دستان آلوده مدعیان حقوق بشر به خون میلیون ها انسان در 2018/ تن زخمی آرزوی انسایت برای جهان عاری از خشونت و افراطی گری


دستان آلوده مدعیان حقوق بشر به خون میلیون ها انسان در 2018/ تن زخمی آرزوی انسایت برای جهان عاری از خشونت و افراطی گری

با نگاهی عمیق به اوضاع آشفته آمیخته با خشونت در جهان در می یابیم که در فرهنگ سیاسی کشورها و غرب، استفاده از خشونت و حمایت از گروه های خشونت طلب و تروریست، به ابزاری برای رسیدن به هدف تبدیل شده است. و جهان در سال 2018 وقایع گوناگونی از اعمال خشونت را تجربه کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "تیتریک"؛ در تمامی جهان خشونت به عنوان ابزاری برای کنترل استفاده می‌شود، در واقع نوعی تلاش برای سرکوب و متوقف کردن. کلمه خشونت طیف گسترده‌ای را پوشش می‌دهد. خشونت می‌تواند از درگیری فیزیکی بین دو انسان تا جنگ و نسل‌کشی که کشته شدن میلیون‌ها نفر از نتایج آن است، گسترده شود.

با نگاهی عمیق تر به اوضاع آشفته آمیخته با خشونت در جهان در می یابیم که در فرهنگ سیاسی غرب، استفاده از خشونت و حمایت از گروه های خشونت طلب و تروریست، به ابزاری برای رسیدن به هدف تبدیل شده است. علاوه بر این، اگر کشوری نیز در مقابل افراطی گرایی و خشونت بایستد، با اتهام های عجیب و غریبی از سوی کشورهایی چون آمریکا مواجه می شود. به عنوان مثال ایران که در عمل با تروریسم و خشونت در سوریه و عراق مبارزه کرده است و بر پایان یافتن اشغالگری و برخورد با گروهک‌های افراطی در منطقه تاکید می‌ کند، به مداخله گری و تلاش برای نفوذ در منطقه متهم می شود، اما کاخ سفید از عربستان که حامی و مروج جریان های تکفیری و وهابی گری و خشونت است، تجلیل می کند. واقعیت این است که ظهور گروه های تروریستی از القاعده تا داعش، جبهه النصره، بوکوحرام، الشباب، احرار شام و ده ها گروه خطرناک دیگر، محصول همان تفکرات جاهلانه است که هیچ حد و مرزی هم نمی شناسد. تروریسم لگام گسیخته نیز مولود جاهلیت مدرن است که بستر را برای رشد ایدئولوژی های انحرافی و ساختگی فراهم کرده است.

در کشور ما با ابلاغ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی روز بیست و هفتم آذر به‌عنوان روز جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری تعیین و نامگذاری شد. این مصوبه که در جلسه ۷۵۷ مورخ ۱۸ آذر ۹۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی و بنا به پیشنهاد رئیس جمهور وقت و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.

با آغاز سال 2018 شاهد اعمال رفتارهای خشونت آمیزی در سراسر جهان بودیم، وقایعی که از دل کشورهای جهان اولی و مدعی آزادی بیان و حقوق بشر گرفته تا کشورهای فقیر در قاره های گوناگون.
"تیتریک" با رجوع به گزارش های پیشین خود برخی از این وقایع را در گزارش زیر بازخوانی می کند:

وقایع خشونت آمیز آمریکا - 2018

دستان آلوده مدعیان حقوق بشر به خون میلیون ها انسان در 2018/ تن زخمی آرزوی انسایت برای جهان عاری از خشونت و افراطی گری

- خشونت با پناهندگان

دیده بان حقوق بشر در اوائل سال جاری گزارش داد که چگونه گشت مرزی آمریکا با بازداشت در شرایط غیرانسانی به کودکان و خانواده های آنها لطمه می زند. کودکان و خانواده ها در مکان هایی خالی از تختخواب، روی بتون های سرد می خوابند.

هیچ کدام از اینها جدید نیست. طی پنج سال اخیر، مهاجران بی شماری بازداشتگاه های خشونت بار را تجربه کرده اند.

هنوز بیش از 13 هزار کودک در بازداشتگاه ها نگهداری می شوند. کودکان نباید پشت میله های زندان یا در قفس نگهداری شوند.

- خشونت با رأی دهندگان

دیده بان حقوق بشر در 6 نوامبر سال 2018 به رأی دهندگان آمریکا گفت که تنها به انتخابات میان دوره ای فکر نکنید، به حقوق بشر نیز بیاندیشید.

میلیون ها صدا در روز انتخابات میان دوره ای آمریکا خاموش شدند. هنوز در سراسر کشور، سرکوب رأی دهندگان رخ می دهد. تنها در فلوریدا بیش از یک میلیون نفر به دلیل ممنوعیت رأی دهی مادام العمر از نظرسنجی ها منع شده اند.

- خشونت جنسی با زنان بومی آمریکا

تجاوز به حقوق بومیان در آمریکا بسیار رایج است. تحقیقات در مورد حقوق زنان بومی و نرخ بالای خشونت علیه آنان توسط مردان غیر بومی، نشان داد که اکثر این زنان یا مورد تجاوز جنسی قرار گرفته و یا مجبور به رابطه جنسی شده اند.

در حال حاضر، در عصر جنبش MeToo، این موضوع باعث افزایش کشمکش سیاسی است، زیرا جنبش گسترده فعالان بر زنان بومی، جمعیتی که بالاترین آمار مرگ و میر، خشونت جنسی و سوءاستفاده بومی را تجربه کرده، متمرکز شده است.

تحقیقات نشان می دهد که 94 درصد از زنان بومی آمریکایی که در شهر سیاتل زندگی می کنند، مورد تجاوز جنسی قرار گرفته و یا مجبور به رابطه جنسی شده اند.

- درخواست برندگان صلح نوبل 2018

برندگان جایزه صلح نوبل سال 2018 از جامعه بین المللی خواستند تا اقدامات بیشتری برای پایان دادن به تجاوز به عنوان یک سلاح جنگی انجام دهند.

دنیس موک‌وِگ، متخصص زنان و برنده جایزه صلح نوبل که در سال 2014 به همراه نادیا مُراد، یک فعال حقوق بشری، توسط داعش به عنوان برده جنسی به اسارت گرفته شد، اصرار دارد که جهان باید به نادیده گرفتن استفاده از خشونت جنسی به عنوان سلاح جنگی خاتمه دهد و جامعه بین المللی باید در جنگ از زنان و کودکان بیشتر محافظت کند.

بریت ریس اندرسون، رئیس کمیته نوبل صلح، گفت: "تجاوز و دیگر اشکال خشونت جنسی، سلاح های غیر قابل قبول در هر جنگی است."

وی افزود: "تجاوز سیستماتیک به عنوان بخشی از استراتژی نظامی در جنگ یا درگیری، جنایت جنگی است. کسانی که مسئول جنایات جنگی هستند باید مجازات شوند و باید به بخشودگی که از آن بهره می برند خاتمه داده شود


وقایع خشونت آمیز چین - 2018

دستان آلوده مدعیان حقوق بشر به خون میلیون ها انسان در 2018/ تن زخمی آرزوی انسایت برای جهان عاری از خشونت و افراطی گری

- خشونت و سرکوب مذهبی

چین سابقا به انجام سیستماتیک نقض حقوق بشر علیه صدها هزار مسلمان اویغور در شین جیانگ، ناحیه خودمختار در غرب چین، متهم شده است.

این کشور ادعا کرد که اقدامات خشونت آمیزش در راستای مبارزه با خشونت افراط گرایان است.

سام براون بک، سفیر آمریکا در زمینه آزادی مذهبی، گفت که اقدامات علیه کلیسایEarly Rainو گزارش های شین جیانگ حاکی از آن است که چین یکی از 10 کشوری است که آزادی مذهبی در آن نگران کننده است.

محقق چینی (Yaqiu Wang) در دیده بان حقوق بشر گفت: "هر کسی که از آزادی مذهبی حمایت می کند باید کنار وانگ یی بایستد و علیه سرکوب مذهبی دولت چین سخن بگویند."

حامیان حقوق بشر می گویند که سرکوب کلیساهای محرمانه و تشریفات مذهبی، کمتر به خاطر اعمال مذهبی و بیشتر به دلیل حزب کمونیست چین که باقی ماندن آن (اعمال مذهبی) را موجب کنترل سخت جامعه مدنی می داند، است.

وانگ در سازمان دیده بان حقوق بشر گفت: "تعطیلی کلیسای پروتستانی در چنگدو بر تجاوز بی رحمانه ی دولت شی جین پینگ بر آزادی مذهبی در چین تمرکز می کند.این اقدام، ادعای دولت مبنی بر احترام به اعتقادات مذهبیرا مسخره جلوه می دهد."

در گزارش 117 صفحه ای دیده بان حقوق بشر در مورد ریشه کن کردن ویروس های ایدئولوژیکی آمده است: "کمپین سرکوب چین علیه مسلمانان شین‌جیانگ، شواهد جدیدی از بازداشت خودسرانه، شکنجه، بدرفتاری و کنترلهای فراگیر روزافزون در زندگی روزمره را ارائه می دهد. در سراسر منطقه، جمعیت 13 میلیون نفری مسلمان ترک زبان تحت کنترل تعصب سیاسی اجباری، مجازات جمعی، محدودیت هایی در جنبش و ارتباطات، تشدید محدودیت های مذهبی و نظارت گسترده بر نقض قوانین بین المللی حقوق بشر است."

مقامات چین، بازداشت خودسرانه گسترده را تشدید کرده اند. تخمین های معتبر نشان می دهد که یک میلیون نفر در اردوگاه هایی که مسلمانان ترک زبان مجبور به یادگیری زبان چینی ماندارین هستند، نگهداری می شوند. مسلمانان ترک زبان، نیایش های حزب کمونیست چین را می خوانند و قوانین قابل اجرا را حفظ می کنند. کسانی که مقاومت کنند یا به نظر برسد که در آموزش موفق نیستند، مجازات می شوند.

بازداشت شدگان بدون هیچ روند حقوقی (نه اتهام و نه محاکمه) در اردوگاه های آموزش سیاسی نگهداری می شوند و هیچ دسترسی به وکیل و خانواده ندارند. آنها به دلیل داشتن ارتباط با کشورهای خارجی به ویژه آنهایی که در فهرست رسمی 26 کشور حساس هستند و همچنین برای استفاده از ابزارهای ارتباطی بیگانه مانند WhatsApp و نیز برای بیان صلح آمیز هویت و مذهب خود در بازداشت هستند که هیچ کدام از آنها جرم محسوب نمی شود.

وقایع خشونت آمیز یمن - 2018

دستان آلوده مدعیان حقوق بشر به خون میلیون ها انسان در 2018/ تن زخمی آرزوی انسایت برای جهان عاری از خشونت و افراطی گری

سازمان عفو ​​بین الملل در گزارش سالیانه خود با اشاره به روز جهانی حقوق بشر، ذکر کرد که میلیون ها یمنی در معرض قحطی قرار دارند.

در این گزارش آمده است که از زمان وقوع جنگ در کشور جنگ زده تقریبا 17000 غیرنظامی کشته یا مجروح شده اند.

گزارش منتشر شده از سوی صندوق بین‌المللی اضطراری کودکان سازمان ملل متحد (UNICEF) در اوایل سال جاری گفته است که بیش از 6000 کودک در میان قربانیان خشونت های حملات ائتلاف عربستان سعودی به پشتیبانی آمریکا بودند.

گزارش عفو بین الملل گفت که نیروهای هوایی ائتلاف عربستان سعودی و امارات متحده عربی مناطق مسکونی، زیرساخت های غیرنظامی و حتی اتوبوس پُر از بچه های مدرسه ای را هدف قرار داده و بمباران کردند.

جنگ یمن بدترین بحران انسانی در جهان را ایجاد کرده است. دیوید بیسلی، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا، گفت که 12 میلیون نفر از گرسنگی شدید رنج می برند.

بیسلی گفت: "شنیده ام بسیاری می گویند این کشور در آستانه فاجعه است. این کشور در آستانه فاجعه نیست، درون فاجعه است."

گزارش اخیر سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرده است که 500000 کودک از سوء تغذیه حاد شدید رنج می برند، این در حالی است که یک میلیون دیگر از کودکان زیر 5 سال به شدت دچار سوء تغذیه هستند.

گزارش WHO اظهار داشت که شرایط وخیم سوء تغذیه در یمن، 7 میلیون نفر را تهدید می کند. سازمان ملل متحد هشدار داد که این بدترین قحطی جهان در دهه های اخیر است.

مؤسسه خیریه بین المللی نجات کودکان اعلام کرد که طبق یک برآورد از زمان تشدید جنگ سه ساله ی یمن، حدود 85000 کودک زیر 5 سال بر اثر گرسنگی و بیماری شدید جان باخته اند.

این مؤسسه از طریق تجزیه و تحلیل جدید اطلاعات سازمان ملل متحد دریافت که بین تاریخ های آوریل سال 2015 تا اکتبر سال 2018، حدود 84701 کودک زیر 5 سال به دلیل عدم درمان سوء تغذیه حاد یا به عبارتی ساده تر؛ گرسنگی، جان خود را از دست دادند.

بنا به گفته مؤسسه نجات کودکان، در پی خشونت مداوم و دیگر اختلالات، از زمانی که ائتلاف عربستان سعودی بندر حدیده را تحت محاصره قرار داده، واردات ماهانه ی تجاری غذا به بیش از 55000 تن کاهش یافته است. این میزان کسر شده، غذای موردنیاز 4.4 میلیون نفر که نیمی از آنها کودک هستند را تأمین می کند.

تامر کیرولوس، نماینده امور یمن در سازمان خیریه بین‌المللی نجات کودکان، گفت: "کودکانی که از گرسنگی می میرند به شدت رنج می برند، زیرا فعالیت های اندام های حیاتی آنها کاهش یافته و نهایتا متوقف می شود. سیستم ایمنی بدن آنها بسیار ضعیف شده و بیشتر به عفونت مبتلا می شوند و برخی از آنها از شدت ضعف حتی گریه نمی کنند. پدر و مادرها شاهد از دست رفتن فرزندانشان هستند و کاری از دستشان برنمی آید."

مؤسسه نجات کودکان می گوید که افزایش درگیری، محاصره و بوروکراسی در حدیده باعث شده که این کشور تدارکات را از طریق بندر عدن در جنوب یمن تأمین کند. این کار، زمانی سه برابر نیاز دارد تا مقادیر لازم را به افراد نیازمند برساند.

بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، حدود 400000 کودک از سوء تغذیه حاد در سال 2018 رنج می برند (15000 نفر بیشتر از سال گذشته).

وقایع خشونت آمیز در فرانسه - 2018

دستان آلوده مدعیان حقوق بشر به خون میلیون ها انسان در 2018/ تن زخمی آرزوی انسایت برای جهان عاری از خشونت و افراطی گری

- اسلام هراسی و خشونت با شیعیان

در اوایل ماه اکتبر سال 2018، در پی تماس ها و اطلاعاتی که توسط عربستان سعودی وارد شد، فرانسه در راستای اسلام هراسی دستور حمله پلیس به یک سازمان شیعی به نام مرکز زهرا (Zahra) در پاریس که مدتها قبل از سوی وهابیگری / سَلَفیسم (که تمام اَشکال بنیادگرایی مذهبی و تعالیم دینی را رد می کند) به آن اعلان جنگ شده بود را صادر کرد.

فرانسه خشونت خود را بر اساس اتهامات مبنی بر اینکه مرکز زهرا به طور جدی اسلام رادیکال را ترویج می کند، توجیه کرده است. در واقع هیچ مذهبی در طول تاریخ بیش از شیعه از سوی رادیکال های اسلامی آسیب ندیده است.

- خشونت پلیس با معترضان

کوچک شمردن حوادث 3 هفته ای فرانسه احمقانه است. پس از بیرون راندن آلمان در سال 1944، این اولین باری بود که وسایل نقلیه زرهی در خیابان های پاریس استفاده می شد.

دو هفته قبل از کریسمس، بخش عمده ای از مرکز پایتخت فرانسه بسته شد. این آشوب ها، اقتصاد فرانسه را تهدید به نابودی می کند.

طبق اعلام مقامات فرانسه در پی اعتراضات اخیر، نزدیک به 89000 افسر پلیس به سراسر کشور اعزام خواهند شد. این در حالی است که بسیاری از جاذبه های گردشگری فرانسه به طور غیرمعمول تعطیلی خود را اعلام کرده اند.

پس از حدود یک ماه شورش، جنبش "جلیقه زرد" ها بحران سیاسی شدیدی که طی سال ها دیده نشده بود را در فرانسه رقم زد. این آشوب در واکنش به افزایش مالیات سوخت های فسیلی توسط مکرون که به منظور اقدامی در جهت جلوگیری از تغییرات آب و هوایی اعلام شد، صورت گرفت.

خشونت طی هفته گذشته در پاریس به اوج خود رسید و معترضان ماشین ها را به آتش کشیدند، آثار تاریخی را تخریب کردند و در درگیری با پلیس، خشونتی را رقم زدند که از تحولات سال 1968 تاکنون دیده نشده است.

یک شبکه بیمارستان شهری اعلام کرد: "طی این اعتراضات 162 نفر زخمی و در آخر هفته گذشته در بیمارستان های محلی درمان شدند. مغازه داران، پنجره های مغازه هایشان را پوشاندند. مقامات نیز خیابان ها را مسدود کردند."

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، به دلیل ترس از افزایش خشونت جدید، پس از چند هفته اعتراض در سراسر کشور و بدترین شورش در پاریس طی دهه های گذشته، افزایش مالیاتی را لغو کرد.

دولت تصمیم به تعلیق شش ماهه ی افزایش مالیات سوخت گرفت، اما با پیوستن اتحادیه های کارگری و کشاورزان به این اعتراضات، تظاهرات به ابعاد بزرگتری رسید.

اعمال خشونت صهیونیسم با اسرائیلی ها - 2018


دستان آلوده مدعیان حقوق بشر به خون میلیون ها انسان در 2018/ تن زخمی آرزوی انسایت برای جهان عاری از خشونت و افراطی گری


- خشونت با مسیحیان

اواخر ماه اکتبر سال جاری (2018)، پلیس صهیونیستی و کشیش های کاپتیک در خارج از یک کلیسای کوچک در مقبره مقدس واقع در بیت المقدس، جایی که بسیاری از مسیحیان بر این باورند که عیسی مسیح در آنجا مصلوب، دفن و احیا می شود، نزاع کردند.

طی این درگیری یک کشیش بازداشت و چندین تن زخمی شدند.

وادی ابوناصر از مسئولان کلیساهای کاتولیک در فلسطین اشغالی و مشاور رهبران کلیسا در بیانیه ای گفت: "وقتی ما اقدامات افسران پلیس در مورد راهبان کاپتیک را محکوم می کنیم، خواهان آن هستیم که مقامات اسرائیلی و افسران پلیس مذکور، پاسخگو باشند و به حقوق اساسی مردم برای آزادی بیان و تظاهرات احترام بگذارند."

- خشونت جنسی علیه زنان

در ماه دسامبر سال جاری و یک هفته پس از رد پیشنهاد تشکیل کمیسیون تحقیق پارلمانی در مورد خشونت علیه زنان از سوی بنیامین نتانیاهو، هزاران نفر در تل آویو برای اعتراض به خشونت علیه زنان در اسرائیل، به خیابان آمدند.

حدود 2000 معترض در تل آویو با شعارهای "دیگر ساکت نمی مانیم"، "هیچ چاره ای نیست" و "زنان انقلاب می کنند" به خیابان ها آمدند تا یادآور روز بین ‌المللی مبارزه با خشونت علیه زنان شوند.

شرکت کنندگان از مقامات تل آویو خواستند تا قتل و سوء استفاده از زنان در اسرائیل را متوقف کنند.

میریام شلر، مدیر یک مرکز حمایت از زنان تل آویو گفت: "ما خواستار اتمامِ واقعیتی هستیم که نهیب زنان را درآورده، اما مقامات حاضر به شنیدن نیستند."

شلر گفت که فعالان، مبارزه علیه این واقعیت را که از هر 10 زن 9 نفر بدون هیچ اعلام جرمی در اسرائیل مورد تجاوز قرار می گیرند، حفظ خواهند کرد. واقعیت این است که آنها در مورد امنیت صحبت می کنند، اما این امنیت شامل ما نمی شود.

سازمان دهندگان این اعتراضات، اعلام کردند که طی سال جاری دست کم 20 زن از بستگان یا شرکا کشته شده اند.

تامار زندبرگ، یکی از قانونگذاران اپوزیسیون رژیم صهیونیستی، از دولت نتانیاهو خواست تا مسئولیت این موضوع را بر عهده بگیرد.

وی گفت: "آنها به ما می گویند این سیاسی نیست، اما زمانی که مقامات دولتی در کِنِست جنگ علیه قتل زنان را رد می کنند، نمی توان گفت که این موضوع سیاسی نیست. تخصیص منابع، سیاسی است."

- ارعاب، خشونت و دستگیری فعالان

سازمان دیده بان حقوق بشر، رژیم اشغالگر اسرائیل را به مورد هدف قرار دادن فزاینده فعالان حقوق بشر که جنایات سرزمین های اشغالی را فاش می کنند، محکوم کرده است.

در مقاله ای که سازمان آمریکایی منتشر کرده می خوانیم: "فعالان با ارعاب، خشونت و دستگیری مواجه هستند."

اریک گلداشتاین (Eric Goldstein) نویسنده مقاله که معاون بخش خاورمیانه و شمال آفریقا سازمان دیده ‌بان حقوق بشر است، گزارشی را در مورد اشغال اسرائیلی، سکونت‌گاه های غیرقانونی، حمله به ساکنان و حمایت نظامی از تمام آنها ارائه می دهد.

حدود 600000 اسرائیلی در بیش از 230 سکونت‌گاه غیرقانونی که از زمان اشغال سرزمین های فلسطینی در سال 1967 در کرانه باختری و بیت المقدس ساخته شدند، زندگی می کنند.

جنایات صهیونیست علیه مردم غزه- 2018

از آغاز تظاهرات مرزی مردم فلسطین در ماه مارس، تیراندازی ارتش صهیونیستی در مرز غزه صدها فلسطینی را به خاک و خون کشیده است.

محاصره طولانی مدت منجر به انتشار بیکاری و وخامت اوضاع اقتصادی شده ، به نحوی که نرخ رشد بیکاری در فلسطین نسبت به کشورهای منطقه بیشتر بوده و به نوبه خود مسائل سیاسی را نیز تحت الشعاع قرار داده است.

کمبود شدیدی در بخش های حیاتی به ویژه تجهیزات پزشکی و بیمارستان ها و به طور کلی در ارائه خدمات درمانی وجود دارد . همچنین کمبود برق باعث کاهش خدمات درمانی و معیشتی و افزایش هزینه ها و گرانی اجناس و در نتیجه منجر به هزینه های سنگین می شود.

اخیرا شاهد موارد زیادی از مشکلات اقتصادی هستیم که عوامل آن تشدید محاصره اسرائیل است، همچنین سه جنگی که علیه غزه صورت گرفت و نیز زخمی و شهید شدن روزانه مردم و جوانان غزه باعث وخیم تر و پیچیده تر شدن اوضاع گشته است با اینکه در گزارش های گوناگون بر وخامت اوضاع و شرایط معیشتی مردم تأکید شده اما سازمان های مربوط به ویژه مجامع بین الملل هیچ واکنشی از خود نشان نداده اند و هیچ فشاری بر روی اسرائیل و حامیان بین المللی اش صورت نگرفته است.


فقر ناشی از خشونت دامنگیر کودکان عراق - 2018

دستان آلوده مدعیان حقوق بشر به خون میلیون ها انسان در 2018/ تن زخمی آرزوی انسایت برای جهان عاری از خشونت و افراطی گری

صندوق بین المللی اضطراری کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) روز گذشته اعلام کرد که 80 درصد از کودکان فقر را تجربه می کنند.

یونیسف در اولین بررسی جامع خود درباره سلامت کودکان عراقی گفت: "اکثریت کودکان فقیر عراق هیچگونه کمک دولتی دریافت نمی کنند، که بر شانس آنها برای تکمیل تحصیلات تأثیر می گذارد."

یونیسف از مقامات عراقی خواست تا خدماتی که متأثر از درگیری و فقر است و به طور مستقیم به منافع این کودکان آسیب می زند را توسعه دهند و به تمام انواع خشونت علیه کودکان خاتمه دهند.

عراق به دلیل سال های طولانی جنگ، از کمبود مدرسه رنج می برد. این بحران طی جنگ بین عراق و داعش در سال های 2014 تا 2017 با تخریب و ویرانی مدارس تشدید شد.

اعمال خشونت در مکزیک - 2018

دستان آلوده مدعیان حقوق بشر به خون میلیون ها انسان در 2018/ تن زخمی آرزوی انسایت برای جهان عاری از خشونت و افراطی گری


- استقرار ارتش برای اعتراضات خیابانی

استقرار ارتش مکزیک برای جلوگیری از خشونت های جنایی، ابعاد وسیعی از نقض حقوق بشر از جمله؛ اعدام، ناپدید شدن اجباری و شکنجه را به وجود آورده است و بر این تأکید دارد که چرا ارتش نباید ابزار اجرای قانون باشد؟

در تاریخ 14 نوامبر سال 2018، رئیس جمهور منتخب، ایجاد یک گارد ملی را به عنوان ابزار اساسی دولت برای ارتقاء امنیت عمومی پیشنهاد کرد. دولت جدید، حداقل در ابتدا از نیروهای نظامی بزرگی تشکیل خواهد شد و توسط ارتش آموزش دیده و تحت فرماندهی وزارت دفاع قرار خواهد گرفت.

خوزه‌میگوئل ویوانکو، مدیر اجرایی بخش آمریکایی دیده بان حقوق بشر، گفت: "لوپز اوبرادور یک فاجعه حقوق بشر را که منجر به نظامی شدن امنیت عمومی مکزیک شده به ارث می گذارد. وی با دو برابر کردن این رویکرد ناموفق، مرتکب اشتباه عظیمی می شود که امید خاتمه یافتن قساوت ها برای بسیاری از مکزیکی های آسیب دیده در سالهای اخیر را تحت الشعاع قرار می دهد."

طی دو دولت گذشته، استفاده از ارتش در امنیت عمومی، نتایج قابل پیش بینیِ فاجعه آمیزی را داشته است. نیروهای مسلح کشور نه اجرای قانون بلکه برای جنگ ساخته شدند و سابقه تخطی شدیدی علیه غیرنظامیان را دارند. آنها همچنین در کاهش خشونت در مکزیک ناکام بودند و حتی ممکن است عامل اصلی افزایش قتل در این سالها بوده باشند.

ویوانکو افزود: "ما از لوپز اوبرادور می خواهیم که در مورد این سیاست ناخوشایند و فاجعه بار تجدیدنظر کند. او باید به جای بهسازی نیروهای پلیس غیرنظامی کشور، خود را به خاتمه دادن خشونت و سوء استفاده هایی که پیشینیان وی مرتکب شده اند، متعهد سازد."



حمله تروریستی در اهواز - 2018


در پایان شهریور امسال و در حین برگزاری مراسم رژه نیروهای مسلح در اهواز از سوی افرادی ناشناس تیراندازی شد. در پی این حمله تروریستی شماری از عناصر مسلح به سمت محل رژه حمله کرده و حاضران را به گلوله بستند. البته تروریست‌ها موفق نشدند وارد مراسم رژه شوند و صرفا از فاصله دور بسوی مراسم و یگان‌های رژه رونده شلیک کرده‌اند. در پی این حادثه مردم بی‌دفاع و بی‌گناه آتش گشوده، روی زمین می‌افتند و عده‌ای هم با فریاد نیروهای نظامی زبده‌تر حاضر در میدان، روی زمین دراز می‌کشند. زنان وحشت‌زده دست کودکان خود را گرفته و به سویی می‌کشند اما در این میان گلوله‌ها به تن کوچک و نحیف بچه‌ها رحم نمی‌کند؛ چنانکه بر اساس گزارش‌ها پسربچه‌ای 4 ساله به نام «طاها» هم گلوله خورده و جان می‌دهد. بر اساس گزارش ها 25 شهید و 70 نفر زخمی شدند. داعش و بنا به گفته برخی رسانه‌ها گروه الاحوازیه نیز مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته‌اند.

دستان آلوده مدعیان حقوق بشر به خون میلیون ها انسان در 2018/ تن زخمی آرزوی انسایت برای جهان عاری از خشونت و افراطی گری



پایگاه اینترنتی نشریه واشنگتن پست در گزارشی تحت عنوان «پس از حمله تروریستی به رژه نظامی در ایران، آمریکا سکوت کرد» نوشت: با گذشت ساعاتی پس از حمله تروریستی دیروز به رژه نظامی در شهر اهواز در جنوب ایران که بیش از 20 تن کشته و تعداد زیادی زخمی بر جای گذاشت، کشورهای سراسر جهان با انتشار پیام‌هایی با قربانیان این حمله تروریستی ابراز همدردی کردند. با این همه، برخی تحلیلگران از اینکه چرا آمریکا به این حمله تروریستی واکنشی محکم و قاطعانه نشان نداده است، ابراز شگفتی کرده‌اند.





رفتارهای خشونت آمیز و ضد حقوق بشری عربستان - 2018

دستان آلوده مدعیان حقوق بشر به خون میلیون ها انسان در 2018/ تن زخمی آرزوی انسایت برای جهان عاری از خشونت و افراطی گری



-نقض حقوق بشری در سالهای 2017 و 2018

مقامات عربستان طی سالهای 2017 و 2018 به شدت آزادی بیان و تجمع را محدود کردند. بسیاری از مدافعان و منتقدان حقوق بشر بازداشت و برخی از آنها پس از محاکمه های ناعادلانه مدت طولانی به زندان محکوم شدند. چندین فعال شیعه اعدام شدند و بسیاری دیگر پیش از دادگاه جنایی تخصصی (SCC) در پی محاکمه های ناعادلانه ی شرم آور به اعدام محکوم شدند.

شکنجه و دیگر بدرفتاری های بیمارگونه با بازداشت شدگان همچنان رایج بود. علیرغم اصلاحات محدود، زنان با تبعیض سیستماتیک در قانون و عمل مواجه و به طرز نامناسبی در برابر بدرفتاری های جنسی و سایر خشونت ها محافظت شدند. مقامات به طور گسترده ای از مجازات اعدام استفاده کردند و اعدام های زیادی را انجام دادند. ائتلاف به رهبری سعودی همچنان به نقض جدی قوانین بین المللی در یمن ادامه می دهد.

در ماه مه، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در زمینه حقوق بشر و مبارزه با تروریسم از دولت سعودی خواست تا به محاکمه افراد از جمله؛ مدافعان حقوق بشر، نویسندگان و وبلاگ نویسانی که دیدگاه های خشونت آمیزی را بیان نمی کنند، خاتمه دهد.

گزارش سازمان ملل متحد که در ماه سپتامبر منتشر شد، دریافت که ائتلاف تحت رهبری سعودی عامل اصلی تلفات غیرنظامیان در این درگیری است. برخی از حملات به جنایات جنگی انجامید.

علیرغم اصلاحات وعده داده شده حکومت، زنان و دختران همچنان با تبعیض در قانون و عمل مواجه هستند. زنان برای ثبت نام در مقاطع بالاتر تحصیلی، استخدام، سفر و یا ازدواج، مجبور به کسب اجازه از یک سرپرست مرد اعم از؛ پدر، شوهر، برادر یا پسر خود هستند. همچنین، آنها در برابر بدرفتاری های جنسی و سایر خشونت ها به طرز نامناسبی حفاظت می شوند.

در ماه مه، مقامات عربستان آماده لغو ممنوعیت رانندگی زنان در روز 24 ژوئن شدند، دولت سرکوب هماهنگ شده ی گسترده ای را علیه جنبش حقوق زنان آغاز کرد. مقامات حداقل 13 فعال برجسته حقوق زنان را دستگیر کرده و چندین نفر از آنها را به جرائم جدی بر پایه ی فعالیت صلح آمیز آنها متهم کردند. رسانه های تحت سلطه دولت، مبارزه ای علیه آنها ترتیب داده و آنها را خیانتکار نامیدند. حداقل 9 زن بدون هیچ اتهامی در بازداشت ماندند، حتی برخی از آنها به 20 سال زندان محکوم شدند.

- خشونت علیه فعالان در سراسر جهان

مایکل پیج معاون امور خاورمیانه در دیده بان حقوق بشر گفت: "قتل وحشیانه جمال خاشقچی فقط یک مأموریت اشتباه نبود، بلکه نتیجه ی نادیده گرفتن گستاخانه حقوق بشر توسط عربستان سعودی و اعتقاد بر اینکه حاکمیت قانون برای شاهزاده محمد بن سلمان و سایر رهبرانش اعمال نمی شود، بود."

عربستان سعودی، ائتلاف نظامی را به آغاز عملیات در یمن هدایت می کند. ائتلاف به رهبری سعودی مرتکب نقض متعدد قوانین بشردوستانه بین المللی از جمله؛ جنایات آشکار جنگی و منع انجام تحقیقات هدف دار و بی طرفانه در مورد نقض حقوق بشر شده است.

پیش از قتل خاشقچی، مقامات سعودی سابقه ی هدف قرار دادن مخالفان و فعالان خارج از کشور را داشتند. طبق گزارش رسانه ها، در ماه مارس، مقامات امنیتی، "لجین الهذلول" یک فعال برجسته که در امارات متحده عربی در حال تحصیل بود را متوقف کردند و به سرعت وی را با هواپیمایی به ریاض بردند.

فعالان عفو ​​بین الملل و عربستان سعودی در کانادا و انگلیس گفتند که عربستان سعودی آنها را با بدافزارهای جاسوسی هدف قرار داده است.

همچنین، مقامات عربستان سعودی از نفوذ خود برای با زور بازگرداندن زنان فراری از خانواده هایشان به عربستان استفاده می کنند.

در اوایل ماه نوامبر سال 2017، مقامات سعودی 381 نفر را به اتهام فساد دستگیر کردند. در میان آنها شاهزادگان برجسته، مدیران اجرایی و مقامات عالی رتبه دولتی بودند.

عربستان سعودی از ابتدای سال 2014، بیش از 650 نفر را اعدام کرده که بیش از 200 مورد آنها به خاطر جرائم بدون خشونت بوده است.

در سال 2018، مقامات سعودی از مجازات اعدام علیه مخالفانی که متهم به خشونت نبودند، استفاده کردند.

- جنایت عربستان در یمن

رند پال سناتور ایالت کنتاکی و عضو جمهوری خواه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا پس از قتل جمال خاشقچی نویسنده ی مستقر در آمریکا در روز 2 ماه اکتبر سال جاری (2018) در داخل کنسولگری عربستان در استانبول از حمایت عربستان سعودی از خشونت انتقاد کرد.

وی در سخنرانی گفت: "قطع فروش اسلحه آنها را از خواب بیدار خواهد کرد. در واقع، اگر آنها قطعات یدکی نداشته باشند، نیروی هوایی اشان در عرض دو یا سه ماه فلج می شود."

جیم جاتراس دیپلمات سابق آمریکایی گفت: "با وجود سال ها خشونت (عربستان) علیه مردم خود، ناپدیدی خاشقچی، خشونت بی پروای رژیم سعودی را به جهان معرفی کرده است."

وی افزود: "عربستان سعودی معمولا از انتقاد از سوی آمریکا مصون است. آنها می توانند یمن را نابود کنند، آنها می توانند سر مردم را جدا کنند و ...؛ ما کشف کردیم که عربستان سعودی، رژیم ستمگری است که مردم را می کشد."

بازماندگان کشتار یمن می گویند که ائتلاف به پشتیبانی عربستان سعودی از اوایل ماه آگوست، بمباران بی رحمانه ای را آغاز کرد و حتی وسایل نقلیه حامل غیرنظامیان مجروح را نیز مورد هدف قرار داد.

ائتلاف تحت حمایت عربستان سعودی، عملیات نظامی در Duraihimi را گسترش داد. به گفته کمیساریای عالی حقوق بشر در سازمان ملل متحد، در 9 روز اول ماه آگوست حداقل 450 غیرنظامی کشته شدند. این آمار، یکی از مرگبارترین دوره ها از زمان آغاز جنگ در ماه مارس سال 2015 تاکنون بوده است.

این حمله، محکومیت بین المللی به همراه انتقاد سازمان ملل متحد از نیروهای ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی را در برداشت و خواستار تحقیق و بررسی شد.

جنایت و اعمال خشونت دولت میانمار - 2018

دستان آلوده مدعیان حقوق بشر به خون میلیون ها انسان در 2018/ تن زخمی آرزوی انسایت برای جهان عاری از خشونت و افراطی گری



-خشونت علیه مسلمانان روهینگیا

اتحادیه اروپا تهدید کرده است که اگر میانمار به نقض گسترده حقوق بشر علیه مردم روهینگیا در ایالت راخین و دیگر اقلیت ها در ایالات کاچین و شان ادامه دهد با تحریم های تجاری مواجه خواهد شد.

اتحادیه اروپا آماده ارائه پشتیبانی لازم به میانمار برای رفع نگرانی های جامعه بین المللی است، اما اگر سایر کانال های همکاری به نتیجه نرسند، خروج از مزیت های تجاری محتمل است.

این هشدار پس از مأموریتِ نظارتی کارشناسان اتحادیه اروپا و سرویس اقدام خارجی اروپا بر میانمار از 28 تا 31 اکتبر صورت پذیرفت.

اتحادیه اروپا در مورد استفاده نامتناسب از نیروهای نظامی و امنیتی میانمار علیه مردم روهینگیا به شدت اظهار نگرانی کرد.

طبق گزارش اداره پناهندگان سازمان ملل متحد از ماه آگوست سال 2017 تاکنون بیش از 720،000 روهینگیایی به دلیل خشونت از ایالت راخین فرار کرده اند. بازرسان سازمان ملل متحد گفتند که نسل کشی مردم روهینگیا ادامه دارد و هنوز 400،000 روهینگیایی تحت محدودیت ها و سرکوب های شدید در میانمار باقی مانده و زندگی می کنند.

بیل فرلیک مدیر برنامه آوارگان دیده‌ بان حقوق بشر گفت: "دولت میانمار در مورد بازگرداندن مذاکره می کند، اما هیچ کاری در راستای آرام کردن ترس مردم روهینگیا از بازگشت به همان خشونت و ظلمی که از آن گریخته بودند، انجام نداده است."

چارلز سانتیاگو نماینده مجلس مالزی با اشاره به اینکه هنوز میانمار برای مردم روهینگیا امن نیست، گفت که طرح تسهیل بازگرداندن پناهندگان ضعیف است.

در اواخر ماه اکتبر سال جاری (2018)، در پی اقدامات مشابه توسط آمریکا و اتحادیه اروپا، استرالیا اعلام کرد که به اتهام خشونت های وحشیانه علیه مردم روهینگیا، دارایی های 5 افسر از جمله یک سپهبد که دستور عملیات های ویژه ی بی رحمانه را داده بود را توقیف می کند.

مبارزات نظامی توسط نیروهای امنیتی شامل؛ کشتار، تجاوز جمعی و سوزاندن روستاها بوده است.

سال گذشته، بیش از 700،000 روهینگیایی از قتل، شکنجه و تجاوز جنسی فرار کرده اند و چیزی جز زندگی سوخته باقی نگذاشته اند.

طبق برآورد سازمان پزشکان بدون مرز، حداقل 6700 روهینگیایی در ماه اول آغاز خشونت ها در اواخر ماه آگوست سال 2017 کشته شده اند، اما فراهم آورندگان لیست روهینگیا این تعداد را در فهرست نهایی بیش از 10000 نفر ثبت کردند.

میانمار به دلیل بی رحمی های انجام شده نسبت به اقلیت مسلمان روهینگیا از سوی سازمان ملل و جامعه بین المللی تحت فشارهای شدید قرار گرفته است.

خشونت در آلمان - 2018

دستان آلوده مدعیان حقوق بشر به خون میلیون ها انسان در 2018/ تن زخمی آرزوی انسایت برای جهان عاری از خشونت و افراطی گری


- تبعیض نژادی و خشونت های بی وقفه با سیاهپوستان

ویدئوی پخش شده از کتک زدن یک سیاه پوست غیرمسلح توسط افسران پلیس آلمان در اوایل ماه اکتبر سال 2018 در محل سکونت مهاجران آفریقایی در حومه برلین، بحث هایی را برانگیخت و سیاست های مهاجرتی این کشور را زیر سؤال برد.

یک مدافع حقوق مهاجران گفت که این ویدئو اثبات می کند که شهرت اروپا به عنوان امن و متمدن بودن افراد غیر سفید را شامل نمی شود.

وی گفت: "مردم باور دارند که اروپا امن و متمدن است، اما این برای سفیدپوست هاست. برای افراد رنگین پوست این امر تفاوت دارد."

دولت آلمان بیش از 2000 حمله به پناهندگان یا خانه هایشان را ثبت کرد.

خشونت در اسپانیا - 2018

دستان آلوده مدعیان حقوق بشر به خون میلیون ها انسان در 2018/ تن زخمی آرزوی انسایت برای جهان عاری از خشونت و افراطی گری


- خشونت با متقاضیان استقلال

در اواخر ماه سپتامبر، نیروهای امنیتی اسپانیا در میدان سنت جامه (Sant Jaume)، یکی از میدان های اصلی بارسلونا، با معترضان طرفدار استقلال به شدت درگیر شدند. طبق مشاهدات، افسران پلیس با صورت های پوشیده، اعتراض کنندگان را با باتوم می زدند.

پلیس ملی اسپانیا (Policia Nacional) و گارد مدنی (Guardia Civil)در سرکوب خشونت آمیز رفراندوم استقلال سال گذشته در کاتالونیا دخیل بودند.

خشونت پلیس از سوی چندین مقام و سازمان های حقوقی چون؛ سازمان دیده بان حقوق بشر، محکوم شد.

خشونت در انگلیس - 2018

دستان آلوده مدعیان حقوق بشر به خون میلیون ها انسان در 2018/ تن زخمی آرزوی انسایت برای جهان عاری از خشونت و افراطی گری


- خشونت جنسی علیه زنان

بر اساس اظهارات لیلا حسین، مبارز و بازمانده قطع عضو تناسلی، برخی از دانش آموزان دختر در انگلستان از سوی همسالان خود برای انجام قطع عضو تناسلی (FGM) تحت فشار قرار گرفته اند.

حسین که در سال 2013 پروژه دهلیا (Dahlia) را برای کمک به دیگر بازماندگان پایه گذاری کرد، گفت که بسیاری از زنان جوان از اینکه قربانی جرم و جنایتی شوند که هنوز به عنوان یک عمل فرهنگی یا سنتی پنداشته می شود، بیشتر احساس آسیب پذیری می کنند تا از تجاوز خشونت آمیز جنسی.

طبق گزارش خدمات بهداشت ملی بین آوریل سال 2017 و مارس سال 2018 تقریبا 5000 زن و دختر در انگلیس به عنوان قربانی قطع عضو جنسی شناخته شده اند. سازمان بهداشت جهانی برآورد کرده که بیش از 200 میلیون دختر و زن این عمل را انجام داده و هر ساله حدود 3 میلیون دختر نیز در معرض خطر انجام این عمل هستند.

گرچه از سال 1985 این عمل در انگلستان غیرقانونی شده اما حسین از اینکه هیچ اعتقاداتی در این باره در انگلیس وجود نداشته به شدت ناراحت است.

ایوان بالهاچت از شورای رؤسای پلیس ملی و رهبری سازمان در FGM، فقدان اعتقادات در انگلستان را غیر قابل قبول توصیف خواند و گفت که منظره آگاهی فعلی کاملا اسفناک است.

وی ادامه داد: "گرچه از سوءاستفاده از کودکان، زنان و دختران مطلع هستیم، اما نمی دانیم که چه اتفاقی در حال وقوع است. این امر نیاز به بهبود دارد و ما همه در تحقق آن مسئول هستیم. هیچ مذهب، فرهنگ یا سنتی نباید اجازه بی اهمیت جلوه دادن و بهانه تراشی در قبال چنین جنایات مخوفی را بدهد. حالت دردناک تر این است که عموما خانواده ها که باید در جستجوی عشق باشند و از آن حمایت کنند مرتکب این جنایت شده یا انجام آن را تسهیل می کنند."

خشونت در برزیل - 2018

دستان آلوده مدعیان حقوق بشر به خون میلیون ها انسان در 2018/ تن زخمی آرزوی انسایت برای جهان عاری از خشونت و افراطی گری


- خشونت علیه فقرا برای کاهش جرم

در ماه ژانویه سال 2018، پلیس نظامی ایالت ریودوژانیرو برزیل متعهد شد تا پایان سال جاری، 20 درصد از کشتارهای افسران خود را کاهش دهد، اما از ژانویه تا جولای، تعداد قتل هایی که توسط پلیس صورت گرفت در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته، 39 درصد افزایش داشت.

طی ماه های ژانویه تا جولای، پلیس نظامی و شهری 895 نفر را کشتند. با این میزان فعلی، ریودوژانیرو در بیش از یک دهه خونین ترین سال خود را خواهد داشت.

دیدگاه غالب در برزیل این است که بهترین راه کاهش جرم، حملات نظامی به محله های فقیر است.

با توجه به اینکه پلیس ریو گاهی اوقات مردم را به خاطر دفاع از خود می کشد، تحقیقات سازمان دیده بان حقوق بشر و سایر گروه ها نشان داد که بسیاری از این قتل ها در واقع اعدام های غیرقانونی هستند.

بی رحمی پلیس منجر به ایجاد چرخه خشونت می شود و سوء استفاده برخی از افسران، دیگر افسران را نیز به خطر می اندازد. 70 افسر پلیس در سال جاری در ریو کشته شده اند.

معصومه میرحسینی - تیتریک

انتهای پیام/


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

جملات تولدت مبارک پسرم (جملات زیبای تبریک تولد مادر به پسر)