کلیدهای طلایی برای رسیدن به موفقیت/ درس خواندن در دانشگاه با دبیرستان چه تفاوتی دارد؟
سعیدی گفت: دانشجویان باید برای موفقیت در دانشگاه و کسب نمره عالی، برخی نکات کوچک اما کلیدی را رعایت کنند.
به گزارش فانوس، سروش سعیدی کارشناس ارشد مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی شریف و مشاور تحصیلی درباره تفاوتهای مهم روش درس خواندن و مطالعه در دبیرستان و دانشگاه اظهار کرد: فضای مدرسه به گونهای است که مطالعه، انجام وظایف و تمرین درسها با اجبار و تعیین تکلیف انجام میشود، در واقع دانشآموزان برای انجام تمرینهای مدرسه مورد بازخواست قرار گرفته و در صورت انجام ندادن آنها توبیخ میشوند.
وی افزود: در دانشگاه فضایی متفاوت حاکم است و با فرض اینکه دانشجویان نسبت به دوران مدرسه بالغتر شدهاند، اجباری کمتر در انجام وظایف، مطالعه دروس و تکالیف درسی وجود دارد.
سعیدی بیان کرد: دانشجویان خود باید به این درک و باور برسند که انجام کارها، مطالعه به موقع و مرور دروس در ساخت آینده خودشان موثر است و مطالعه نداشتن در طول ترم با وجود اینکه در ظاهر مشکلی پیش نخواهد آورد اما در انتهای ترم نمره آن درس به دانشجو داده نخواهد شد.
این مشاور تحصیلی گفت: در دوران دبیرستان، مطالب مضاعف که بیشتر جنبه اطلاعات عمومی دارد، به صورت سطحی و تستی مطالعه میشود و خواندن درسها به صورت عمیق نیست؛ از طرفی چون هدف نهایی مطالعه در این دوران، کسب نتیجه مطلوب در کنکور است، مطالعه متناسب با سبک و خروجی این آزمون انجام میشود.
وی افزود: اما در دانشگاه مطالب درسی به صورت جزئی، عمیق و تخصصی مطالعه میشود و علی رغم حجم کم مطالب تدریس شده توسط استاد، منابع آموزشی متنوع و مختلف در اختیار دانشجویان قرار میگیرد تا دانشجو به دنبال کسب اطلاعات و مطالب بیشتر برود.
این مشاور تحصیلی گفت: در دانشگاه، مطالعه دروس با کارهای عملی، آزمایشگاهی و پژوهشی همراه است و فعالیتهای آزمایشگاهی و عملی دانشجویان بیشتر از دوران دبیرستان است؛ موضوعی که باعث ایجاد اشتیاق و انگیزه در آنها خواهد شد.
وی افزود: اما در دوران دبیرستان، دانشآموزان علم و امکانات فعالیتهای آزمایشگاهی و عملی دانشگاه را ندارند و درسها بیشتر به صورت تئوری دنبال میشود.
سعیدی بیان کرد: در کل فضای تحصیل در دانشگاه و دبیرستان کاملا متفاوت و مجزاست، خیلی با هم فاصله دارد و هر کدام دارای ویژگیها و خصوصیات خاص خود هستند.