خبرگزاری تسنیم: عبدالله آکرهای مدیرکل روابط جمهوری اسلامی ایران در حکومت اقلیم کردستان عراق در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: سفر جناب آقای ظریف به اقلیم کردستان عراق به ویژه در شرایط حساس کنونی منطقه از دید ما حائز اهمیت مضاعفی است که در آن دو موضوع مهم بررسی و به بحث گذاشته شد.
وی در تشریح این موضوعات گفت: نخستین موضوع مهم مورد بحث در این سفر، توسعه روابط اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق بود، هیئت عالی اقتصادی در این سفر آقای ظریف را همراهی میکردند، دو کنفرانس مهم اقتصادی در شهرهای اربیل و سلیمانیه با حضور برخی از وزیران کابینه اقلیم، اتاقهای بازرگانی و تجار و فعالان اقتصادی برگزار شد، در کنفرانس اربیل نچیروان بارزانی نخست وزیر کنونی اقلیم کردستان هم حضور داشت و بر توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.
آکرهای گفت: برگزاری این کنفرانسها از دید ما دارای اهمیت زیادی است، اطمینان داریم که روابط اقتصادی دو طرف تحرک جدیدی خواهد داشت و سفر هیئت عالی ایرانی با استقبال مسئولان ارشد اقلیم کردستان، مشوقی برای تجار و بازرگانان خواهد بود تا از ظرفیتها و فرصتهای فراهم شده به نحو احسن استفاده کنند.
مدیرکل روابط جمهوری اسلامی ایران در حکومت اقلیم کردستان عراق در ادامه گفت: دومین موضوع مورد بحث در مذاکرات وزیر امور خارجه ایران در اربیل به روابط دوجانبه تهران – اربیل برمی گردد. با سفر وزیر امور خارجه ایران بار دیگر بر تحکیم روابط کنونی تاکید شد، اقلیم نشان داد که با دیده اهمیت به داشتن روابط با جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک همسایه مهم عراق مینگرد، در این سفر، مسئولان اقلیم کردستان به ویژه مسعود بارزانی در مسائل مختلف دیدگاههای نزدیکی با مسئولین ایرانی داشتند.
عبدالله آکرهای در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر اینکه استقبال گرم بارزانیها از وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در شرایط کنونی منطقه و فشارهای آمریکا حاوی چه پیام سیاسی خواهد بود، گفت: مذاکرات اربیل نشان داد که ما همسایه مهمی به نام جمهوری اسلامی ایران داریم، مرزهای طولانی مشترک، روابط فرهنگی و اجتماعی مستحکم و مولفههای دیگری که راه تحکیم روابط سیاسی و اقتصادی را فراهم کرده اند، بنابراین پیام این سفر در برهه کنونی این بود که ما به عنوان همسایگانی مهم همچون گذشته و بدون تغییر با هم خواهیم ماند.
این مقام حکومت اقلیم کردستان عراق اعلام کرد: تحریمهای آمریکا تاکنون بر روابط اقتصادی اقلیم کردستان و جمهوری اسلامی ایران تاثیرگذار نبوده اند و گذرگاههای مشترک ما به روال قبلی به مبادلات تجاری و فعالیتهای روزمره خود ادامه میدهند، البته ما تاکید کرده ایم که رفع مشکلات موجود و موانعی که در راه توسعه روابط اقتصادی وجود دارد در راستای منافع مشترکی است که در حیطه روابط دو طرف تعریف شده است.
آکرهای تاکید کرد: حکومت اقلیم کردستان در موضوع تحریمهای اعمالی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران تابع دولت مرکزی عراق و تصمیمهایی خواهد بود که از سوی بغداد اعلام خواهد شد.
وی در خصوص سازوکار اجرایی شدن توافقات اقلیم کردستان و جمهوری اسلامی ایران به ویژه مذاکرات اخیر اربیل گفت: دو کنفرانس برگزار شده در اربیل و سلیمانیه همزمان با سفر وزیر امور خارجه ایران در ادامه کنفرانسی بوده است که چند ماه گذشته با حضور وزیر بازرگانی وقت ایران برگزار و تصمیمات مهمی با هدف توسعه روابط در آن اتخاذ شد، بنابراین ما به توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران به ویژه در موضوعات اقتصادی خوشبین هستیم.
انتهای پیام/.