به گزارش پارس نیوز، 

چای سبز سرشار از مواد مغذی است یعنی می توانید روزانه 1یا 2 فنجان از آن را بنوشید، اگرچه نیاز است مصرف اپی گالوکتشین و کافئین موجود در آن را محدود کنید.

نوشیدن چای سبز، با توجه به فواید زیاد آن برای بدن بسیار خوب است، اما با توجه به تأثیرات آن آیا در دوران بارداری نیز مجاز است؟

چای سبز یکی از نوشیدنی‌های مورد علاقه‌ی بسیاری از افراد به‌خصوص خانم‌ها است، این نوشیدنی پر‌خاصیت در تنظیم فشار خون، عملکرد قلب، وزن و ... نقش مهمی را می‌تواند ایفا کند. اما مصرف زیاد آن نیز گاهی خطراتی را به‌دنبال دارد.

آیا علاقه زیادی به نوشیدن چای سبز در دوران بارداری خود دارید؟

برای این که زنی در دوران بارداری خود بتواند همه مواد غذایی را برای خوردن و نوشیدن انتخاب کند، باید تلاش بسیاری داشته باشد. با این حال، همه مادران باردار برای حفظ سلامت خود و رشد مناسب کودک داخل رحمشان از مصرف مواد غذایی زیادی، با خوشحالی تمام چشم­پوشی می­کنند. یکی از این موارد، کاهش مصرف کافئین در دوران بارداری است، که تقریبا همه زنان باردار آن را رعایت می­کنند.

البته، جمله بالا به آن معنا نیست که زنان حامله نمی­توانند چای سبز را در طی کل دوران بارداری خود مصرف کنند، چون انواع جدیدی از چای­های سبز در بازار وجود دارد، که بدون کافئین هستند. اگر زن حامله­ای عادت دارد که چای سبز را به طور منظم مصرف کند، باید از چای سبزهایی استفاده کند که دارای کافئین کمتری نسبت به چای­های دیگر باشد. خواندن ادامه این مقاله، به زنان حامله­ای که علاقه خاصی به نوشیدن چای سبز دارند، کمک خواهد کرد تا چای بدون کافئین و یا چای دارای کافئین کمتر را که مصرف آن­ها در دوران بارداری بی­خطر است، پیدا کنند.

فواید و عوارض چای سبز در بارداری

مصرف زیاد چای سبز در بارداری میزان جذب آهن را کاهش می دهد

مصرف چای سبز در بارداری

چای سبز حاوی آنتی‌اکسیدان است. آنتی‌اکسیدان‌ها موادی هستند که موجب پیشگیری از آسیب سلولی و بروز بیماری‌هایی مثل افزایش فشار خون، بیماری‌های قلبی و برخی انواع سرطان می‌شوند. بعضی مطالعات هم نشان داده‌اند که چای موجب سلامت بیشتر دهان و استخوان و افزایش مقاومت بدن در مقابل ویروس‌ها و باکتری‌ها می‌شود.

از طرفی اما این چای باعث کاهش جذب اسید فولیک می‌شود و این در حالی است که اسید فولیک به ویژه در سه ماهه نخست بارداری، نقش بسیار مهمی در روند تکامل سیستم عصبی جنین بر عهده دارد.

دلیل دیگر برای کاهش مصرف چای سبز در بارداری این است که میزان جذب آهن را (که برای خون سازی در دوران بارداری بسیار مهم است) کاهش می‌دهد. بنابراین پیشنهاد می‌شود که در مصرف انواع چای اعتدال را رعایت کنید و به خصوص آن‌ را همراه با قرص اسید فولیک و آهن یا بلافاصله بعد از غذاهای سرشار از آهن استفاده نکنید.

فواید چای سبز

تنظیم فشارخون با چای سبز :

فشار خون بالا در دوران بارداری می تواند به بیماری هایی به نام پره اکلامپسی منجر شود. چای سبز منبع عالی از آنتی اکسیدان ها به نام پلی فنول ها است که به جلوگیری از آسیب سلولی در بدن کمک می کنند. بنابراین مصرف منظم چای سبز می تواند فشار خون را تنظیم کند.

درمان افسردگی زنان باردار با مصرف چای سبز:

همانطور که می­دانید ایجاد نوسانات هورمونی در بدن زنان حامله، اغلب به افسرده شدن این مادران منجر می­شود. تیامین موجود در چای سبز، ترکیبی است که به عنوان یک ماده آرامش­بخش در بدن مادران باردار عمل کرده و به درمان افسردگی بعد از زایمان آن­ها هم کمک زیادی خواهد کرد.

کنترل قند خون با چای سبز:

چای سبز با کنترل سطوح قند در بدن ، سطح گلوکز را کنترل می کند. چای سبز نیز در صورتی مفید است که دیابت حاملگی داشته باشید.

آیا مصرف عصاره چای سبز در دوران بارداری سالم است ؟

مصرف عصاره چای سبز در طول دوران بارداری توصیه نمی شود چون حاوی مقادیر بسیار زیاد کافئین و عناصر دیگر است. عصاره به شکل کپسول و یا پودر موجود است ، میزان بالای کافئین در دوران بارداری بسیار مضر است.