چند و چون طرح جدید بیمه شخص ثالث


چند و چون طرح جدید بیمه شخص ثالث

بیمه مرکزی قرار است که از پایان سال 98 به جای خودروها رانندگان را مجهز به بیمه شخص ثالث کند که این طرح مخالفان بسیاری دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، بیمه شخص ثالث به عنوان پرمخاطبترین بیمه خودرو در کشور قرار است توسط دولت دچار تغییراتی شود.

در این رابطه، چند روز گذشته «غلامرضا سلیمانی» اعلام کرد: بیمه شخص ثالث از سال آینده، آزمایشی به جای خودرو به راننده داده می‌شود.

رئیس کل بیمه مرکزی ایران با اظهار این که طبق قانون برنامه ششم توسعه و با توجه به پرخطر و کم خطر بودن راننده،­ از سال آینده بیمه شخص ثالث به جای خودرو به راننده ­تعلق خواهد گرفت، افزود: زن یا مرد بودن راننده، جوان یا پیر بودن و پرخطر و کم خطر بودن راننده در این مصوبه لحاظ خواهد شد و راننده‌هایی که رانندگی بهتری دارند هزینه کمتری برای بیمه شخص ثالث پرداخت خواهند کرد.

وی زمان اجرای این طرح را اواخر سال ۹۸ و به شکل پایلوت اعلام کرد.

اما این تغییر سیستم در بیمه نامه شخص ثالث مخالفت هایی از سوی مردم و کارشناسان بیمه داشته است.

برخی ها معتقدند از آنجایی که بیشتر خانواده های ایرانی دارای یک خودرو و چند راننده هستند در این طرح هزینه بیشتری باید پرداخت کنند. زیرا هر راننده باید یک بیمه شخص ثالث به نام خودش داشته باشد و اینگونه خانواده های قشر متوسط بیش از خانواده های پردرآمد باید هزینه بیمه پرداخت کنند. خانواده های پردرآمد که برای هر فرد خانوار دارای یک خودرو هستند پیش از این نیز به تعداد خانوار هزینه بیمه شخص ثالث پرداخت می کردند و این طرح تغییری در وضع آن ها ایجاد نخواهد کرد.

طبق یادداشتی که روزنامه خراسان در این مورد نوشته است: این طرح البته آثار اقتصادی دیگری نیز خواهد داشت. به طور مثال، اگر در یک خانواده طبقه متوسط، یک خودرو و سه راننده وجود داشته باشد، حالا هزینه بیمه شخص ثالث آنها از سال آینده سه برابر خواهد شد. طبق آمارنامه صنعت بیمه کشور در سال ۱۳۹۶، تعداد وسایل نقلیه موتوری در حال تردد کشور بیش از ۳۶ میلیون است و طبق آمار موجود در سال ۱۳۹۶، ۴۰ میلیون گواهی‌نامه در کشور وجود دارد. از این رو، تعداد بالقوه بیمه‌نامه‌های احتمالی در کشور تغییر چندانی نخواهد کرد مگر اینکه با طرح‌هایی مثل دریافت هزینه بیمه شخص ثالث در هنگام ثبت‌نام گواهی‌نامه در سال‌های آینده، ضریب نفوذ بیمه شخص ثالث در کشور افزایش پیدا کند. هم‌اکنون و طبق آمار بیمه مرکزی، فقط ۵۰ درصد وسایل حمل و نقل موتوری کشور بیمه دارند و معلوم نیست بتوان مردم را مجاب کرد که باید با هر گواهی‌نامه خود یک بیمه‌نامه نیز بگیرند. با این حال احتمالاً با این تدبیر، میزان حق بیمه دریافتی شرکت‌های بیمه، به دلیل بالا رفتن هزینه حق بیمه رانندگان پرخطر، رشد کند.

از سویی دیگر نیز برخی معتقدند که این اقدام بیمه مرکزی به منظور جبران زیان هایی است که صنعت بیمه معتقد است با بیمه شخص ثالث دچار آن می شود.

در این رابطه، مدیران بیمه معتقدند خسارت های وارده به شرکت های بیمه ای در پی بیمه های شخص ثالث ناشی از هزینه‌های سربار شده بر رشته شخص ثالث است.

«حبیب میرزایی» معاون نظارت بیمه مرکزی در این خصوص توضیح داده که صنعت بیمه دو نوع عوارض از محل بیمه نامه ثالث می‌پردازد. یک بخش عوارضی است که سالانه به نیروی انتظامی بابت هزینه‌کرد کاهش حوادث جاده‌ای و رانندگی پرداخته، آخرین رقم پرداختی صنعت بیمه در سال 96 بالغ بر 250 میلیارد تومان بوده است و در بودجه سال 97 بنیز ه این رقم 10 درصد افزوده و 275 میلیارد تومان مصوب شد.

وی بخش دوم عوارض پرداختی را معادل 10 درصد حق بیمه وصولی بیمه ‌نامه شخص ثالث عنوان می‌کند که به وزارت بهداشت پرداخت می‌شود. جمع این عوارض سالانه 1050 میلیارد تومان است و باید صرف هزینه درمان مصدومان حوادث رانندگی شود.

یادآور می شود، بیمه شخص ثالث یکی از موارد ضروری و لازم برای دارندگان خودروهاست که اگر خودرویی امتیاز این بیمه را در اختیار نداشته باشد از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی جریمه می شود. در پوشش بیمه شخص ثالث، شخص اول مالک وسیله نقلیه یا بیمه‌گزار، شخص ثانی شرکت بیمه یا بیمه‌گر و شخص ثالث فرد زیان‌دیده غیر از راننده مقصر در حادثه هستند.

طبق ماده ۱ قانون شخص ثالث همه کسانی که اقدام به رانندگی می‌کنند ملزم به خرید بیمه شخص ثالث هستند. در این نوع بیمه نامه ۲ نوع خسارت جبران می‌شود؛ خسارت‌های وارد به اموال افراد ثالث که خسارت مالی نامیده می‌شود و خسارت‌های وارد به جان افراد ثالث که خسارت جانی یا بدنی نامیده می‌شود و شامل فوت، نقص عضو و هزینه‌های پزشکی ناشی از حادثه با مورد بیمه است./

پایان پیام/281

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

چه کسی از لحظه شلیک موشک به هواپیما فیلم می‌گرفت؟