سخنان کارشناسان حوزه اجتماعی یزد از چالش های پیش روی خانواده


سخنان کارشناسان حوزه اجتماعی یزد از چالش های پیش روی خانواده

یزد - ایرنا - نشست بررسی چالش های خانواده عصر چهارشنبه با حضور کارشناسان حوزه اجتماعی یزد برگزار شد، آنها با تاکید بر وجود ظرفیت های فرهنگی خوب، از مهاجرپذیری، طلاق ، حضور اتباع بیگانه غیرمجاز، اعتیاد، کمبود فضای تفریحی و معضل زیست محیطی از چالش های مهم این حوزه یاد کردند.

به گزارش ایرنا، عضو هیات علمی گروه روانشناسی دانشگاه یزد در این نشست گفت: با وجود جاذبه هایی که ازدواج را به مقوله ای شیرین تبدیل می کند، اما ترس از جدایی و مشکلاتی از قیبل نداشتن تفاهم بین زوجین که در نهایت منجر به طلاق می شود از جذابیت آن می کاهد.
زهرا نادری افزود: در دهه اخیر رشد فزاینده مراجعه زوج ها به دادگاه ها ، شوراها حل اختلاف و مراکز مشاوره آن هم به فاصله کوتاهی بعد از ازدواج نگرانی ها را ایجاد کرده که در جهت رفع این مشکل باید چاره اندیشی کرد.
وی نبود شناخت قبل از ازدواج ، دخالت اطرافیان، ازدواج های زود هنگام، نبود مهارت های زندگی ، مشکل شخصیتی و نداشتن اشتغال را از جمله دلایل طلاق در استان برشمرد و افزود: ناسازگاری هایی که به دنبال این مسائل رخ می دهد در وحدت بین زوج ها و به دنبال آن اعضای خانواده شکاف ایجاد می کند.
نادری اظهار داشت: دلسردی در فضای خانواده با دخالت اطرافیان ارتباط مستقیم دارد، بنابراین باید از دخالت های بی مورد اطرافیان در زندگی زوج ها پرهیز شود.
عضو هیات علمی گروه روانشناسی دانشگاه یزد بر مشاوره های قبل از ازدواج و آموزش مهارت ارتباطی برای زوحین تاکید کرد.

** لزوم آگاهی زوجین از حقوق یکدیگر
همچنین عضو هیات علمی گروه حقوق و علوم سیاسی دانشگاه یزد گفت: زوجین باید نسبت به حقوق و تکالیف زناشویی خود آگاهی داشته باشند و دانستن حق است.
مجتبی ملک افضلی افزود: از وکلا می خواهم در موضوع نهاد خانواده سعی بر بازگشت زوجین به زندگی خود داشته باشند.
وی با بیان اینکه وکیل علاوه بر حقوقدان، باید حکیم هم باشد افزود: نهاد خانواده مانند گلخانه ای است، اگر گل های آن بر اثر توفان ، گرما و سرما از بین برود، نابود می شود.

**کودکان نیازمند دستیابی به مهارت ها و باورهایی ضروری زندگی
همچنین عضو هیات علمی گروه روانشناسی دانشگاه یزد به تربیت فرزندان در خانواده اشاره کرد و گفت: امروز بسیاری از والدین با حفاظت افراطی از کودکان خود آنها را از رویارویی با هر غم و ناراحتی مصون می دارند .
سمانه اسعدی افزود: غافل از اینکه این نوع تربیت توانایی مقابله با فراز و نشیب های زندگی را از کودکان سلب می کنند، البته کودکان سزاوار رفتار توام با محبت و احترام هستند در عین حال حق آنهاست که مهارت مورد نیاز زندگی را در فضایی آکنده از مهربانی و قاطعیت فراگیرند.
وی خاطر نشان کرد: کودکان امروز نیازمند دستیابی به مهارت ها و باورهایی ضروری زندگی هستند که باور قوی نسبت به توانمندی های شخصی از جمله آنهاست.
همچنین در ادامه این نشست مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد با بیان اینکه مهمترین نقش سازمان های مردم نهاد( سمن ها) افزایش مشارکت اجتماعی است ، گفت: مشارکت عامل پیشرفت و توسعه هر جامعه ای محسوب می شود.
فخرالسادات خامسی هامانه با اشاره به اینکه جامعه بدون تکیه بر ظرفیت سازمان های مردم نهاد نمی تواند در مسیر سالم سازی قدم بردارد، اظهار داشت: در پیشگیری و کاهش آسیب های اجتماعی به ویژه در حوزه چالش های خانواده نقش مشارکت سمن ها بسیار مهم است.
وی تعداد سازمان های مردم نهاد استان را 572 مورد بیان کرد و یادآور شد: 80 درصد این سازمان ها در زمینه آموزش خانواده فعالیت دارند که می توان به اقداماتی چون برگزاری دوره های آموزشی برای خانواده ها، زنان و کودکان به ویژه مناطق محروم و حاشیه نشینی در استان اشاره کرد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد با بیان اینکه سمن ها اثرگذارترین و پرنفوذترین ابزارها در این زمینه هستند افزود: سازمان های مردم نهاد در حوزه های مختلف بدون هیچ وابستگی و نیازی به دولت بر اساس باورها و سرمایه های اجتماعی خود فعالیت دارند.
وی ادامه داد: این نهادها بخش عمده ای از آگاه سازی و روشن گری فکری و حساس سازی جامعه را در ارتباط با آسیب های اجتماعی و غیره برای مردم برجسته می کنند .
خامسی هامانه در ادامه مهاجرپذیر بودن استان ، وجود اتباع بیگانه غیرمجاز ، طلاق ، اعتیاد ، کمبود فضاهای تفریحی و معضلات زیست محیطی را از جمله چالش های حوزه اجتماعی استان دانست و گفت: در کنار این مشکلات یزد از ظرفیت ها فرهنگی خوبی برخوردار است.

** زن محور اصلی خانواده
همچنین مدیر کل دفتر بانوان و خانواده استانداری یزد گفت: خانواده مهمترین نهاد اجتماعی برای سالم سازی جامعه است و هرچه این نهاد مستحکم تر باشد، رشد و بالندگی اعضای آن نیز بیشتر خواهد بود.
فاطمه دانش یزدی با بیان اینکه زن محور اصلی خانواده را تشکیل می دهد، افزود: کانون گرم این نهاد به خاطر وجود زن پایه گذاری می شود و نقش اصلی زن در خانواده تربیت فززندان با فرهنگ ایرانی - اسلامی است.
وی با بیان اینکه نقش زنان و کرامت آنها نباید نادیده گرفته شود، اظهار داشت: می بایستی بین تمام اعضای خانواده تعامل و گفت وگو باشد که امروز نبود آن به عنوان چالشی در بین خانواده ها مطرح است.
دانش یزدی اظهار داشت: متاسفانه مطالعات نشان می‌دهد، در یک دهه گذشته مدت‌زمان گفت‌وگوی خانواده‌های ایرانی از 2 ساعت به 20 دقیقه کاهش یافت و برای برون‌رفت از شرایط فعلی، بسترسازی برای گفت‌وگوهایی توانمند ساز عمومی و بین نسلی اهمیت دارد.
مدیر کل دفتر بانوان و خانواده استانداری یزد، گفت و گو را بهترین و مهم ترین راه برقراری ارتباط دانست و خاطر نشان کرد: وقتی که برای افراد در خانواده محلی برای گفت و گو وجود نداشته باشد برای اعضای خانواده مشکلات بسیاری به وجود می آید همچنین خانه باید حریم امنی سرشار از آرامش باشد تا پیوندهای عاطفی و وابستگی های احساسی بین والدین و بچه ها شکل بگیرد.
وی به انعطاف پذیری بین اعضای خانواده اشاره کرد و گفت: هنوز در برخی خانواده ها رویکرد سنتی نسبت به برخی مباحث وجود دارد که افراد باید برای حل مسائل انعطاف بیشتری داشته باشند.
دانش یزدی افزود: خانواده کانونی است که در آن ارزش های اخلاقی، باورهای دینی و معیارهای اجتماعی از نسلی به نسل دیگر انتقال می یابد و زمینه رشد عاطفی ، تربیت اخلاقی و اجتماعی اعضای خانواده فراهم می شود.
مدیرکل دفتر بانوان و خانواده استانداری یزد با بیان اینکه خانواده در انتقال فرهنگ و پاسداری از ارزش های فرهنگی جامعه نیز اساسی ترین نقش را بر عهده دارد، تصریح کرد: داشتن صداقت ، کنترل خشم ، مهارت و مسولیت پذیری موجب استحکام بنیان خانواده می شود.
مدیرکل دفتر بانوان و خانواده استانداری یزد در ادامه ساده زیستی و دوری از تجمل گرایی را در استحکام و پایداری کانون خانواده موثر دانست و گفت: تجمل آفت زندگی است و موجب از هم پاشی بسیاری از خانواده می شود .
وی اظهار داشت: هدف از تشکیل خانواده ایجاد زندگی سالم، با نشاط، و رو به کمال است که هرچه تجمل گرایی در ایجاد آن کمتر شود، بهتر است.
2088/ 2047


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

کپشن غمگین | 100 کپشن غمگین خاص کوتاه و بلند برای استوری و پست