بلاک چین مبادلات مالی را بینالمللی میکند
استاد دانشگاه صنعتی شریف گفت: بلاک چین میتواند نهادهای معتمد را از بین برده و مبادلات را بین المللی کند.
به گزارش ایران اکونومیست، محمد علی مداح علی استاد دانشگاه صنعتی شریف ، درباره تاثیر سیاستهای حاکمیتی بر رشد بلاک چین، گفت: بلاک چین یک تکنولوژی نو است که نوع نگاه متفاوتی دارد. هر تکنولوژی نو که وارد میشود مزایا و معایب خاص خود را دارد.
مداح با بیان اینکه نگرانیهای ناشی از تکنولوژی را میتوانیم در دو فاز نگاه کنیم، افزود: اول اینکه ما بلافاصله وارد عمل شویم که آن حوزه را بشناسیم و بتوانیم از آن استفاده کنیم؛ دوم اینکه سست وارد تکنولوژی میشویم به طوری که از آن تکنولوژی استفاده نمیکنیم تا نیاز آن احساس شود.
استاد دانشگاه صنعتی شریف در ادامه گفت: وقتی از تکنولوژی استفاده میشود، قسمتی از حاکمیت دیده نمیشود. در حوزه بلاک چین هم یک سری از حاکمیتها را از دست میدهید یعنی در این حوزه هم حاکمیت و هم اعتماد مردم تحت تاثیر قرار میگیرد. بطور مثال بیت کوین، پولی است که جابهجا میشود و کسی روی جابهجایی آن کنترلی ندارد. شما وقتی میخواهید کاری انجام بدهید، معمولا از طرف نهادی که به آن اعتماد دارید پیش میبرید. بلاک چین میتواند نهادهای معتمد را از بین برده و مبادلات را بین المللی کند که در این صورت قدرت حاکمیت کشور و تسلط آن بر روی فعالیتهای اقتصادی از دست میرود.
مداح علی یادآور شد: طبیعتا حاکمیت بهخاطر از دست دادن تسلط خود موضع منفی میگیرد. اکنون هیچکدام از مسئولین حاکمیتی بهدلایل فشارهای ناشی از ریسک و از دست دادن بخشی از قدرت حاکمیت کشور با روی کار آمدن این تکنولوژی، جرات امضا کردن قرار داد بلاک چین را ندارند. باید میزان این ریسک را متعادل کرد تا بتوانیم از این تکنولوژی استفاده کنیم.