ادامه تلاش های دولت برای توسعه روستاها/افزایش اعتبارات به 120 هزار میلیارد ریال


ادامه تلاش های دولت برای توسعه روستاها/افزایش اعتبارات به 120 هزار میلیارد ریال

توسعه روستاها با هدف جلوگیری از حاشیه نشینی اولویت دولت است و در این رابطه برنامه ملی اشتغال روستایی از سال گذشته با تلفیق منابع چهار موسسه عامل انجام می شود و حالا در ادامه راه 120 هزار میلیارد ریال به توسعه روستایی اختصاص می یابد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، توسعه روستاها با هدف جلوگیری از گسترش حاشیه نشینی و مهاجرت به شهر و افزایش ظرفیت تولید و ارتقای رشد اقتصادی با تکیه بر تولید داخلی از سوی دولتها در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است که تایید این مطلب در افزایش 15 درصدی سهم روستاها از اعتبارات ارزش افزوده در برنامه ششم توسعه قابل مشاهده است. در قالب برنامه ششم توسعه همچنین دولت تصمیم دارد در هر روستا یک مجتمع آموزشی، درمانی و خدماتی ایجاد کند و تا حد امکان تلاش می کند آنچه که حتی در شهرها نیست را در روستاها فراهم کند تا انگیزه سکونت مردم در روستاها بیشتر شود.

ایجاد نواحی صنعتی در مناطق روستایی برای توسعه صنایع برای ایجاد اشتعال و سرمایه گذاری در روستاها، ارائه تسهیلات آسان و ارزان، توجه به اشتغال روستائیان و حمایت از ایجاد و توسعه تعاونی های روستایی از جمله اقدامات صورت گرفته دولت در این زمینه است.

توجه به تاسیس اقامتگاه های بوم گردی و ظرفیت های بسیاری از روستاهای کشور در زمینه گردشگری به ویژه طبیعت گردی نیز از رویکردهای اصلی دولت در نگاه ویژه به روستاها بوده و حمایت های لازم برای جذب گردشگر و توسعه و رونق گردشگری اقتصادی در روستاها صورت گرفته است.

همچنین دولت با ارتقای بستر زندگی در روستاها و فراهم سازی زیرساخت هایی از قبیل آب، برق، گاز، راه روستایی، اینترنت، بهداشت و درمان و رونق اشتغال، گام های عملی در توسعه و آبادانی مناطق روستایی کشور برداشته است. دولت یازدهم و دوازدهم البته نگاه ویژه ای به بخش توسعه روستایی داشته است.

توجه به روستاها و حرکت برای توانمندسازی روستاییان سبب کاهش نرخ بیکاری، حاشیه نشینی و افزایش تولید ملی شده است. این امر مورد توجه دولت تدبیر و امید بوده و در این راستا به موفقیت هایی نیز دست یافته است. توسعه روستایی، بزرگترین عرصه برای حفظ آمایش جمعیت و اقتصاد سرزمین با توسعه سرمایه های اجتماعی، امنیت ملی و اقتدار و عزت فراملی به شمار می آید. اقدامات مثبت و مثمر ثمر انجام گرفته پیرامون توسعه روستاها طی 5 سال گذشته اهتمام جدی دولت یازدهم و دوازدهم رابرای رسیدن به این اهداف نشان می دهد.

دولت تدبیر و امید همواره در تلاش بوده با توسعه بستر زندگی و اشتغال در روستا مانع از گسترش سکونتگاه های غیررسمی شود از همین رو با ایجاد امکانات زندگی و فراهم سازی زیرساخت هایی از قبیل آب، برق، گاز، راه روستایی، اینترنت، بهداشت و درمان، مقاوم سازی واحدهای مسکونی و رونق اشتغال در مناطق روستایی گام های عملی در این خصوص برداشته است.

توجه به روستا و روستانشینان به حدی بوده که معاونت خاص این حوزه تحت عنوان معاون توسعه مناطق محروم و روستایی رئیس جمهوری تشکیل شده است. دولت همواره درصدد بوده از روستاها به عنوان کانونهای جمعیتی کوچک در راستای ایجاد فرصت های شغلی استفاده کند تا از این طریق موجبات کاهش مهاجرت و به نوعی مهاجرت معکوس از شهر به روستا را فراهم کند. این در حالی است که اعتبارات بسیاری هم در این دوران برای موضوع اشتغالزایی روستایی در نظر گرفته شده است.

بنابراین گزارش برای توسعه اشتغال‌ روستایی در مراحل اولیه تسهیلات کم بهره 60 ‌هزار میلیارد ریال به متقاضیان پرداخت شده بود. همچنین در مرحله اول و دوم یک سوم تسهیلات اشتغال ‌زایی روستایی به صورت 100 درصد جذب شده و پرداخت مرحله سوم و چهارم این تسهیلات چندی است که آغاز شده است.

برنامه ملی اشتغال روستایی از سال گذشته با تلفیق منابع چهار موسسه عامل (بانک توسعه تعاون، بانک کشاورزی، پست بانک و صندوق کارآفرینی امید) با هدف حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری از بهمن ماه سال 96 آغاز شده است و عملیات اجرایی آن از اردیبهشت ماه امسال آغاز شد.

قرار بود این طرح که کمک به افزایش عدالت اجتماعی و رفع محرومیت، حفظ محیط زیست و ارزش های قومی، فرهنگی و اجتماعی و جلوگیری از مهاجرت از اهداف اجرای آن است با پرداخت تسهیلات یارانه دار با اختصاص ۱.۵ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی آغاز شود تا با تخصیص مرحله‌ای منابع این صندوق به چهار موسسه عامل مجری طرح و تلفیق منابع داخلی بانک‌ها در مجموع معادل ریالی ۱۲ هزار میلیارد تومان برای اشتغال روستایی و عشایری اختصاص یابد.

حالا در ادامه برنامه دولت برای توسعه مناطق روستایی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور خبر داده است که به زودی با تزریق 120 هزار میلیارد ریال به بخش روستایی، شاهد توسعه بیشتر روستاهای کشور هستیم.

ایرنا به نقل از «محمد امید» در این باره نوشته است: «با پیروزی انقلاب اسلامی، فعالیت های چشمگیری در بخش های روستایی کشور برای محرومیت زدایی انجام شده است. ایجاد زیرساخت ها یکی از اهداف انقلاب بوده است و در همین راستا در برخی مناطق از استانداردهای جهانی نیز بالاتر هستیم. ایجاد اشتغال پایدار یکی از اهداف ویژه دولت دوازهم در مناطق روستایی و محروم بوده و با جدیت از سوی رهبری، دولت و مجلس در حال پیگیری است.»

وی ادامه داده است: «اشتغال در این مناطق از اهمیت ویژه ای برخوردار است و از همین رو نیز تسهیلات بی سابقه ای به این بخش تخصیص یافته که تاکنون 60 هزار میلیارد و با تصویب 120 هزار میلیارد ریال دیگر شاهد توسعه چشمگیر این مناطق هستیم. تمام تلاش دولت و مسئولان نظام بر آن است تا روستاها جای بهتری برای زندگی و کسب و کار برای مردم باشد تا روستانشینان مجبور به مهاجرت نشوند.»

این گزارش می افزاید: تا آبان سال جاری از مجموع منابع ۱.۵ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی، ۵۰ درصد یعنی معادل ریالی ۷۵۰ میلیون دلار (۳ هزار میلیارد تومان) به چهار موسسه عامل مجری طرح اشتغال روستایی یعنی بانک کشاورزی، بانک توسعه تعاون، صندوق کارآفرینی امید و پست بانک اختصاص یافته بود.

چندی پیش نیز سرپرست دفتر توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ابلاغ ۱۴۰۰ میلیارد تومان منابع اشتغال پایدار روستایی به صندوق توسعه ملی خبر داده و گفته بود این منابع به استان‌ها واریز می‌شود./

پایان پیام/50


بهترین فیلم‌ها و سریال‌های سال 2024 به انتخاب مجله تایم