ادامه روند کاهشی قیمت ها در بورس
امروز درحالی قیمت سهمهای بانکی در بازار سرمایه با کاهش رو به رو شد که در روز گذشته این سهم ها سعی کردند نماگرهای بورس را با افزایش رو به رو کنند؛ در عین حال بسیاری از شرکت های کوچک سیمانی و قندی مدتی است که در رشد پیشتازی می کنند.
به گزارش بنکر (Banker)،در روزهای اخیر دو گروه خودرو و بانک و مؤسسات اعتباری بازیگر اصلی بازار سهام شدند چرا که ماه شمار شدن سود سپرده بانکها و قیمتهای جدید خودروها سبب شده بود این دو گروه مورد توجه فعالان بازار قرار گیرند، در عین حال اخبار مربوط به افزایش سرمایه این گروهها نیز به در نوسانات در عرضه و تقاضای آنها تأثیر داشته است.
امروز صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ملی صنایع مس ایران و چادرملو سه شرکتی بودند که معاملات آنها بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص کل بورس داشتند. معاملات سهام هر یک از شرکتهای یاد شده به ترتیب ۱۸۳، ۱۰۸ و ۱۰۵ واحد بر شاخصهای بازار سرمایه تأثیر کاهنده داشت.
همچنین بانکیهایی که روز گذشته به تقویت شاخصهای بازار اصرار ورزیدهاند امروز به کاهش این شاخصها دامن زدند. از جمله این نمادها میتوان به معاملات سهامهای شرکتهای بانک تجارت، بانک ملت و بانک پاسارگاد اشاره کرد.
در طرف مقابل پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت تبریز، ایرانخودرو و پالایش نفت تهران هر یک به ترتیب ۱۱۷، ۵۰، ۴۷ و ۴۶ واحد تأثیر افزاینده روی شاخصهای بازار داشتند.
در مجموع نفتیها در کنار برخی از نمادها و محصولات شیمیایی سعی کردند شاخصهای بازار را تقویت کنند هرچند که در گروه اخیر بسیاری از نمادها با کاهش قیمت روبهرو بودند.
امروز در گروه استخراج کانههای فلزی، فلزات اساسی و بانکها و مؤسسات اعتباری شاهد کاهش قیمتها بودیم که این موضوع بر کلیت بازار نیز تأثیر کاهنده داشت. اما در گروههای کوچکی همچون سیمان، آهک و گچ، ماشینآلات و دستگاههای برقی و قند و شکر قیمتها اکثراً رو به افزایش بود.
امروز شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران ۹۶۵ واحد کاهش یافت و به رقم ۱۵۹ هزار و ۸۳۲ واحدی رسید. همچنین شاخص کل هموزن با ۵.۶۴ واحد رشد برخلاف نماگر اصلی حرکت کرد.
رشد شاخص کل هموزن در کنار افت فزاینده نماگر اصلی بازار سرمایه نشان میدهد که بار دیگر سهمهای کوچک رشد بیشتری را در معاملات بازار سهام داشتند.
به نوشته ایسنا،شاخص آزاد شناور نیز پس از ۱۲۷۷ واحد کاهش امروز رقم ۱۷۴ هزار و ۹۲۹ واحدی را تجربه کرد و شاخص بازار اول و دوم هر یک به ترتیب ۸۳۹ و ۱۳۱۱ واحد کاهش یافتند. ارزش معاملات بورس تهران به رقم ۴۷۵ میلیارد تومان بالغ شد که ناشی از دست به دست شدن ۲۰.۹ میلیارد سهم و اوراق مالی طی ۱۵۳ هزار و ۱۷۹ نوبت دادوستد بود.
آیفکس نیز با ۳۳ واحد کاهش تا رقم ۱۹۰۹ واحدی کاهش یافت. این در حالی است که این شاخص در همین روزهای گذشته توانسته بود کانال ۲۰۰۰ واحدی را پشت سر بگذارد. ارزش معاملات فرابورس ایران به رقم ۵۰۸ میلیارد تومان که این رقم ناشی از دست به دست شدن ۶۵۵ میلیون سهم و اوراق مالی در ۱۶۰ هزار و ۹۲۰ نوبت دادوستد بود.