کنترل قاچاق زعفران در بازار/80 درصد طلای سرخ به بازارهای هدف صادر میشود
یک مقام مسئول گفت: تعدیل قیمت پایه گمرکی موجب شده تا صادرکنندگان از طریق کارت های یکبار مصرف و قاچاق زعفران مبادرت به صادرات نکنند.
به گفته وی، با توجه به پایان تعطیلات ژانویه، انتظار میرود که صادرات زعفران به روال سابق خود بازگردد چرا که روند صادرات به خاطر تعطیلات تا حدودی کُند شده بود.
میری ادامه داد: با توجه به شرایط کنونی اقتصاد کشور، مسائل تحریم و روابط با دیگر کشورها، نمیتوان پیش بینی دقیقی راجع به افزایش صادرات طلای سرخ برای ماههای آتی داشت.
وی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد زعفران تولیدی به بازارهای هدف صادر میشود، افزود: با توجه به اهمیت بالای صادرات زعفران از دولت تقاضا داریم که موضوع پیمان سپاری ارزی را به سبب تسهیل در روند صادرات تعدیل کند، چرا که در شرایط کنونی امکان بازگشت ارز به داخل کشور وجود ندارد و از طرفی صادرکنندگان، وارد کننده نیستند که بتوانند در قبال صادرات به امر واردات بپردازند، ضمن آنکه به سبب تامین سفارشهای بعدی در زمان مقرر، نیاز به نقدینگی دارند تا بتوانند به تعهدات خود عمل کنند.
به گفته میری، با توجه به آنکه اکثر زعفران تولیدی به بازارهای هدف صادر میشود، از این رو مقررات سخت گیرانه و کاهش صادرات منجر به کاهش قیمت و نابودی کشاورزان میشود چرا که در بسیاری از مناطق زعفران کاری، به سبب خشکسالی و کم آبی امکان کشت دیگر محصولات وجود ندارد.
این مقام مسئول قیمت زعفران را تابع عرضه و تقاضا دانست و افزود: با وجود آنکه در شرایط فعلی بازار متعادل است و دیگر خبری از حباب کاذب قیمتها نیست، اما نمیتوان پیش بینی خاصی راجع به وضعیت قیمت در بازار داشت.
وی در پایان از رشد ۱۵ درصدی تولید زعفران طی امسال خبر داد و گفت: اگرچه آمار دقیق تولید زعفران را باید وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید اعلام کند، اما بنده معتقدم که امسال، تولید به ۴۰۰ تن رسیده است.