ایلام؛ از بن بست جغرافیایی تا گشایش در راههای مواصلاتی


ایلام؛ از بن بست جغرافیایی تا گشایش در راههای مواصلاتی

ایلام- ایرنا- توسعه راه های استان ایلام که زمانی به دلیل همسایگی با کشور عراق در بن بست و انزوای جغرافیایی قرار گرفته بود، پس از انقلاب اسلامی آن قدر چشمگیر بوده که می توان گفت انقلابی در حوزه راهسازی رخ داده و این استان صاحب بزرگراه نیز شده است.

به گزارش ایرنا، استان ایلام با داشتن بیش از 420 کیلومتر مرز مشترک با عراق، سهم 11 درصدی از منابع نفت و گاز کشور، صادرات سالانه حدود دو میلیارد دلار و نیز تردد سالانه بیش از 4.5 میلیون زائر به عنوان امن ترین و نزدیک ترین مرز به عراق و دروازه عتبات عالیات شناخته شده است.
پیش تر کسی تصور نمی کرد که در استان ایلام با شرایط خاص توپوگرافی و همچنین کوهستانی بودن منطقه، برای توسعه راه های آن به ویژه مسیر منتهی به مرز مهران در سال های اخیر طرح های عمرانی راهسازی خوبی اجرا شود.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با تلاش های صورت گرفته، مسیرهای کوهستانی و صعب العبور استان به مسیرهایی استاندارد و با مشخصات فنی بالا تبدیل شدند.

** ایلام پس از انقلاب صاحب بزرگراه شد
مدیر کل راه و شهرسازی استان در همین راستا در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی کمتر از 180 کیلومتر راه اصلی در استان داشتیم، خاطرنشان ساخت: هم اکنون بالغ بر 600 کیلومتر راه اصلی در استان وجود دارد.
علی اصغر کاظمی افزود: در زمینه ارتقای محورهای اصلی به بزرگراه، هم اکنون 130 کیلومتر مسیر بزرگراهی در استان ایجاد شده و این در حالی است که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی هیچ راهی با مشخصات بزرگراه در استان وجود نداشت.
وی عنوان کرد: مهمترین محور مواصلاتی استان یعنی جاده ایلام- مهران یا همان جاده اربعین در سال های اخیر با توجه به حجم بالای ترددها، کانون توجه مسؤولان قرار گرفته است.
کاظمی افزود: در سال های گذشته حدود 60 کیلومتر و امسال 26 کیلومتر این مسیر به صورت چهارخطه و بزرگراه، اجرایی شده و امسال نیز مابقی مسیر انجام می شود.
وی اظهار کرد: با تکمیل 40 کیلومتر باقیمانده از بزرگراه ایلام به مهران، راههای استان وارد مسیر توسعه می شوند.
کاظمی عنوان کرد: محوری که تا سال های نه چندان دور با پیچ های تند و خطرناک و نقاط حادثه خیز تردد را برای رانندگان مسافران و زائران سخت کرده بود، حال نسبت به سال های گذشته جاده های آن عریض تر و تردد در آن ها آسان تر است که این موضوع، باعث شده آمار تصادفات کاهش پیدا کند.
وی از برنامه ریزی مسؤولان استان برای اجرای آزادراه در استان خبر داد و گفت: مطالعات دو مسیر از شمال و جنوب برای پیوستن استان به شبکه آزادراهی کشور انجام شده است.
مدیر کل راه وشهرسازی استان، اتصال ایلام به پل زال خرم‌آباد از طریق ایلام- دهلران- اندیمشک، اتصال به آزادراه حمیل- ایلام به مهران و در نهایت، اتصال آزادراه کربلا به آزادراه مهران- دهلران به اندیمشک را سه محور اتصال ایلام به آزادراه نام برد و تصریح کرد: با اتصال ایلام به آزادراه های کشور، این استان به یکی از محورهای ترانزیت کشور متصل و توسعه اقتصاد استان نیز متحول می‌شود.

** 151 پروژه راه و شهرسازی در استان ایلام در دست اجراست
کاظمی با اشاره به فعال بودن مراحل احداث ۱۵۱ پروژه در حوزه های مختلف راه و شهرسازی، گفت: برای اجرای این طرح ها بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان قرارداد منعقد شده است.
وی تصریح کرد: ۶۲ پروژه بزرگراه، راه اصلی و فرعی با مبلغ قرارداد حدود ۳۲۵ میلیارد تومان، ۳۰ پروژه راه روستایی با مبلغ قرارداد حدود ۳۸ میلیارد تومان و ۵۹ پروژه در بخش ساختمان های عمومی و دولتی با مبلغ قرارداد بالغ بر ۳۷ میلیارد تومان در سطح استان فعال است.
کاظمی ادامه داد: در زمان حاضر پروژه های دیگری نیز در بخشهای مختلف در مراحل انجام مناقصه یا مطالعه هستند و بتدریج به پروژه های مذکور افزوده خواهند شد.

** ایمن سازی جاده های استان
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده استان ایلام در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در بحث ایمن سازی جاده ها دو هزار و 200 کیلومتر از راه های استان تا به این لحظه خط کشی شده است.
نورالله دلخواه افزود: حدود 81 کیلومتر روکش آسفالت و حدود یکهزار و 700 عدد تابلو اخطاری و انتظامی و همچنین 700 مترمربع تابلوهای اطلاعاتی در محورهای مواصلاتی استان نصب شده است.
وی با اشاره به اقدامات این اداره کل در سال گذشته گفت: نگهداری 25 کیلومتر راه، دو هزار و 200 کیلومتر خط کشی جاده، نصب یکهزار و 700 مورد تابلو، اجرای 25 کیلومتر گاردریل و نیوجرسی و 85 کیلومتر روکش آسفالت از جمله اقدامات این اداره در سال گذشته بوده است.
دلخواه از اصلاح 98 نقطه حادثه خیز در استان خبر داد و گفت: 62 نقطه کور نیز در جاده‌های ایلام حذف و بستر مناسب برای تردد ایمن توأم با آرامش برای شهروندان و مسافران جاده‌های ایلام فراهم شده است.
وی تأکید کرد: 320 راهدار در قالب 34 گروه با بیش از 220 دستگاه ماشین آلات سبک و سنگین در جاده های استان اجرای طرح زمستانی را بر عهده دارند.

** کاهش تصادفات رانندگی در محور ایلام- مهران
رئیس پلیس راه استان ایلام نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: یکی از محورهای ارتباطی که در آن تصادفات زیادی شاهد بودیم، مسیر ایلام- مهران بود که هم اکنون بیشتر مناطق حادثه خیز این محور حذف شده است.
سرهنگ رضا همتی زاده افزود: در سال 97 کل ترددها در محور مواصلاتی ایلام- مهران 11 درصد افزایش یافت اما تصادفات در این محور در طول سال جاری 46 درصد کاهش داشته است.
وی عنوان کرد: محور 120 کیلومتری ایلام به مهران در چند قطعه تا پایان سال 98 به بهره برداری کامل می رسد و ضرب آهنگ توسعه راههای استان را کامل می کند.
با توجه به اینکه ایلام از استان های محروم کشور محسوب می شود که دوری از مرکز کشور یکی از علت های آن به شمار می رود، توسعه راه های استان بسیار ضروری است.
علاوه بر توسعه راه ها باید از ظرفیت شبکه ریلی و فرودگاهی کشور برای توسعه این منطقه از میهن مان که دروازه عتبات عالیات است، استفاده کرد.
استان ایلام دارای سه هزار و 200 کیلومتر انواع راه شامل 130 کیلومتر بزرگراه، 600 کیلومتر راه اصلی و دو هزار و 500 کیلومتر راه فرعی و روستایی و همچنین یک فرودگاه است.
7177**6119**1630**1504


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

ازدواج مجدد پژمان بازغی قطعی شد + فیلم عکس های عروس زیبا کنار نفس بازغی