بحث عمان و اعمال نفوذ آمریکا در مسئله عمان و جدایی بحرین و نیز اسناد سازمان سیا و البته کتابهایی ازجمله مأموریت من برای وطن که خاطرات محمدرضا شاه پهلوی است و خاطرات علم و ... به وابستگی ایران به خارج اشاره دارد و گفتمان انقلاب نشان دهنده عدم وابستگی به شرق و غرب است.
گروه علوم سیاسی نیز در رد گزاره «انقلاب اسلامی ایران را به یک قدرت منطقهای مستقل تبدیل کرده است» به تعریف مفهوم قدرت منطقهای مستقل پرداخت و گفت: از نظر حقوق بینالملل، مستقل بودن به معنای خودگردانی و اداره آزادانه است. حاکمیت حقوقی ایران قبل و بعد از انقلاب از نظر بینالمللی مستقل و مورد پذیرش سازمان ملل و سایر کشورها بوده است.
این گروه ادامه داد: کشورها از نظر رویکرد سیاسی، در سه وضعیت انزوا، عدم تعهد و همکاری قرار دارند که گروه اول در تعریف مستقل جای میگیرند آیا ما در ایران در انزوا قرار گرفته و دور کشور دیوار کشیدهایم؟ ما معتقدیم ایران حتی بعد از انقلاب قدرت منطقهای نیست، چرا که قدرت در کنترل سایر کشورها تعریف میشود. قدرت منطقهای ضعیفترین قدرت در سطح جهان است، چرا که قدرتهای جهانی وجود دارند.
گروه علوم سیاسی ادامه داد: ژئوپلوتیک ایران از دلایل قدرت منطقهای ایران است که قبل و بعد از انقلاب تغییری نکرده است. آیا ما قادر به مقابله با ائتلاف کشورهای منطقه علیه خودمان بودهایم؟ آیا ما پویایی اقتصادی داریم و از نظر اقتصادی کشورهای منطقه به ما وابسته هستند؟ آیا پذیرش رهبری سیاسی ما از سوی کشورهای ثالث صورت میگیرد؟
گروه موافق گزاره نیز پاسخ دادند: یک اشتباه رخ داده شما استقلال را به معنای قدرت منطقهای تحلیل کردهاید. مستقل بودن و قدرت منطقهای بودن با هم متفاوت هستند. ژئوپلوتیک و ژئوکالچر پتانسیلهایی هستند که نحوه استفاده از آنها مهم است. مسئله بر سر عدم تحمیل نظر کشورهای خارجی در تصمیمگیریهای ما است. ارتش شاه به دستور آمریکا برای سرکوب جنبشهای آزادی خواه منطقه فعالیت میکرد. البته در هر منطقه ممکن است چند قدرت منطقهای وجود داشته باشد.
در بخش پایانی و جمعبندی این مناظره نیز گروه موافق مطرح کرد: اینکه مثلاً ونزوئلا آمریکا را تهدید میکند به معنای ضعف ابرقدرتی آمریکا نیست. ما دلیل تأثیرات ایران در منطقه را بیان کردیم، اما گروه مخالف به آن توجه نکرد. دانشگاه تل آویو پروژهای در مورد مقابله با قدرت منطقهای ایران دارد. وابسته بودن ایران قبل از انقلاب توسط خود شاه تأیید شده، اما شما با چند استدلال آن را رد میکنید؟! قدرت منطقهای بودن یعنی ذیل سایر قدرتها نیستیم. ایران در انتخابات عراق، هلال شیعی و ... تأثیرگذار است. در پایان نیز گروه موافق یعنی گروه عدالت از شهید بهشتی برنده اعلام شد.
انتهای پیام