انتقاد نژادبهرام از حذف دو بند مرتبط به زنان در لایحه برنامه سوم شهرداری


عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران نسبت به یکی از بند‌های ماده 76 لایحه برنامه سوم شهر تهران واکنش نشان داد و گفت: حذف این دو بند مباحث جدیدی را در صحن شورا مطرح کرد که تا حدودی منجر به افزایش نگرانی‌های در ناکافی بودن ادبیات دفاع از حقوق زنان شد.

خبرگزاری تسنیم: زهرا نژادبهرام در جریان یکصد و هفدهمین جلسه شورای شهر تهران که صبح امروز با موضوع ادامه بررسی مواد لایحه برنامه پنج‌ساله سوم شهر تهران برگزار شد درباره موضوع ماده ۷۶ و حذف دو بند از آن اظهار کرد: حذف این دو بند مباحث جدیدی را در صحن شورا مطرح کرد که تا حدودی منجر به افزایش نگرانی‌ها در ناکافی بودن ادبیات دفاع از حقوق زنان شد.

وی تصریح کرد: متاسفانه یکی از مترقی‌ترین مواد برنامه سوم توسعه شهر تهران ابتر ماند و گاهی ناخودآگاه جریان نا برابر در کشورمان را حمایت می‌کنیم هرچند زن و حتی نماینده زنان باشیم. ما احساس کردیم که فرآیند اطلاع رسانی و آموزش افکار عمومی در جهت دفاع از حقوق زنان دچار چالشی جدی است و این نیازمند یکسان سازی رویکردهایمان در حمایت است؛ گاهی رویکردمان حمایت است، اما در واقع تضعیف می‌کنیم. به نظر می‌رسد ما می‌خواهیم به فرآیند تبعیض آمیز موجود در شرایط فرهنگی اجتماعی و مشارکتی زنان اعتراض کرده و آن را به چالش بکشیم، اما در عمل داریم از آن حمایت می‌کنیم.

نژادبهرام ادامه داد: بند ۲ ماده ۷۶، صراحتا راجع به ایجاد نشاط و داشتن یک برنامه مشخص برای ورزش زنان صحبت می‌کرد و بند ۳ این ماده در ارتباط با پیشگیری از آسیب و در معرض آسیب قرارگرفتن آن‌ها صحبت می‌کرد؛ این دو بند موضوعشان زنان بود. ممکن است در مواد دیگر به شکل عام به آن‌ها اشاره شده باشد، اما ماده ۷۶ مشخصا راجع به زنان صحبت کرده و او را فارغ از اینکه مادر یا دختر است، همسر یا سرپرست خانوار است، مورد دقت قرار می‌داد.

عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران ادامه داد:، اما کم توجهی ما به این نکته سبب شد موضوعی که می‌توانست بستری برای حمایت از حقوق زنان باشد تبدیل به ظرفیتی برای تضعیف حقوق زنان شود. من فکر می‌کنم ماده ۷۶ جزو مترقی‌ترین و پیشگام‌ترین موادی بود که حتی می‌توانست جریان قانونگذاری در برنامه‌های توسعه کشور را هم تحت الشعاع قرار دهد، اما متاسفانه ابتر باقی ماند و یک موضوع مدیریتی ۳۰ درصدی زنان باقی ماند که آن هم باز جای بحث دارد؛ دو مفهوم مشخص در رابطه با عدالت جنسیتی و تبعیض مثبت که همپوشان دارند و باید همدیگر را حمایت کرده و بده و بستان عبارتی دارند، یکی حذف و دیگری متولد می‌شود و این برای من جای تعجب دارد.

وی افزود: برای همین، چون ضوابط حمایت از حقوق زنان و توانمندسازی آن‌ها برای ما تبیین نشده و جامعه به سطحی از نگاه مشترک در این ضوابط نرسیده، چالشی جدی وجود دارد و من فکر می‌کنم که هم رسانه‌ها و هم آموزش و پرورش و هم معاونت امور زنان باید در این قضیه توجه ویژه داشته باشند.

نژادبهرام بیان کرد: گاهی ناخودآگاه جریان غیرمساوی و نابرابر و ناعادلانه در کشورمان را حمایت می‌کنیم هرچند زن باشیم و حتی نماینده زنان در پارلمان ملی یا محلی باشیم و این طور می‌شود که متاسفانه یکی از مترقیترین مواد برنامه سوم توسعه شهر تهران ابتر می‌ماند. فکر می‌کنم باید یک بار دیگر داشته‌ها و نگرشهایمان را اصلاح کنیم.

به گزارش تسنیم در ماده (۷۶): شهرداری مکلف است در راستای تحقق عدالت جنسیتی و ارتقاء جایگاه زنان در مدیریت شهری و افزایش سطح و کیفیت حضور اجتماعی و مشارکت فعال زنان در شهر، اقدامات ذیل را به انجام رساند:

۱. ایجاد تعادل جنسیتی، توانمندسازی و فراهم ساختن زمینه‌های ارتقاء نقش زنان در مدیریت شهری، با اختصاص ۳۰ درصد از پست‌های مدیریتی به زنان شاغل در شهرداری تا پایان برنامه ۲. تدوین لایحه غنی سازی اوقات فراغت شهروندان با تاکید بر مشارکت فعال و بهره مندی زنان از امکانات فرهنگی، هنری و ورزشی در اختیار شهرداری و ارائه آییننامه ساز و کار اثربخشی آن، ظرف شش ماه سال اول برنامه ٣. حمایت از زنان و دختران آسیب دیده و در معرض آسیب از مسائل اجتماعی، با تجهیز و گسترش اقامتگاه‌های موقت و امن ویژه زنان، با همکاری دستگاه‌های مرتبط و سازمان‌های مردم نهاد تخصصی.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بهترین فیلم‌ها و سریال‌های سال 2024 به انتخاب مجله تایم