خبرگزاری تسنیم: محمدعلی اسفنانی مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران در رابطه با گرانفروشی گوشت قرمز گفت: گزارشهای گرانفروشی بیش از ۵۰ درصد هم دریافت کردهایم، اما متوسط گزارشها ۴۰ تا ۵۰ درصد بوده که بررسیهای ما نشان داد در برخی موارد صحت داشته است.
وی قاچاق دام زنده به کشورهای همسایه، گران شدن نهادههای دامی و کاهش تولید دام به علت خشکسالی و گرانی خوراک دام را سه علت عمده در خصوص گرانی گوشت قرمز دانست و افزود: متولیان تهیه و توزیع گوشت، وزارت جهاد کشاورزی و پشتیبانی امور دام هرسه قائل به قاچاق دام زنده از کشور هستند، اما ما خودمان نقش گران شدن نهادههای دامی را در گران شدن گوشت پررنگ نمیدانیم.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران با اشاره به اینکه قیمت گوشت قرمز تولید داخل تابع عرضه و تقاضاست، اما گوشت وارداتی طبق قانون باید از سوی وزارت صمت و ستاد تنظیم بازار قیمتگذاری شود افزود: از دور روز پیش برنامه جدید مشترکی را با دادستانی تهران برای نظارت بر بازار گوشت آغاز کردهایم.
اسفنانی در خصوص گشتهای نظارتی مشترک با دادستانی تهران افزود: تاکنون در ۴ مرحله در خصوص نظارت بر شیرینی فروشیها، رستورانها، قاچاق لوازم بهداشتی و آرایشی و برخی موارد دیگر گشتهای مشترک برگزار شده است.
وی در خصوص اعلام نام فروشگاههای بزرگ شمال، شمال غرب و جنوب تهران که هفته گذشته در گشت مشترک مورد کنترل و نظارت قرار گرفته و تخلفاتی در آنها احراز شده است نیز گفت: تا زمان قطعی نشدن احکام آنها از اعلام مشخصات معذوریم.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران در خصوص شرکت خودروسازی که یکی از شعب بدوی تعزیرات حکومتی حکم به فراخوان جمعآوری یک مدل از تولیدات دارای ایراد آن داده است نیز گفت: اگر این حکم در مهلت قانونی مورد اعتراض قرار نگیرد و به تجدید نظر نرود، قطعی میشود و آن زمان میتوان مشخصات خودرو را اعلام کرد، در غیر اینصورت باید منتظر قطعی شدن حکم باشیم.
اسفنانی همچنین در خصوص سایتهایی که دادستان تهران در کمیته مقابله با گرانفروشی به آنها اشاره کرده بود که در فضای مجازی اقدام به اعلام قیمت صوری میکنند با اشاره به اینکه اینها اغلب کانالهای بی نام و نشان در فضای مجازی هستند افزود: بخش از افزایش قیمتها متأثر از فضای مجازی است و برخی از این کانالها قابل پیگیری هم نیستند، اما پلیس فتا در حال پیگیری این موضوع است.
وی درباره دیگر گفته دادستان تهران مبنی بر اینکه مردم میتوانند موارد گرانفروشی را به تعزیرات، دادستانی و پلیس اطلاع بدهند و در پاسخ به این سؤال که پلیس پس از دریافت گزارش چه اقدامی انجام خواهد داد، گفت: تعزیرات مرجع اصلی رسیدگی به تخلف گرانفروشی است و همکاری خوبی را هم با دادستانی آغاز کرده است و پلیس هم به عنوان ضابط اصلی تعزیرات و دادستانی گزارشهای واصله را به این دو نهاد منتقل میکند و چنانچه جزء طرحهای مشترک باشد رسیدگی خواهد کرد.