خانواده ها با دوری از اضطراب به موفقیت دانش آموزان کمک کنند
زنجان - ایرنا - یک کارشناس امور خانواده گفت: اضطراب والدین در طول امتحانات به دانش آموزان منتقل می شود که در نتیجه تاثیر منفی می گذارد.
محمدرضا یارقلی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امتحان فرصتی مهم برای ارزیابی دانش آموز نسبت به عملکرد خود و سنجش فراگیری مفاهیم مورد نظر است که تحقق این مساله زمینه یادگیری بعدی را فراهم می کند.
وی اظهار داشت: امتحان فرصتی برای تحقق اهداف آموزشی دانش آموز نیز محسوب می شود که پس از نتیجه و ارزیابی لازم می تواند در صورت عدم رضایت درصدد اصلاح و یا تقویت آن برآید.
یارقلی افزود: بر این اساس در طول امتحانات نیز والدین تلاش می کنند با ایجاد شرایط و امکانات لازم زمینه موفقیت ببشتر فرزندان خود را فراهم کنند که این امری مهم محسوب می شود.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: فرآیند موفقیت در امتحانات تابع شرایط مختلفی از قبیل مدرسه و آموزشگاه، طرح و درج سوالات استاندارد، بارم بندی سوالات بصورت واضح و شفاف و پاسخگویی دانش آموز به سوالات در زمان بندی اعلام شده است.
** خانواده عنصر مهم در موفقیت دانش آموزان
وی بیان کرد: خانواده عنصر مهم موفقیت دانش آموزان بشمار می رود و انجام اقداماتی مهم و اساسی در این ارتباط می تواند نتیجه بهتری را رقم بزند.
این مشاوره خانواده گفت: در یک جامعه ارزشی زندگی می کنیم که در این میان باورها و ارزش های اعتقادی همواره راهگشای زندگی هستند و والدین همواره باید به فرزندان آموزش دهند که در همه شرایط زندگی به ویژه دوران امتحانات به خداوند توکل داشته باشند که این مهم موجب آرامش روحی و روانی و به کسب موفقیت آنان منتهی می شود.
وی اضافه کرد: علاوه بر آن خانواده ها در طول امتحانات، فضای شادی را برای فرزندان خود مهیا کنند و برخورد صمیمی همراه با نظم و انضباط می تواند آرامش خاطر و احساس امنیت را برای آنان فراهم کند.
یارقلی افزود: اجتناب از دید و بازدید و مهمانی ها از جمله موارد مهمی است که والدین در دوره امتحانات به آن توجه کنند.
وی بیان کرد: والدین نباید دانش آموزان را از امتحانات بترسانند و آن را پدیده ای خطرناک و وحشتناک برای آنان ترسیم کنند که بروز این مساله نگرانی هایی را ایجاد می کند.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: والدین همواره این مهم را به فرزندان گوشزد کنند که موفقیت در سایه تلاش و کوشش است و در این میان هر فرد تلاش بیشتری کند موفقیت بیشتری را نیز کسب می کند.
وی اظهار داشت: حمایت عاطفی از فرزندان در این دوران اهمیت زیادی دارد و در نتیجه امتحان تاثیر گذار است.
** والدین انتظارات منطقی داشته باشند
این کارشناس امور خانواده ادامه داد: کودکان و فرزندان هوش و استعدادهای متفاوتی دارند که در برخی اوقات والدین بدون در نظر گرفتن انتظارات منطقی خود، انتظاراتی غیر واقعی دارند که این موضوع موجب بهم ریختگی روحی و روانی آنان می شود.
وی، توجه والدین به تغذیه فرزندان در طول امتحانات و تشویق آنان برای کسب موفقیت را از دیگر مولفه های اثر بخش در این حوزه ذکر کرد.
این مدرس آموزش خانواده ادامه داد: خانواده ها ملاک موفقیت را بر مبنای یاد گیری و نه نمره بالای فرزندان قرار دهند چرا که معیار قرار دادن نمره شرایط روحی نامطلوبی را برای کودکان رقم می زند.
وی یادآوری کرد: والدین در هیچ شرایطی فرزندان خود را با دیگر همسالان خود مقایسه نکنند چرا که هر فردی شرایط کاملا متفاوتی دارد و علاوه بر آن، به وعده های داده شده نیز عمل کنند.
یارقلی افزود: والدین به هیچ عنوان در برنامه درسی دانش آموزان دخالت نکنند بلکه نظارت های لازم را انجام دهند و همواره از جملات مثبت و انرژی بخش استفاده کنند.
وی بیان کرد: در صورت کسب نتیجه بد در امتحان، والدین دانش آموز خود را سرزنش نکنند بلکه باید به دنبال علت باشند تا با رفع آن در امتحان های آینده نتیجه مطلوبی کسب شود.
این مشاوره خانواده ادامه داد: گنجاندن تفریح های کوتاه مدت از قبیل پیاده روی، وقت کوتاه استراحت و حضور به موقع در جلسه امتحان نیز از موارد مهم است که باید به آن توجه کرد.
وی بیان کرد: با توجه به گسترش وسایل ارتباط جمعی و شبکه های مجازی، اغلب دانش آموزان از این ابزار و شبکه ها استفاده می کنند که قطع یکباره این ارتباط نتیجه نامطلوبی را بر جای می گذارد و بنابراین توصیه می شود در ایام امتحانات بیشتر مدیریت شود.
یارقلی خاطرنشان کرد: والدین خطاهای فرزندان را نباید بزرگ جلوه دهند بلکه موفقیت ها را مورد توجه قرار دهند که در صورت بکارگیری این نکات، فرزندان بالنده تر و استعدادهای آنان شکوفا می شود.
9646/6085