چگونه به یک قربانی خشونت خانگی کمک کنیم؟ (بخش اول)


چگونه به یک قربانی خشونت خانگی کمک کنیم؟ (بخش اول)

جهان برای بسیاری از قربانیان آزار خانگی می‌‌تواند جایی متروک، بسته و پر از ترس باشد. گاهی اوقات برقراری ارتباط با این قربانیان و کمک‌رسانی به آن‌ها، حتی در این حد که بدانند کسی را دارند که می‌توانند با او سخن بگویند، بسیار ارزنده و چاره‌ساز است. نکاتی وجود دارند که در صورت استفاده، برای حمایت از کسی که در چنین وضعیت آسیب‌پذیری قرار دارد، مفید...

به گزارش فانوس، خشونت خانگی می‌تواند به انواع رفتارهای خشونت‌آمیزی را که یک عضو خانواده علیه عضو یا اعضای دیگر همان خانواده نشان می‌دهد در برگیرد. معمولاً زنان و کودکان بیشتر در معرض خشونت خانگی قرار می‌گیرند.

اگر شما می‌دانید یا مشکوک شده‌اید که فردی قربانی خشونت خانگی است، ممکن است مطمئن نباشید بهترین راه برای کمک به این فرد چیست. اجازه ندهید ترس از صحبت اشتباه جلوی کمک‌رسانی شما را بگیرد. انتظار برای بهترین کلمات ممکن است فرصت تغییر یک زندگی را از شما سلب کند.

چگونه به یک قربانی خشونت خانگی کمک کنیم؟ (بخش اول)

جهان برای بسیاری از قربانیان آزار خانگی می‌‌تواند جایی متروک، بسته و پر از ترس باشد. گاهی اوقات برقراری ارتباط با این قربانیان و کمک‌رسانی به آن‌ها، حتی در این حد که بدانند کسی را دارند که می‌توانند با او سخن بگویند، بسیار ارزنده و چاره‌ساز است. نکاتی وجود دارند که در صورت استفاده، برای حمایت از کسی که در چنین وضعیت آسیب‌پذیری قرار دارد، مفید واقع خواهد شد.

برای قربانی خشونت خانگی زمان کافی بگذارید
اگر تصمیم گرفته‌اید با یک قربانی آزاردیده ارتباط برقرار کنید و به او کمک کنید، این کار را زمان آرامش انجام دهید. اگر زمانی این کار را انجام دهید که وضعیت روحی او یا شما متلاطم است، نتیجه مطلوبی به دست نخواهید آورد.

همچنین اطمینان حاصل کنید که اگر قربانی تصمیم به شکستن سکوت خود گرفت و اصطلاحاً شروع به درد دل کردن نمور، زمان کافی دارید که برای او صرف کنید. زمانی که قربانی تصمیم به افشای ترس‌ها و سرخوردگی‌های انباشته خود می‌‌گیرد، ناقص ماندن مکالمه یکی از بدترین اتفاقاتی است که ممکن است برای او رخ دهد و حس تنهایی و طردشدگی او را دوچندان کند.

آغازگر مکالمه باشید
شما می‌توانید با اشاره به این که متوجه بروز تغییراتی در فرد را شده‌اید که نگرانتان کرده است، موضوع خشونت خانگی را مطرح کنید. شاید شما دیده باشید که فرد لباس‌های می‌پوشد که کبودی‌های بدنش را پوشش دهد یا شاید متوجه شده باشید که ناگهان ساکت می‌‌شود و در خود فرو می‌رود. هر دو می توانند نشانه‌های سوء استفاده یا آزاردیدگی باشند.

چگونه به یک قربانی خشونت خانگی کمک کنیم؟ (بخش اول)

بگذارید فرد بداند که امانت‌دار اطلاعات او هستید. سعی نکنید شخص را به اصرار و اجبار، وادار به صحبت کنید. اجازه دهید مکالمه خود شکل بگیرد. آهسته و آسان سخن بگویید. فقط اجازه دهید که فرد بداند شما در دسترس هستید و در صورت تمایل او، به حرف‌هایش گوش فرا خواهید.

بدون قضاوت گوش فرا دهید
اگر شخص تصمیم گرفت که صحبت کند، بدون قضاوت، ارائه نصیحت و موعظه یا پیشنهاد راه حل، به داستان او گوش فرا دهد. احتمالاً اگر شما به حرف‌های او به طور فعال گوش کنید، فرد دقیقاً همان چیزی را که به آن نیاز دارد، به شما می‌‌گوید. فقط به فرد فرصت کافی برای صحبت کردن بدهید.

شما می‌توانید از فرد سؤالاتی بپرسید تا موضوع روشن‌تر شود، اما بیشتر اجازه دهید او احساسات و ترس‌های خود را تخلیه کند. شما ممکن است اولین کسی باشید که قربانی به او اعتماد کرده است.

چگونه به یک قربانی خشونت خانگی کمک کنیم؟ (بخش اول)

قربانی را باور کنید
از آنجایی که خشونت خانگی بیشتر در اثر نداشتن کنترل ناشی می‌شود و نه در اثر خشم زیاد، معمولاً قربانی تنها کسی است که از این ویژگی‌ خطرناک آزاردهنده خبر دارد. گاهی اطرافیان یک فرد آزاردهنده وقتی از موضوع خشونت باخبر می‌شوند شوکه می‌شوند. در چنین مواقعی قربانیان اغلب احساس می‌کنند که اگر درباره ارتکاب خشونت خانگی توسط افراد به ظاهر آرام به دیگران بگویند، هیچ کس حرف آن‌ها را باور نخواهد کرد. داستان قربانی را باور کنید و به او این باور را نشان دهید. برای یک قربانی داشتن کسی که حقیقت را در مورد او می‌داند، می‌تواند احساس امید و آرامش را به ارمغان بیاورد.

به قربانی اطمینان دهید که:
او و داستانش را باور کرده‌اید
او در این جریان مقصر نیست
او شایسته چنین وضعی نیست

مترجم: فرید ناهید


جملات تولدت مبارک پسرم (جملات زیبای تبریک تولد مادر به پسر)