به گزارش ایسنا، با چرخش توربینهای نیروگاه و تولید برق قسمتی از انرژی مصرف شده در اثر اصطکاکهای مکانیکی به گرما تبدیل شده و از روغن برای کم کردن اصطحکاک استفاده میشود که این عمل موجب بخار شدن قسمتی از روغن شده و محیط مسدود کارگاه نیروگاه را مسموم میکند که جهت جلوگیری از این کار، بخار روغن به فیلتر الکترواستاتیکی هدایت میشود.
با ورود بخار روغن به محفظه جرقه زن الکترواستاتیکی، بخار روغن باردار شده و به دیواره محفظه چسبیده و در اثر نیروی وزن به سمت مخزن جمع آوری روغن هدایت میشود.
رحیم امیری، معاون پشتیبانی جهاد دانشگاهی خوزستان در حاشیه رونمایی از سیستم حذف بخارات روغن توربین سد و نیروگاه مسجدسلیمان، با بیان اینکه مجموعه جهاد دانشگاهی خوزستان تمرکز ویژه ای بر ساخت تجهیزات دارد، اظهار کرد: در این راستا تقریبا همه پژوهشها در پژوهشکده تکنولوژی تولید را به سمت پژوهشهای کاربردی بردیم تا منجر به ساخت قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنعت شود.
وی تصریح کرد: دستگاهی که امروز رونمایی شد، کاملا توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهی خوزستان ساخته شده است؛ این دستگاه نمونه ای از توان پژوهشگران و متخصصان پژوهشکده جهاد دانشگاهی است که امیدواریم بازوی قدرتمندی برای صنعت باشد.
امیری در خصوص مزیت های فنی این دستگاه بومی در مقایسه با دستگاه خارجی، گفت: عملکرد این دستگاه از نمونه مشابه خارجی که یک نمونه بهینه ای در دنیا محسوب می شود بهتر است و در صنایع مختلف قابل استفاده است.
معاون پشتیبانی جهاد دانشگاهی خوزستان در خصوص هزینه این دستگاه نسبت به دستگاه خارجی، بیان کرد: هزینه این دستگاه تقریبا یک چهارم دستگاه خارجی است و امیدواریم از خروج ارز از کشور جلوگیری کند.
انتهای پیام