خبرگزاری تسنیم: صادق زیباکلام از تحلیلگران جریان اصلاحات گفت: حرف من به آقای حجاریان این است که مردم اسباب بازی ما نیستند و ما نمیتوانیم از مسئولیت اجتماعی خود در قبال انتخاب روحانی شانه خالی کنیم.
سعید حجاریان از تئوریسینهای جریان اصلاحات با بیان اینکه اصلاحطلبان هیچگاه با روحانی عقدی به معنای ائتلاف نبسته بودند گفته بود: " حالا که آقای روحانی از خودش عبور کرده، طبیعی است که برخی اصلاحطلبان با او زاویه پیدا کنند. " حجاریان در حالی این اظهارات را بیان کرده که در سال ۹۲ در حمایت از روحانی گفته بود " اصلاح طلبان حاضرند دندانههای دولت روحانی باشند. "
در همین رابطه صادق زیباکلام یکی از فعالین سیاسی اصلاحطلب در گفتگو با خبرنگار سیاسی تسنیم و در پاسخ به این سوال که علت تغییر رویه چهرههای اصلاح طلب در قبال دولت آقای روحانی از جمله حجاریان را چگونه ارزیابی میکنید؟ گفت: به هیچ وجه تغییری در مواضع آقای حجاریان به وجود نیامده، زیرا مطالبی که ایشان در سال ۹۲ گفتند در خصوص همکاری با دولت آقای روحانی کاملا درست بود.
وی افزود: در دولت اول آقای روحانی اصلاح طلبان درصد بیشتری مشارکت داشتند. به طوری که در فاصله سالهای ۹۲ تا ۹۶ سیاستهای دولت آقای روحانی مطلوب اصلاح طلبان بود.
به گفته زیباکلام، پس از انتخابات ۲۹ اردیبهشت ۹۶ و آغاز به کار دولت دوازدهم، روحانی فاصله معناداری با جریان اصلاحات گرفته و به همان میزان به اصولگرایان نزدیک شده است. حتی در مواردی سعی کرد اسباب انبساط خاطر اصولگرایان را هم فراهم کند. از جمله این اقدامات موضع گیریهایی است که نسبت به آمریکا و اروپا داشته که نشان میدهد آقای روحانی سعی در دلبری کردن از اصولگرایان تندرو دارد.
این تحلیلگر جریان اصلاحات ادامه داد: علیرغم اینکه نزدیکی دولت آقای روحانی که درصد زیادی از محبوبیت خود را از دست داده، به طور طبیعی هزینه زیادی برای اصلاح طلبان به وجود آورده است، ولی در عین حال معتقدم که اصلاح طلبان همچنان باید از دولت حمایت کنند، حمایتی که همراه با انتقاد و مطالبهگری وعدههای انتخاباتی ایشان در سال ۹۶ با صدای بلند است.
زیباکلام با بیان اینکه عملکرد اقتصادی دولت به ویژه در یک سال گذشته تاثیری در تغییر رویه جریان اصلاحات در قبال آقای روحانی نداشته گفت: قطعا دولت آقای روحانی کارآمد درخشانی در سالهای اخیر نداشته، منتها سوال این است که چه میزان قوه مجریه در به وجود آمدن شرایط امروز کشور نقش داشته است و چه میزان دیگر نهادهای حکومتی تاثیرگذار بودهاند. به نظر من نهادهای دیگر نیز در بروز مشکلات اقتصادی امروز بی تقصیر نیستند.
**حجاریان در تلاش میکند تا حساب خود را از دولت جدا کند
زیباکلام در واکنش به اظهارات اخیر بهزاد نبوی که نسبت به هجمههایی که از سوی برخی چهرههای اصلاح طلب به دولت وارد میشود واکنش نشان داده و گفته بود " اصلاح طلبان نمیتوانند با انتقادات تند از دولت روحانی، حساب خودشان از دولت را جدا کنند" اظهار داشت: دقیقا همینطور است. چون وقتی که اصلاح طلبان از دولت روحانی ناامید و سرخورده شدند، کم نبودند اصلاح طلبانی که سعی کردند حساب خود را از دولت جدا کنند، که آقای حجاریان نیز تا حدودی از این قاعده مستثنا نبود.
وی افزود: البته آقای حجاریان هیچگاه به شکل آشکارا سعی نکرد که حساب خود را از دولت آقای روحانی جدا کند، ولی اصلاح طلبانی، چون آقای حضرتی بودند که خود را در مقام حمله شدید به روحانی قرار دادند. به طور کلی اینکه اصلاح طلبان تلاش کنند به مردم بگویند که "ای مردم حساب ما را از دولت روحانی جدا کنید و آنچه که آقای روحانی و دولتش انجام میدهد به ما مربوط نیست" بازی کردن با مردم است.
** تلاشهای اصلاح طلبان نبود روحانی ۴ میلیون رای نیز نداشت/ شرمنده ایم که روحانی به وعدههایش عمل نکرد
زیباکلام تاکید کرد: در ارتباط با دولت آقای روحانی واقعیت این است که اگر تلاشهای اصلاح طلبان در انتخابات ۹۶ نبود، شاید او حتی ۴ میلیون رای نیز نمیآورد؛ بنابراین اصلاح طلبان نمیتوانند امروز به روحانی پشت کنند و بگویند که عملکرد دولت به ما ربطی ندارد. ما باید به مردم بگوییم این اصلاح طلبان بودند که از شما خواستند که در انتخابات شرکت کنید و به آقای روحانی رای دهید.
وی ادامه داد: ما مسئولیت حمایت از دولت آقای روحانی را میپذیریم و شرمنده هستیم که آقای روحانی به وعدههای انتخاباتی خود پایبند نبود، ولی در عین حال باید به مردم توضیح دهیم که گزینه دیگری نبود چراکه اگرما به صندوقهای رای پشت میکردیم، امروز اصولگرایان در مسند امور بودند.
**آقای حجاریان! مردم اسباب بازی ما نیستند
زیباکلام ضمن بیان این مطلب که امروز تنها محبوبیت روحانی نیست که افول کرده بلکه اعتبار اجتماعی اصلاحطلبان نیز به واسطه عملکرد دولت روحانی آسیب جدی دیده، خطاب به حجاریان گفت: حرف من به آقای حجاریان این است که مردم اسباب بازی ما نیستند و ما نمیتوانیم از مسئولیت اجتماعی خود در قبال انتخاب روحانی شانه خالی کنیم و باید همچنان پشت دولت بایستیم و باید روحانی را به شدت تحت فشار بگذاریم تا پاسخگوی وعدههای انتخاباتی سال ۹۶ باشد.