قیمت نفت به دنبال نگرانی در مورد رکود اقتصادی جهانی، دوباره ۶۱ دلاری شد اما کاهش تولید اوپک و تحریمهای نفتی آمریکا علیه ونزوئلا مانع از کاهش بیشتر قیمتها شده است.
آنچه بر بازارهای مالی نظیر بازار فروش آتی نفت خام تأثیر گذاشته، نگرانیها در مورد حل نشدن اختلافات تجاری میان آمریکا و چین است که به چشم اندازرشد اقتصادی در جهان صدمه زده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز پنج شنبه گفت: برای ملاقات با رئیس جمهور چین پیش از اول مارس (مهلت قرار داده شدت توسط دو کشور برای عقد توافق تجاری) برنامهای ندارد.
ترامپ تهدید کرده است که اگر توافقی میان دو کشور صورت نگیرد، تعرفههای واردات از چین را افزایش خواهد داد. یک دور دیگر از مذاکرات قرار است هفته آینده در پکن برگزار شود.
ادوارد مویا، تحلیلگر بازار گفت: «قیمت نفت به علت چشم انداز رشد اقتصادی کندتر به کمترین رقم هفته بازگشته که میتواند نشانهای از بازگشت به افزایش میزان ذخایر باشد.»
کمیسیون اروپا نیز در روز پنج شنبه پیش بینی خود از رشد اقتصادی منطقه یورو را به علت تنشهای تجاری جهانی و چالشهای داخلی، به شدت کاهش داد.
به گفته منابع اوپک، در عین حال، تولید نفت عربستان در ماه ژانویه حدود ۴۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته و به روزانه ۱۰.۲۴ میلیون بشکه رسیده است.
ریسک دیگر کم شدن عرضه در بازار اجرای تحریمهای امریکا علیه ونزوئلاستکه به گفته تحلیلگران ۳۰۰ هزار تا ۵۰۰ هزار بشکه نفت از صادرات این کشور در روز را کم خواهد کرد. این دو عامل مانع کاهش بیشتر قیمت نفت شدند.