باشگاه خبرنگاران جوان:شتر مرغ یکی از پرندگان بزرگ آفریقایی است که در مزارع سراسر جهان جهت استفاده از گوشت، تخم مرغ، پرها و... پرورش داده میشوند، گوشت این پرنده برخلاف سایر پرندگان که دارای گوشت سفید هستند، قرمز رنگ بوده و از نظر ظاهر (رنگ، بافت و طعم) بیشتر شبیه گوشت "قرمز" است.
گوشت شترمرغ دارای خواص گوشت قرمز بوده، ولی برخلاف گوشت قرمز، دارای مضرات کمتری است، به طوری که اجازه میدهد علاقمندان به گوشت قرمز از مصرف آن لذت برده و از عوارض کمتری برخوردار شوند.
علیپور کارشناس واحد تحقیق و توسعه هفت دلیل مهم برای مصرف و بهرهگیری از خواص گوشت شترمرغ و جایگزین کردن آن به جای سایر گوشتهای قرمز را برشمرد:
۱. از نظر مقدار چربی گوشت شترمرغ چربی اشباع شده پایین تری نسبت به گوشت گاو، گوسفند و... دارد به طوری که مقدار چربی گوشت شترمرغ از گوشت مرغ نیز کمتر است.
۲. در مقایسه با گوشتهای قرمز مانند گوشت گاو، گوسفند و سایر گوشتهای مشابه میزان کلسترول پایین تری دارد.
۳. گوشت شترمرغ حاوی مقادیر پایین سدیم نسبت به سایر انواع گوشت است در نتیجه برای افراد مبتلا به فشار خون بالا و بیماریهای قلبی و عروقی، بیماران کلیوی، دیابتی و ... مناسب است.
۴. گوشت شترمرغ حاوی مقادیر بالاتری از آهن نسبت به سایر انواع گوشت است، به همین علت این گوشت برای افراد دارای کم خونی، زنان باردار، ورزشکاران، کودکان و ... مفید است.
۵. گوشت شترمرغ غنی از پروتئین بوده و یک گوشت قرمز ایده آل برای ورزشکاران و افرادی است که قصد کنترل وزن خود را دارند.
۶. مقدار کالری حاصل از مصرف ۱۰۰ گرم گوشت شتر مرغ نزدیک به گوشت مرغ و بوقلمون است (۱۴۰ تا ۱۴۵ کیلو کالری) در حالیکه همین مقدار گوشت گاو حدود ۲۴۰ کیلو کالری انرژی تولید میکند.
۷. ران و سینه بخشهای اصلی گوشت شترمرغ را تشکیل میدهد، این گوشت غنی از ویتامینهای گروه B. خصوصا، ویتامین B. ۶، B. ۱۲، منیزیم، فسفر و روی است در نتیجه مصرف آن برای تمام گرههای سنی خصوصا سالمندان مفید است.
بر این اساس، گوشت شترمرغ در حال حاضر به عنوان گوشت قرمزی در نظر گرفته میشود که یک جایگزین سالم برای گوشتهای قرمز و حتی گوشت مرغ است.