آیا اصلاح طلبان با نسخه سعید حجاریان از اعتدال گرایان جدا می شوند؟/ عبدالله ناصری: عملگراهای اصلاح طلب دیدگاه بهزاد نبوی را قبول دارند
این فعال اصلاح طلب گفت: تحلیلم این است که آقای خاتمی هم برداشتش متمایل به آقای نبوی است و اعتقاد دارد برای حذف کامل رادیکال ها و افراطیون هرچه بیشتر بتوانیم با اصولگرایان معتدل ائتلافی را شکل بدهیم همچنان که 92، 94 و 96 شکل دادیم که در شرایط بحرانی سرآغاز گفتگو و آشتی ملی شود.
گروه سیاست نامه نیوز: اصلاح طلبان اگر تا انتخابات ریاست جمهوری 96 رویکرد واحد داشتند و یک صدا ائتلاف جریان اعتدال و اصلاحات را فریاد می زدند اما امروز حتی بزرگان شان نیز برای تعریف استراتژی دچار اختلاف دیدگاه هستند. گروهی همچون سعید حجاریان می گویند «انتخابات بهمعنای کنونی آن، مصداق گدایی قدرت است. اصلاحات صدقه بگیر نیست و اگر مکنت دارد، باید با اتکا بر آن به بازار سیاست برود»، در مقابل افرادی همچون بهزاد نبوی معتقدند «آقایان ناطق نوری، علی لاریجانی و علی مطهری و باهنر اصلاح طلب نیستند اما اصولگرای میانه رو هستند و به منافع کشور فکر می کنند. همه میانه روهای اصلاح طلب و اصولگرا باید متحد شوند والا مجلس ۹۸ و ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را به تندروها می بازیم که برای کشور، ملت و اصل نظام نگران کننده است.» حال سئوال این است کدام دیدگاه در جریان اصلاحات غالب است؟
عبدالله ناصری به نامه نیوز گفت: هر دو نظرات آقایان حجاریان و نبوی در داخل اردوگاه اصلاحات است. صحبت آقای حجاریان از یک منظر بیشتر به سمت و سوی جامعه مدنی است و دیدگاه آقای نبوی منظر دیگری را مورد توجه قرار می دهد.
وی افزود: اگر تأملی در هر دو گفته کنیم، آنچه عمومیت دارد و نگاه نسل اولی ها، بدنه مدیریت ها، نخبگان و احزاب اصلاح طلب و اصلاح طلبان عملگرا بیشتر معطوف به نظر آقای نبوی است اما لایه های جوان غیرحزبی و غیر تشکیلاتی جبهه اصلاحات که بخش اعظم طرفداران گفتمان اصلاح طلبی را شکل می دهند، به نظر و دیدگاه حجاریان نزدیک تر هستند. این گروه بیشتر در حوزه فرهنگی و اجتماعی و مدنی فعالیت می کنند.
عضو شورای مشورتی رئیس جبهه اصلاحات درباره دیدگاه خاتمی گفت: این دو نظر برای اولین بار از دو چهره برجسته اصلاح طلب بیان شد. این را خبر ندارم که نظر آقای خاتمی چیست، باید از خودش پرسید یا اینکه کسی از طرف او سخن بگوید. اما به اعتقاد من همیشه آقای خاتمی حسب ظرفیت ها و واقعیت های موجود و شرایط موجود واقع بینانه تصمیم گرفته است. از جمله شرکت در انتخابات مجلس نهم که خیلی اعتراضات را در پی داشت ولی بعد در گفت و گو با آقای خاتمی خیلی ها قانع شدند. در مجموع با توجه به شناختی که خودم دارم استنباطم این است که آقای خاتمی تأکید بر حفظ هویت دارد اما تأکید دارد در انتخابات عالمانه شرکت کنیم.
وی ادامه داد: در مجلس و ریاست جمهوری همیشه جبهه اقتدارگرا و رادیکال چهره ای را دارد و با توجه به حمایت گسترده ای که از آن چهره می کند می تواند برای منافع ملی خطرآفرین باشد که نمونه اش را در انتخابات ریاست جمهوری سال های 84 و 96 دیدیم. رادیکال ها در مدت کوتاهی توانستند برای آقای رئیسی 16 میلیون رأی جمع کنند. این واقعیت صحنه سیاسی و انتخاباتی کشور است.
این فعال اصلاح طلب گفت: تحلیلم این است که آقای خاتمی هم برداشتش متمایل به آقای نبوی است و اعتقاد دارد برای حذف کامل رادیکال ها و افراطیون هرچه بیشتر بتوانیم با اصولگرایان معتدل ائتلافی را شکل بدهیم همچنان که 92، 94 و 96 شکل دادیم که در شرایط بحرانی سرآغاز گفتگو و آشتی ملی شود.