باران تمام شده، بحران نه! / ارتباط با پلدختر برقرار شد؛ پرواز 7+8 بالگرد برای نجات مردم/ جان باختن 3 تن در زلقی و دلفان/ راهآهن محورهای شمال و جنوب مسدود شد/ صدور اطلاعیههای متعدد برای تخلیه مناطقی در خوزستان
هرچند باران های سیل آسا جایش را به رگبارهای پراکنده داده و موج بارشی که مشکلات زیادی برای بسیاری از هموطنانمان به همراه داشت، در حال خروج از کشورمان است، بحران هنوز پایان نیافته و ادامه دارد. این نکته ای است که مسئولان نیز بر آن تأکید دارند تا یادآور شوند، موج سیلاب های جدیدی در برخی شهرها انتظار می رود که....
هرچند باران های سیل آسا جایش را به رگبارهای پراکنده داده و موج بارشی که مشکلات زیادی برای بسیاری از هموطنانمان به همراه داشت، در حال خروج از کشورمان است، بحران هنوز پایان نیافته و ادامه دارد.
به گزارش «تابناک»، این نکتهای است که مسئولان نیز بر آن تأکید دارند. امثال محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص نظام که با بحرانی اعلام شدن شرایط دورود در روز گذشته راهی این دیار شده و با اشاره به پیش آمادگیهای مسئولان در این شهر و تأثیر آن در مهار بحران، از سر ریز شدن سد دورود و ضرورت آمادگی برای ورود سیلابهای جدید سخن گفته است.
این در حالی است که اخبار مخابره شده در روز گذشته، حکایت از وخیم بودن اوضاع در چند شهر دیگر چون پلدختر داشت؛ شهری که کلا از دسترس خارج شده بود و تلفن و تلفن همراه نیز در آن کار نمی کرد و به باور مسئولان، زیرساختی در آن سالم نمانده است. البته ارتباط با این شهر ساعاتی پیش برقرار شده؛ اما بحران هم در پلدختر و هم در بسیاری از نقاط دیگر ادامه دارد.
این خبر تکمیل میشود...
استاندار لرستان گفت: محور دوم دسترسی به پلدختر بازگشایی شد.
به گزارش ایسنا، سیدموسی خادمی با بیان این مطلب، اظهار کرد: با استفاده از کلیه امکانات ارتش، سپاه،هلال احمر،اورژانس و تمامی دستگاههای اجرایی از اولین لحظات صبح امروز در حال امداد رسانی به حادثه دیدگان و سیل زدگان شهرهای پلدختر، معمولان و روستاهای اطراف هستیم.
سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ۸ فروند بالگرد هوانیروز ارتش از ابتدای صبح امروز عملا «پل هوایی امدادرسانی» بین خرمآباد - پلدختر و دیگر مناطق استان لرستان ایجاد کردند.
امیرسرتیپ «شاهین تقیخانی» افزود: فرمانده هوانیروز ارتش به همراه این ۸ بالگرد در منطقه حضور دارد و عملا کار امدارسانی و جابجایی مردم و همچنین نیازمندیهای آنان را ساماندهی میکند. همچنین یک فروند هواپیمای نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران حامل کمکهای مردمی از فرودگاه شهید لشکری مهرآباد عازم منطقه شده است. ۲ فروند هواپیمای دیگر نیروی هوایی ارتش نیز درصدد جابجایی لایروبهای نیروی دریایی ارتش از خرمشهر به گلستان هستند. این محموله هم اکنون بارگیری و اعزام شده است و ان شالله تا دقایقی دریگر در گلستان مستقر می شود.
سخنگوی ارتش اظهار داشت: نیروی دریایی ارتش هم با اختصاص یک فروند هواپیما و تعدادی از بالگردها٬ ۱۶ قایق «تجسس و نجات» و اعزام یک تیم مجرب «غواصی و امداد و نجات» به منطقه غرب کشور در خال خدمت رسانی است. نفربرهای «بیتیآر» نیروی زمینی ارتش نیز در خرمآباد هستند و در مسیر خدمترسانی به مردم عزیزمان تلاش میکنند. یک سری امکانات دیگر نظیر خودروهای سوخت و خودروهای سنگین کرایس به همراه نیروهای امداد و نجات از طرف نیروی زمینی به منطقه پلدختر اعزام شدهاند.
داریوش بهارلویی، مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه در حال حاضر اکثر سدهای استان به ظرفیت نهایی خود نزدیک شدند، افزود: خروجیهای سدها افزایش پیدا کرده تا بتوانند ظرفیت مهار سیل را داشته باشند و همچنین ظرفیت سازی برای بارشهایی که در هفته پایانی فروردین خواهیم داشت ایجاد شود تا بتوانیم جلوی سیلابهای احتمالی را بگیریم.
وی با بیان اینکه ۹۷ درصد ظرفیت سدهای استان پر شده است گفت: با توجه به اینکه بیشترین شدت سیل در این دو حوزه بوده است، رها سازی آب از سدهای دز و کارون نیز انجام شده است. ظرفیت سدهای استان در حال حاضر در کنترل است، اما برای مهار سیلاب نیاز است بخشی از ذخایر آنها را تخلیه کنیم که این موضوع موجب افزایش سطح آب رودخانهها شده است. البته هیچ خطری سدها را تهدید نمیکند و همه در حال رصد و پایش هستند و هیچ خطری از نظر مسائل پایداری مربوط به سد وجود ندارد.
ستاد بحران شهرستان هویزه اعلام کرد دستور تخلیه ۹ روستای این شهرستان صادر شد.
به گزارش میزان، در اطلاعیه ستاد بحران شهرستان هویزه آمده است: با توجه به افزایش دبی رودخانه کرخه احتمال خسارت به روستاهای پایین دست از جمله مومنیه ۱و۲، گریشیه، دغاغله، سمومیه، بنی نعامه جنوبی، البوکرم الله، غمیجه و زین العابدین وجود دارد لذا از مردم تقاضا میشود در خصوص تخلیه منازل با مدیریت بحران همکاری لازم را داشته باشند.
به گزارش ایسنا، قدرتالله ولدی اظهار کرد: تاکنون هیچگونه کمکی به معمولان نشده است. هشت پل اصلی منتهی معمولان به روستاها قطع است و بهجز نیروهای بومی کسی کمک ما نیامده است.
نماینده ویژه استاندار لرستان اضافه کرد: از امکاناتی که سازمان همیاری شهرداریهای استان در معمولان مستقر کرده، استفاده میکنیم. مشکلی در ارتباطات تلفنی وجود نداشته است. گاز ما قطع است که نیروهای شرکت گاز در حال کار برای وصل گاز شهر هستند.
وی افزود: برق شهر هماکنون وصل است. شهر در آرامش است اما روستاها وضعیت بدی دارند.
احمد کرمی، معاون عمرانی استاندار ایلام به مهر گفت: در جریان بارشها و سیل که طی دیروز و تا امروز هم در برخی نقاط ادامه دارد به زیرساختها استان آسیب زیادی وارد شده است. در تمامی نقاط با توجه به پیش بینیهای قبلی جانمایی های لازم برای امدادرسانی انجام شده بود، اما شدت بارشها دیروز در برخی مناطق اجازه نمیداد نیروها وارد عمل شوند.
وی عنوان کرد: از صبح امروز بسیاری از محورهای مواصلاتی تردد در آنها برقرار است، در دو نقطه ماژین همچنان ارتباط قطع است. دیروز بر اساس تصمیمی که در دره شهر گرفتیم در حال بازگشایی یک مسیر زمینی که از سمت روستای گرزلنگر هستیم که بتوانیم به ماژین دسترسی پیدا کنیم.
وی در پایان گفت امدادرسانی هوایی به ماژین دره شهر آغاز شده و چند فروند بالگرد در منطقه برای امدادرسانی به بخش ماژین حضور پیدا کرده اند.
علی اصغر پیوندی در برنامه تلویزیونی شبکه خبر در ارتباط با وضعیت امدادرسانی در ۳ استان لرستان، ایلام و خوزستان اظهار کرد: امدادرسانی در غرب و جنوب غرب کشور با توجه به بارش باران به صورت ویژه انجام میشود. از ساعات اولیه صبح امروز و با توجه به بهبود شرایط، ۶ فروند هلکوپتر برای انتقال مردم شهرهای این استان و همچنین ارسال مواد غذایی فعال شده است.
وی افزود: در استان لرستان وضعیت به مراتب از سایر استانها بدتر است و با توجه به بارندگیهای روز گذشته، شهر پلدختر در محاصره آب قرار گرفته است و تلاش میشود با همکاری نیروهای مسلح و امدادی، شرایط بهتری در این شهرها به وجود آید. در این استان ۱۰ شهر و به ویژه شهرپلدختر وضعیت بحرانی دارد، و در همین ارتباط ۶ فروند بالگرد از ابتدای صبح امروز برای انتقال مردم و همچنین امدادرسانی و توزیع غذا فعال شدهاند.
وی در ادامه به وضعیت استان ایلام اشاره کرد و گفت: در این استان، ۱۶۸ تیم عملیاتی فعال هستند که در پلدختر نیز ۲۹ تیم عملیاتی مستقر شده است و در واقع هدف در این مواقع امداد و نجات و جلوگیری از مصدومیت و تلفات احتمالی است که در این بخش سازمان جمعیت هلال احمر با همکاری سایر بخشها و نیروهای مسلح تلاش دارد که خدمات مناسبی را ارائه کند.
پیوندی با تاکید بر اینکه تا این لحظه تلفات انسانی در پلدختر گزارش نشده است، افزود: خسارات در این شهر بسیار زیاد است و لازم است هموطنان همانند سیل گلستان و مازندران به کمک مردم لرستان، ایلام و خوزستان بیایند.
رئیس جمعیت هلال احمر در ادامه درباره استان خوزستان تصریح کرد: وضعیت این استان خوب نیست، و آب از استانها ایلام و لرستان به سمت خوزستان حرکت میکند و حجم آب سدهای این استان نیز افزایش یافته است و با باز شدن سدهای احتمالاً روستاهای زیادی زیرآب خواهند رفت و در همین رابطه باید ۱۰۰ هزار نفر اسکان اضطراری پیدا کنند.
با توجه به افزایش دبی رودخانه دز از صبح امروز به ۳ هزار متر مکعب بر ثانیه، سیل بندهای روستاهای زاویه و پیروزی دزفول شکسته شدند.
به گزارش مهر، طی روزهای گذشته سیل بندهای روستاهای زاویه دزفول که در قسمت غربی رودخانه قرار دارند و از مناطق پرخطر در معرض سیلاب محسوب میشوند، در چند نوبت توسط شورای هماهنگی ستاد بحران شهرستان دزفول و با همکاری نیروهای ارتش، سپاه و نیروی انتظامی ترمیم و استحکام بخشی شدند اما با این وجود این سیل بندها به دلیل افزایش دبی رودخانه به ۳ هزار مترمکعب بر ثانیه نتوانستند مقاومت کنند و صبح امروز شکسته شدند؛ این در حالی است که روز گذشته در جریان بازدید معاون اول رئیس جمهور از این سیل بندها دستور تسریع در روند ترمیم آنها صادر شده بود.
برخی منازل و زیرساختهای روستاهای زاویهها به زیرآب رفته اند اما از روز گذشته به دستور فرماندار دزفول ۶ روستای زاویهها شامل عزیب، خرسان، حمودی، مرادی، حاجیان و مشعلی با حدود سه هزار نفر جمعیت از دام و انسان تخلیه و اهالی این روستاها به مناطق امن از جمله دانشگاه فرهنگیان، اردوگاه شهید قاضی، حسینیه ثارالله و دیگر نقاط مد نظر ستاد بحران منتقل شدند.
همچنین صبح امروز سیل بندهای روستای پیروزی در بخش مرکزی نیز شکسته شد این در حالی است که در جلسه فوق العاده مدیریت بحران دزفول که شب گذشته برگزار شد دستور تخلیه این روستا نیز صادر شد و اهالی این روستا در حسینیه و سالن ورزشی شهرک شهید منتظری، زینبیه شهر صفی آباد، حسینیه شهر امام و سایر مکانهای مورد نظر آموزش و پرورش دزفول اسکان یافتند البته تعدادی از آنها نیز به منازل اقوام رفتند.
از روز گذشته ساکنان و دامهای دو روستای دیلم سفلی و بنه علوان نیز تخلیه و به اماکن مورد نظر ستاد بحران شهرستان منتقل شده اند. پیش از این دامهای روستای بنه عاطی دزفول نیز تخلیه شده بود. تردد از پل حمید آباد دزفول نیز به کندی انجام میشود.
از عصر دیروز به دلیل افزایش دبی رودخانه بخشهایی از جاده ساحلی دزفول توسط شهرداری مسدود شدند اما از بامداد امروز تمام این جاده به طور وسیع زیر آب رفت و مسدود شد. بوستانهای ساحلی دزفول نیز از روز شنبه به زیر آب رفتند.
دبی خروجی سد دز به منظور مهار سیلاب ناشی از بارشها و حفظ تراز آب دریاچه سد به حدود ۳ هزار متر مکعب بر ثانیه افزایش یافته است. شرکت بهره برداری از شبکههای آبیاری شمال خوزستان طی اطلاعیهای خواستار همکاری روستاییان در محدوده حوزه دز با مسئولان مربوطه شده و از شهروندان و مسافران نوروزی خواسته تا در روز طبیعت به هیچ عنوان حاشیه رودخانههای دز و کرخه را بهعنوان اتراق انتخاب نکنند و از رودخانههای فصلی مناطق گردشگری نیز فاصله بگیرند.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان دلفان از کشف جسد فردی که در پی وقوع سیل جان خود را از دست داده بود، خبر داد.
محمد زیرک، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان نورآباد (دلفان) در گفتگو با میزان اظهار کرد: در پی وقوع سیل در روستای زلیوا شهرستان دلفان فردی دچار حادثه شد و به دنبال غرق شدگی جان خود را از دست داد. جسد فرد مذکور که یک مرد است در روز جاری کشف شد.
هوشنگ بازوند درباره آخرین وضعیت سیل در استان کرمانشاه بیان داشت: با کاهش موج بارندگی، خروش رودخانههای فصلی نیز کمی فروکش کرده است اما در رودخانه اصلی مانند گاماسیاب در ۴ نقطه شاهد طغیان بودیم و علتش این است که سرچشمه این رودخانه از همدان است و طبیعتا بارندگیهای آنجا زمان میبرد تا به کرمانشاه برسد.
وی با بیان اینکه هم اکنون تنها ۵ روستا در شهرستانهای صحنه و هرسین در محاصره سیل است، افزود: اما در مابقی آنها با امداد رسانی که شب گذشته از سوی ارتش، سپاه، هلال احمر، شهرداری، فرمانداری و ستاد مدیریت بحران استانداری صورت گرفت، مشکل حل شده است. متاسفانه ارتباط با بیش از ۶۷ روستا هم به علت شکستگی پلهای بین راهی و از بین رفتن راههای روستایی قطع شده است که دنبال این هستیم کارهایشان انجام شود. یکی دو پل بین شهری هم در صحنه و بیستون تخریب شده است که مشغول امداد رسانی هستیم.
مدیر روابط عمومی نیروی هوایی ارتش به خبرگزاری صدا و سیما گفت: هواپیمای کارگو هم اکنون در حال بارگیری محموله ۹۰ تنی که شامل ۶۰۰ تخته چادر تیپ ۲، حدود ۴ هزار تخته پتو و هزار و ۵۰۰ بسته یک ماهه مواد غذایی است آماده عزیمت به مناطق سیل زده خوزستان و اهواز است و در نهایت این محموله ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه امروز به دست سیل زدگان خواهد رسید.
سید محمد سیدیان افزود: یک فروند هواپیمای ال یو شن و ۳۳۰ نیروی هوایی ارتش نیز امروز عازم خرمشهر شدند تا دستگاه ترکیبی لایروبی را از این منطقه به گلستان ارسال کنند تا مشکل مردم آق قلا نیز حل شود.
عکاس: محمد خادم الشیخ
غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان گفت: به شهرهای پایین دست کرخه مانند سوسنگرد و بستان اعلام آمادهباش دادهایم و به فرمانداران اعلام کردهایم روستاهای حاشیه کرخه تخلیه شود.
شریعتی درباره وضعیت این استان گفت: در ۲۸ ساعته گذشته میزان ورودی آب به سدهای این استان به ویژه سدهای دز و کرخه افزایش قابل توجهی داشته است، به نحوی که ظرفیت خالی ذخیره مخازن را به حداقل رسانده است. در عین حال خروجیهای سد را مطابق با برنامهای که از پیش بوده است، تنظیم کردهایم تا بتوانیم شرایط را کنترل کنیم.
وی با بیان اینکه این شرایط با مدیریت در حال انجام است، خاطرنشان کرد: جلسات مفصلی را داشتهایم و تصمیمگیریهای مهمی را در این زمینه انجام دادهایم. شورای تامین استان و مسئولان سازمان آب و برق وزارت نیرو تا صبحگاه امروز جلسه داشتهاند.
شریعتی با اشاره به اینکه در حال حاضر روند ورودی سدها رو به کاهش است، گفت: این موضوع امیدوار کننده است و تا حدود زیادی توانستهایم شرایط را کنترل و مدیریت کنیم. در سد کرخه با شرایط افزایشهای چندگانهای مواجه بودیم که بسیار سخت بود، اما از امروز صبح روند کاهشی به خود گرفته است.
وی افزود: به شهرهای پایین دست کرخه مانند سوسنگرد و بستان اعلام آماده باش دادهایم و به فرمانداران اعلام کردهایم روستاهای حاشیه کرخه تخلیه شود، اما شهر را اعلام آماده باش دادهایم و اگر بنا به تخلیه باشد اعلام خواهیم کرد. اما فعلاً اقدامات دیگری در حال انجام است که امیدواریم تا جای ممکن شهر تخلیه نشود.
به گزارش میزان، به دلیل حجم بارشها و احتمال ریزش سنگ و بهمن در برخی نقاط محور کرج - چالوس این محور برای حفظ ایمنی مسافران تا اطلاع ثانوی بسته است.
عدنان غزی، فرماندار شوش گفت: با توجه به افزایش دبی رودخانههای دز و کرخه از اهالی روستاهای حاشیه دو رودخانه دز و کرخه در بخش شاوور، مرکزی و فتح المبین منازل خود را تخلیه کنند.
مدیریت بحران فرمانداری دشتآزادگان در اطلاعیهای خواستار تخلیه فوری منازل و جایگاههای دام روستاهای حاشیه رودخانه کرخه شد. در این اطلاعیه آمده: باید همه منازل و جایگاههای دام روستاهای حلاف حسن، سبهانیه، شریعتی، سید عامر، آلبوصیاد، شاکریه، جلیزی حنظله، جلیزی عبدالرضا، مطیعات، هوفل سید ناصر، هوفل سید حمد، علی آباد هوفل، بنده بیت سلیط، آلبوعفری شمالی و جنوبی، ساریه، شیبانی، مالکیه سفلی و وسطی، نعمه بیت حردان سویدانی، حاجیه، چولانه، مگاصیص، دحیمی و طگطاگه در بخش مرکزی دشت آزادگان که در مسیر رودخانه کرخه هستند، در اسرع وقت برای در امان ماندن از سیل احتمالی تخلیه و دامهای خود را به مکانهای مرتفع و دور از خطر و روستائیان نیز به منازل اقوام، مساجد و مدارس امن و یا محلهای اسکان اضطراری منتقل شوند.
در بخش بستان نیز روستاهای قدرت آباد، عبیات کوچک، عبیات بزرگ، فنیخی، حمد عاصی، رمیم، مچریه، ام الدبس، فیروز آباد، دفار، طیل، میهن آباد نیز فورا تخلیه شوند.
فرمانداری شهرستان حمیدیه در اطلاعیهای از اهالی ۱۱ روستای این شهرستان خواست که با توجه به طغیان رودخانه کرخه، هر چه زودتر خانههای خود را تخلیه کنند. در اطلاعیه شماره ۳ این فرمانداری آمده: سازمان آب و برق خوزستان اطلاع داده دبی خروجی سد کرخه تا ۲ ساعت آینده به ۲ هزار متر مکعب خواهد رسید.
در ادامه اطلاعیه آمده: همه ساکنان روستاهای حاشیه رودخانه کرخه شامل روستاهای چمیم، قاسم زامل، بیت گنیم، شیخ طعمه، خسرج بیت قشم، خسرج عوده، حویش، شاطی، حمدان سلجه، آلبوعید یک و نبی میرساند هرچه سریعتر با هماهنگی بخشدار مرکزی، شوراها و دهیاران نسبت به تخلیه فوری منازل خود اقدام کنند و سایر روستاها نیز آمادگی لازم را برای تخلیه منازل داشته باشند.
اسماعیل نجار در گفت و گو با میزان درباره آخرین وضعیت امداد رسانی به استانهای گرفتار در سیلاب کشور گفت: استان لرستان روز گذشته وضعیت خیلی بدی داشت ارتباط قطع بود، ولی امروز ارتباط برقرار شده و نیروهای امدادی از ۳ بامداد وارد پل دختر شدند. تمام امکانات به منطقه گسیل شده است. از استان اصفهان و مرکزی امکانات و تجهیزات وارد استان شده است. وزیر کشور از همه استانها نیز درخواست کمک برای لرستان و خوزستان کرده است.
نجار افزود: روز گذشته ۲۰ فروند بالگرد آماده پرواز بودند، ولی به دلیل شرایط جوی امکان امداد رسانی فراهم نشد. به محض بازگشایی راههای و بهبود شرایط جوی امداد رسانی آغاز شد و با سرعت در حال انجام است.
وی افزود: در کلیه کشور بالاخص کرمانشاه، ایلام، لرستان، چهار محال و بختیاری، گهکیلویه و بویر احمد و خوزستان دچار مشکل هستیم.
نجار در ادامه تاکید کرد: برای امداد رسانی در استان خوزستان اماده هستیم و استان بعدی که نگران وضعیت آن هستیم خوزستان است به این دلیل که ورودی آب سد کرخه بسیار زیاد شده است؛ و الان نگرانی ما خوزستان است. با توجه به اطلاعاتی که داریم روستاهای هویزه، سونکرد و بستان احتمال آب گرفتگی دارند و از مردم میخواهیم با ما همکاری کنند. تمام تلاس و همت مسئولین و دستگاهها بر این است که جان باخته نداشته باشیم.
احد وظیفه، مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان با بیان اینکه امروز در خوزستان دبی رودخانهها به طور خاص در پایین دست به اوج خود میرسد، در مورد خطرات ناشی از آن هشدار داد و گفت: در رودخانههای بزرگ معمولا یک Time response یا زمان پاسخگویی وجود دارد که شامل دوره زمانی است که جریان آب از بالادست به پایین برسد. این فاصله زمانی برای رودخانههای استان خوزستان بین ۲۴ ساعت تا ۷۲ ساعت است تا بارشهای بالادست به پایین دست و خروجی رودخانه ها برسد، بنابراین بارشهایی که دیروز صورت گرفته امروز به محل ورودی سدها میرسد و در نتیجه دبی رودخانهها به اوج خود میرسد و همین دلیل هم ممکن است خطر آفرین باشد. برای جلوگیری از خطرات احتمالی این موضوع حتما باید تمهیداتی از جمله تنظیم ورودی و خروجی سدها، اندیشیده شود.
این کارشناس سازمان هواشناسی با اشاره به ضرورت تخلیه آبهای ناشی از سیلاب در شهرهای مختلف، تصریح کرد: به دلیل پوشش سنگی خانهها و آسفالت در سطح خیابانها در غالب شهرها، چارهای جز تخلیه آب، آن هم از طریق پمپاژ وجود ندارد. از سوی دیگر انتظار هوای گرم را هم نداریم که بگوییم این آبها تبخیر میشود، بنابراین چارهای جز تخلیه آب وجود ندارد.
مدیرکل مدیریت بحران لرستان گفت: تا غروب همه افرادی که در سیل پلدختر محاصره شدهاند، نجات مییابند.
آقامیرزایی افزود: ارتباط تلفنی با دو خط قرار است با پلدختر انجام شود و تا ساعت ۱۲ ظهر امروز این کار قطعی میشود. روز گذشته ارتباط جادهای ما با پلدختر از هر طرفی قطع شده بود و ارتباط مخابراتی هم نداشتیم. دیروز مسیر پلدختر از آزادراه به خرمآباد باز شد و ساعت یک صبح امروز تیم هلال احمر به آنجا رفت. همچنین با اولین پرواز صبح امروز بالگردها توانستند به سمت پلدختر پرواز کنند.
وی گفت: اولویت اول ما نجات جان شهروندان پلدختری است که در محاصره سیل قرار دارند. مجددا آزادراه تا کیلومتر ۳۵ به دلیل ریزش مسدود شده و دستگاههایی که برای کمک به پلدختر رفته بودند، در مسیر ماندند.
فرماندار الیگودرز: دو نفر براثر طغیان رودخانه در بخش زلقی جان باختند
معاون اول رئیس جمهور پس از سه روز سفر به مناطق درگیر سیل در غرب و جنوب غرب کشور، به تهران بازگشت. اسحاق جهانگیری در سفر سه روزه خود به استان های کرمانشاه، لرستان و خوزستان با بازدید از مناطق سیل زده سه استان، در جلسات ستاد مدیریت بحران استان های کرمانشاه، لرستان و خوزستان شرکت کرد و دستورات لازم را خطاب به استانداران، فرمانداران و سایر مقامات استانی صادر کرد.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با بازدید از مناطق سیل زده ، با مردم این مناطق دیدار کرد و ضمن ابراز همدردی، بر لزوم تسریع مقامات استانی برای جلوگیری از بحران انسانی و اهمیت حفظ جان و زندگی انسان ها در مقابل خطرات ناشی از سیل تاکید کرد. جهانگیری همچنین با تاکید مجدد بر ضرورت جبران خسارت های مادی و مالی مردم و کشاورزان، ابراز امیدواری کرد شیرینی بارش رحمت الهی با تلخی داغ مرگ هموطنان، جایگزین نشود و تلفات انسانی و خسارات مادی، با تدابیر اندیشیده شده، به حداقل ممکن برسد.
معاون اول رئیس جمهور همچنین از همکاری و بسیج امکانات همه دستگاه های اجرایی، نظامی و انتظامی، امدادی و بسیج مردمی و عموم مردم ایران در جریان سیل اخیر تشکر و ابراز امیدواری کرد : این سیلاب که ۲۴ استان کشور را درگیر کرده، به نماد همدلی و اتحاد همه مردم ایران تبدیل شود.
در پی بارش های اخیر و جاری شدن سیل در منطقه لرستان، شهرستان پل دختر و روستاهای اطراف آن به شدت آسیب دیده و کمک رسانی هلال احمر و نیروهای امدادی و نظامی به این منطقه آغاز شده است.
حمید کشکولی از جان باختن ۲ تن در بخش زلقی خبر داد و درباره آخرین وضعیت شهرستان الیگودرز به ایسنا گفت: به دنبال بارشها در دو روز گذشته در منطقه زز و ماهرو نیزان بارندگی ١۶۴میلیمتر گزارش شده است. سدهای کزنار و خان آباد در الیگودرز سر ریز کرده و روستاهای پایین دست آنها را تخلیه و مردم را به اماکن امن انتقال دادیم.
فرماندار الیگودرز افزود: متاسفانه خسارات فراوانی به زیرساختها، جادهها، زمینی های کشاورزی، باغات و شیلات این شهرستان وارد شده است. در دو بخش زلقی و ززو ماهرو ٣۶ واحد پرورش ماهی با ظرفیت ٣۵٠٠تن ماهی از بین رفتند. راه ارتباطی بیش از ٢۵٠ روستای این شهرستان قطع است و روستای در محاصره سیلاب در الیگودرز نداریم. متاسفانه دو نفر براثر طغیان رودخانه در بخش زلقی جان باختند.
بطحایی با حضور در استان گلستان و بازدید تعدادی از مدارس این استان سیلزده، درباره اقدامات انجامشده یا در دست اقدام وزارت آموزشوپرورش برای بازگرداندن مدارس این استان به حالت عادی اظهار کرد: متعاقب بازدید همکاران خود از مناطق سیلزده، بنده هم همراه استاندار گلستان و سایر مسئولان بازدیدهایی از مدارس این استان داشتیم. تلاش زیادی شده تا جایی که امکان دارد روز شنبه 17 فروردین مدارس دایر باشد. البته در برخی مناطق امکان تردد وجود ندارد که کانکس یا مدارس جایگزین پیشبینی شده است.
وی ادامه داد: 60 کانکس تا آخر هفته به این منطقه میرسد. تعدادی هم الان نصب و تجهیزات کلاسی مستقر شده است. آموزشوپرورش این آمادگی را دارد روز 17 فروردین تحصیل دانشآموزان بدون وقفه از سر گرفته شود.
وزیر آموزشوپرورش همچنین درباره وضعیت مدارس در استان لرستان نیز گفت: اولین اولویت حفظ جان دانشآموزان است. باید در اولین فرصت ممکن کلاسها بازگشایی شود اما اولویت بالاتر، حفظ جان دانشآموزان است. در دو شهرستان پلدختر و معمولان شدت سیل خیلی زیاد بود و مدارس زیادی یا آسبی دید با در معرض خطر بود. هنوز گرارش دقیقی در این زمینه نرسیده است.
بطحایی ادامه داد: امکاناتی برای دانشآموزان در مناطق سیلزده آماده کردیم و اطمینان خاطر میدهیم به محض اینکه امکان زندگی در این مناطق فراهم شود، مدارس هم آماده ارائه خدمت میشود. لوازمالتحریر، کتاب، میز و نیمکت هم تدارک دیده شده تا به دانشآموزان ارائه شود. هیچ مشکلی در این زمینه نداریم. به محض شرایط به حالت طبیعی برگردد آموزشپورورش به ارائه خدمات میپردازد.
رئیس جمعیت هلال احمر آخرین وضعیت امدادرسانی به سیل زدگان در استانهای غرب و جنوب غرب کشور را تشریح کرد و گفت: در پلدختر تلفات انسانی نداشتیم؛ ولی خسارات گسترده است و از مردم نیکوکار میخواهیم با ارسال کمک نقدی یاریرسان سیل زدگان باشند.
دکتر علی اصغر پیوندی، به اعلام جزئیات امدادرسانی به سیل زدگان در استانهای غرب و جنوب غرب کشور پرداخت و اظهار کرد: با توجه به بارش شدید و طغیان رودخانه و سدها، متاسفانه سیل در ایلام، لرستان و خوزستان خساراتی به برخی شهرها وارد کرده است.
صارم رضایی در جمع خبرنگاران گفت: تاکنون ۳۶ تیم عملیاتی مجرب از ۵ استان همجوار وارد استان لرستان شده است و با تمام توان مشغول امداد رسانی هستند.
وی تصریح کرد: از اولین ساعات صبح امروز بالگردهای جمعیت بیش از ۵ سورتی پرواز به شهرستان پلدختر داشتهاند و اقلام زیستی، امدادی و مواد غذایی یک ماهه بارگیری و ارسال شده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان اظهار داشت: امدادرسانی به ۲۳۳ روستا صورت گرفته و ۱۱۱۸۰ نفر در سطح استان در کمپهای مشخص اسکان داده شدهاند.
راهآهن محور جنوب از روز گذشته (دوشنبه) و راهآهن محور شمال از صبح امروز (سهشنبه) مسدود شدند.
با توجه به مشکل به وجود آمده در یکی از قسمتهای محور جنوب که ناشی از رانش و ریزش کوه بود و نیز به دلیل طغیان رودخانه سزار و آشفتگی بخشی از خط راهآهن در این قسمت، محور راهآهن جنوب به گفته سعید رسولی - مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران - مسدود اعلام شد.
وی با اشاره به اینکه منتظر فروکش کردن طغیان رودخانه خواهیم ماند تا ترمیم مسیر آغاز شود، گفت: موضوع به مسافران قطارهای خرمشهر و اهواز به سمت تهران و مشهد و بالعکس توسط پیامک اطلاع رسانی شده است و وجه بلیت مسافران مسترد میشود. علاوه بر این قطار مشهد - اهواز که در قم متوقف شده بود با نظر مسافران در یکی از اقامتگاههای شهر قم اسکان داده شدند تا پس از فروکش کردن طغیان رودخانه، مسیر بازگشایی و سیر قطارها ادامه یابد.
این در حالی است که از صبح امروز نیز راهآهن محور شمال به علت طغیان رودخانه تالار سوادکوه و رانش زمین مسدود شد. رانش شدید راهآهن در بلاک زیراب - پل سفید بر اثر طغیان کم سابقه رودخانه تالار سوادکوه در ساعت ۷:۳۰ صبح امروز موجب متوقف شدن مسیر قطارها در محور شمال شده است و نیروهای امدادی و فنی راهآهن در محل حادثه برای مدیریت بحران و بازگشایی مسیر حاضر هستند.
کوروش ساکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اعزام تیمهای بهداشتی به مناطق سیلزده لرستان گفت: تیمهای ارزیاب در قالب یک تیم پنج نفره به شهرستان پلدختر، یک تیم سه نفره به شهرستان دوره چگنی و یک تیم سه نفره به شهرستان دلفان اعزام شده اند. به همراه این تیمها تجهیزات کامل بهداشتی و درمانی نیز به مناسق سیل زده ارسال شده است.
ساکی، همچنین از امداد رسانی و انتقال یک مادر باردار از روستای «کاکاشرف» به فرودگاه خرم آباد توسط بالگرد اوژانس هوایی استان و انتقال به مراکز درمانی توسط آمبولانس خبر داد.
پس از اعلام خطر وقوع سیل و به زیر آب رفتن منطقه خزعلیه شهرستان سوسنگر گروههای امداد رسانی بسیج دانشجویی به اسم اردوی جهادی همراه مردم محلی و سایر ارگان های مردمی در اطراف نوار ساحلی آن منطقه اقدام به ساخت سیل بند کردند.
با برقرار شدن پل هوایی توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران هشت فروند بالگرد هوانیروز ساعتی پیش جهت امدادرسانی یه سیل زدگان به سمت پلدختر به پرواز درآمدند.
به گزارش ایسنا، سرتیپ دوم تقی خانی سخنگوی ارتش در خصوص آغاز عملیات امدادرسانی به سیل زدگان منظقه لرستان گفت: امیر سرتیپ حیدری فرمانده عملیات ارتش در استان لرستان و غرب کشور با یک فروند بالگرد 214 در پلدختر مستقر شده است و هفت فروند دیگر شامل 5 فروند بالگرد 214 و دو فروند شنوک از پایگاه های مسجد سلیمان و کرمانشاه و اصفهان جهت امدادرسانی به سیل زدگان تا دقایقی دیگر در پل دختر مستقر می شوند.
با برقراری پل هوایی از سوی ارتش جمهوری اسلامی ایران عملا از ساعتی پیش عملیات امداد رسانی هوایی آغاز شده است.
سازمان هواشناسی برای امروز سه شنبه بارش باران، گاهی رعد و برق، وزش باد و در ارتفاعات شمال غرب بارش برف را برای نیمه جنوبی فارس، شمال کرمان، غرب هرمزگان، جنوب بوشهر، نواحی مرکزی خلیج فارس، برخی نقاط استانهای آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، زنجان، قزوین، کرمانشاه و غرب کردستان پیش بینی کرده است.
بر اساس پیش بینی سازمان هواشناسی، وضعیت آب و هوا در سیزدهم فروردین ماه در نیمه جنوبی فارس، شمال کرمان، غرب هرمزگان، جنوب بوشهر، نواحی مرکزی خلیج فارس، برخی نقاط استانهای آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، زنجان، قزوین، کرمانشاه و غرب کردستان بارش باران، گاهی رعد و برق، وزش باد و در ارتفاعات شمال غرب بارش برف خواهد بود. همچنین استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی، گلستان و یزد بارش پراکنده پیش بینی میشود.
در استانهای تهران البرز نیز تا قبل از ظهر وزش باد پراکنده محتمل است. همچنین شدت بارش در این روز در نواحی مرکزی و جنوبی فارس است. در این روز در استانهای قم، سمنان، گلستان، خراسانهای شمالی، رضوی و جنوبی، یزد، کرمان، اصفهان و فارس در برخی ساعات وزش باد شدید و همراه با گردوخاک پیش بینی میشود.
سید حمید رضا کاظمی، نماینده مردم پلدختر در مجلس با اشاره به آخرین وضعیت در شهرستان پلدختر و معمولان بعد از سیل ناشی از بارشهای اخیر گفت: شرایط در شهرستان پلدختر و معمولان در حال مدیریت و کنترل است. بالگردهای ارتش وارد منطقه شدهاند و امداد رسانی به مردم در حال انجام است.
وی ادامه اظهار کرد: هماکنون امیر حیدری(فرمانده عملیات ارتش در ستاد مقابله با بحران استان لرستان و غرب کشور) در شهرستان حضور دارند و نیروها وارد منطقه شدهاند و در حال خدمت رسانی به مردم هستند. اکنون تمرکز بر این است تا در مناطقی که ارتباط قطع است امکانات اولیه ارسال شود. اکنون مهمترین و اساسیترین نیاز مردم در منطقه پتو، چادر و غذا است.
محمد بیرانوند، نماینده مردم خرمآباد هم درباره آخرین وضعیت خرمآباد بعد از سیل اخیر گفت: امروز هوا در سطح خرم آباد مساعد است اما ارتباط غالب روستاها قطع شده است. در شهر دوره چگینی به جد نیاز به کمکهای اولیه داریم. در روستاهای دوآب، دلبر و بخشهایی از سپید دشت و بیران شهر ارتباط کاملاً قطع است. تجهیزات به اندازه کافی وجود ندارد و همان میزانی که نیز موجود است به دلیل قطع بودن ارتباطها نمیتوانیم به دست مردم برسانیم. قبل از هر کاری باید ارتباطات برقرار شود. ارتباط راهها و تلفنی باید برقرار شود تا ما بتوانیم اوضاع را ساماندهی کنیم.
وی افزود: در شهر دوره چگینی ارتباط تلفنی نیز قطع شده است و افراد برای برقراری ارتباط باید بتوانند ۱۰ کیلومتر جابه جا شوند. میتوان گفت ارتباطات در غالب روستاها و شهرستانهای استان قطع است و مردم به شدت در مضیغه هستند. اورژانسیترین کاری که در این شرایط از دولت انتظار میرود برقراری ارتباط تلفنی و راههاست تا بتوانیم امکانات را به دست مردم برسانیم. اکنون در روستاهای دارایی، بدرآباد، بهرامی، ناصروند و روستاهای سپید دشت ارتباطها قطع است.
محمد حیدری، سرپرست فرمانداری دزفول صبح امروز در گفتوگو با فارس گفت: آب ورودی به سد دز به دلیل رسیدن سیلابهای استان لرستان افزایش پیدا کرد به همین دلیل دبی خروجی سد و رودخانه دز نیز افزایش پیدا کرد به همین دلیل ساعت 3 بامداد تصمیم به تخلیه روستای پیروزی دزفول گرفته شد. کار تخلیه روستای پیروزی تا ساعت 6 بامداد به اتمام رسید و همه مردم روستا به کمپها منتقل شدند و احشام نیز به مکان امن منتقل شدند.
سرپرست فرمانداری دزفول با اشاره به آمادگی همه نیروها در دزفول، عنوان کرد: جاده ساحلی دزفول از روز گذشته مسدود شد و تردد خودروها صورت نمیگیرد؛ همچنین تمام پارکهای حاشیه رودخانه دز نیز بسته شدند. با توجه به اینکه امروز روز طبیعت است و مردم به طبیعت میروند باید از نزدیک شدن به حاشیه رودخانهها جلوگیری کنند و برای حفظ جان خود نکات ایمنی را رعایت کنند.
گفتنی است در روزهای گذشته نیز ۷ روستای دیگر دزفول تخلیه شدند و ۵ کمپ اسکان موقت برای مردم در نقاط امن تدارک دیده شد.
استاندار لرستان درباره آخرین وضعیت منازل و ساکنان منطقه پلدختر گفت: بخش غربی پلدختر که در سیل اخیر زیر آب رفت به هیچ وجه قابل سکونت نیست، لذا یکی از اولویتهای ما ایجاد کمپ است. البته بخش شرقی منازل پلدختر مشکلی ندارد، اما بخش غربی نیازمند اسکان است و شاید تا زمان بازسازی و آبادسازی خانهها باید این موضوع ادامهدار باشد.
به گزارش ایسنا، خادمی استاندار لرستان گفت: از دیروز عصر که بارندگیها کاهش پیدا کرد، احتمال کاهش حجم آب را میدادیم. برای دسترسی به پلدختر به روشهای مختلف اقدام کردیم، که از حدود ساعت ۲ شب توانستیم از راه زمینی به آنجا از مسیر جدیدی دسترسی پیدا کنیم، درنهایت تعدادی نیروهای امدادی به آن جا وارد شدند.
علی اصغر کاظمی مدیر کل راه و شهرسازی ایلام گفت: تردد از مسیر جاده ایلام به کرمانشاه هماکنون برقرار است و هیچگونه مشکلی وجود ندارد.
وی افزود: با توجه به بارندگیهای شدید نقاطی از مسیر شباب به حمیل به دلیل رانش زمین مسدود گردید که با همت و تلاش بیدریغ نیروهای ادرات راه و شهرسازی و راهداری و حمل و نقل جادهای این مسیر پاکسازی کامل شد. هماکنون نیروهای اداره کل راه و شهرسازی و راهداری با ارسال ماشین آلات راهسازی در حال بازگشایی مسیر ماژین هستند.
صارم رضایی مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان به فارس گفت: از دقایقی پیش ۶ فروند بالگرد که از استانهای گیلان، کرمانشاه، کردستان، مرکزی، کهگیلویه و بویراحمد و تهران حضور یافتند که به همراه یک بالگرد لرستان برای امدادرسانی به شهرهای مختلف استان از جمله پلدختر اعزام شدند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان با بیان اینکه هم اکنون امدادرسانی در شهر پلدختر شروع شده، افزود: همچنین توزیع اقلام ضروری در بین شهروندان پلدختری آغاز شده است. محلی برای اسکان موقت شهروندان پلدختر فراهم شده و عملیات استقرار آنها در چادرهای هلال احمر ادامه دارد.
محمد بیرانوند، نماینده مردم خرمآباد در مجلس در گفتوگو با ایسنا با اشاره به آخرین وضعیت خرمآباد بعد از سیل اخیر بیان کرد: امروز هوا در سطح خرم آباد مساعد است اما ارتباط غالب روستاها قطع شده است. در شهر دوره چگینی به جد نیاز به کمکهای اولیه داریم. در روستاهای دوآب، دلبر و بخشهایی از سپید دشت و بیران شهر ارتباط کاملاً قطع است.
وی اظهار کرد: در شهر دوره چگینی ارتباط تلفنی نیز قطع شده است و افراد برای برقراری ارتباط باید بتوانند ۱۰ کیلومتر جابه جا شوند. میتوان گفت ارتباطات در غالب روستاها و شهرستانهای استان قطع است و مردم به شدت در مضیغه هستند.
وی تصریح کرد: تجهیزات به اندازه کافی وجود ندارد و همان میزانی که نیز موجود است به دلیل قطع بودن ارتباطها نمیتوانیم به دست مردم برسانیم. قبل از هر کاری باید ارتباطات برقرار شود. ارتباط راهها و تلفنی باید برقرار شود تا ما بتوانیم اوضاع را ساماندهی کنیم.
نماینده مردم خرم آباد در مجلس تاکید کرد: اورژانسیترین کاری که در این شرایط از دولت انتظار میرود برقراری ارتباط تلفنی و راههاست تا بتوانیم امکانات را به دست مردم برسانیم. اکنون در روستاهای دارایی، بدرآباد، بهرامی، ناصروند و روستاهای سپید دشت ارتباطها قطع است.
وی در پایان گفت: در شهرستان دوره چگینی ضمن اینکه در مرکز شهرستان ارتباط تلفنی قطع است در ۱۲ روستا آن نیز ارتباطات راهی قطع است. بعضی از مردم در مناطق امن اسکان داده شدهاند اما بعضی از مردم نیز شب گذشته را در سرما به سر بردند و به سختی گذراندند.
یک پل قدیمی بر روی رودخانه کن تهران با دسترسی محلی در محله گلدسته بر اثر بارش نزولات آسمانی و طغیان رودخانه ریزش کرده است. خوشبختانه ریزش این پل تلفات جانی نداشته و از ساعتها پیش، قبل از شدت بارندگیها تدابیر و تمهیدات لازم با توجه به قدمت این پل پیشبینی شده بود و این پل مسدود و مسیر جایگزین برای تردد شهروندان تعیین شد.
محمد راشد مدرس گرجی، معاون دفتر ابنیه فنی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای به تسنیم گفت: پیشبینی ما این است که با احتساب بارشهای دو روز اخیر و روزهای باقیمانده از بارش، میزان خسارات به 2100 میلیاردتومان برسد.
وی درباره میزان خسارات به راه ها و ابنیه را به استان های سیل زده افزود: در ایلام، مجموعا 25 میلیارد تومان خسارت به 102 کیلومتر راه و 395 دستگاه پل وارد آمده است. 70 تا 80 درصد راهها و پلهای روستایی استان از سیل خسارت عمده دیده اند. در کردستان 23 میلیارد تومان خسارت به 99 کیلومتر راه و 201 دستگاه پل، در کرمانشاه 148 میلیارد تومان خسارت به 367 کیلومتر راه و 182 دستگاه پل، در خراسان شمالی 129 میلیارد تومان خسارت به 1353 کیلومتر راه و 378 دستگاه پل و ابنیه فنی و در چهار محال و بختیاری 54 میلیارد تومان خسارت به 233 کیلومتر راه و 55 دستگاه پل وارد آمده است.
لازم به ذکر است معاون دفتر ابنیه فنی سازمان راهداری هیچ اشاره به خسارت وارد شده به راه ها و ابنیه استان لرستان نکرده است.
صارم رضایی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان، از آغاز عملیات امداد رسانی به سیلزدگان پلدختر خبر داد و گفت: شب گذشته با اقدامات صورت گرفته اولین روزنه برای امداد رسانی به منطقه پیدا شد.
وی با اشاره به اعزام ۴۵ نیروی زبده و عملیاتی هلال احمر به منطقه، گفت: این نیروها ساعت ۱.۵ بامداد به منطقه رسیدند و در منطقه مستقر هستند و کار نجات، جستجو و بررسی و تأمین نیازهای سیل زدگان را انجام میدهند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان همچنین با بیان اینکه صبح امروز نیز استاندار لرستان به همراه دبیرکل جمعیت هلال احمر کشور و… از طریق بالگرد به منطقه اعزام شدند، گفت: این امر در این راستا بوده تا از نزدیک روند امداد رسانی به سیل زدگان مورد بررسی قرار گیرد.
عزیزاله شهبازی، نماینده عالی دولت در استان البرز گفت: در برخی مناطق البرز طی ۲۴ ساعت اخیر حدود ۱۵۰ میلیمتر بارندگی گزارش شده است. میزان بارندگی در سامانه جدید که از ساعت ۴ عصر دوشنبه آغاز شد، حدود ۵۳ میلیمتر بوده است.
وی با اشاره به اینکه تا حصول اطمینان از تحقق امنیت و آرامش در البرز بیدار و هوشیار هستیم ادامه داد: اکنون به دلیل رهاسازی صورت گرفته در سدهای امیرکبیر و طالقان، سدها گنجایش چندین سیلاب را نیز دارند. با توجه به گستردگی بارشها در البرز آبگرفتگیهای جزئی معابر و رانش زمین در طالقان را داشتیم ولی جای خرسندی دارد که شاهد خسارات جانی در استان نیستیم. حجم آب در رودخانههای البرز در برخی موارد مانند کردان که از ۳۰ میلیون متر مکعب بیشتر نبوده اکنون به ۹۰ میلیون متر مکعب رسیده است.
شهبازی با بیان اینکه با اتخاذ تدابیر پیشگیرانه از سال قبل، البرز به خوبی مدیریت شد، افزود: مکانهای اسکان در نظر گرفته شده و در صورت نیاز به تخلیه روستا، مردم از این اماکن مطلع شدهاند. تدابیری اندیشیده شده که امکان اسکان حدود ۳۱۵ هزار نفر فراهم شده که در صورت موافقت و دستور مسئولان ملی آمادگی میزبانی از سیل زدگان سایر استانهای کشور در البرز وجود دارد.
وی گفت: با مدیریت صورت گرفته در حوزه سدهای استان، اکنون در سد امیرکبیر ۸۹ میلیون متر مکعب و در سد طالقان ۱۲۰ میلیون متر مکعب فضای خالی برای چندین سیلاب بزرگ پیش بینی شده که اگر حتی ۱۰ روز به این شدت بارندگی داشته باشیم با مشکلی مواجه نخواهیم شد.
جلال میرزایی، نماینده مردم ایلام در مجلس در گفتوگو با ایسنا با اشاره به آخرین وضعیت در استان ایلام پس از سیل بیان کرد: در استان ایلام در برخی مناطق شرایط خاص است که مربوط به بخش پایین دست و بالا دست رودخانه سیمره است. در برخی مناطق نیز رانش زمین اتفاق افتاده و شرایط بحرانی است. خوش بختانه تا اینجا کار مدیریت خوبی در استان ایلام شکل گرفته است.
وی اظهار کرد: سیل خساراتی به زمینهای کشاورزی بخش بالادست رودخانه سیمره وارد کرده است که باید با بررسیهای کارشناسی نسبت به جبران خسارت مردم اقدام شود. تقریباً بر اثر طغیان رودخانه سیمره به ۵ روستا آسیب وارد شده است. در حوزه شهری در بعضی از بخشها نظیر صالح آباد رانش زمین داشتیم. طغیان رودخانه در سطح استان به راهها و زمینهای کشاورزی خسارت وارد کرده است اما تاکنون گزارشی از تلفات جانی نداشتهایم.
نماینده مردم ایلام در مجلس تصریح کرد: دولت تدابیر و تصمیمات خوبی برای جبران خسارت مردم اتخاذ کرده است اما ما همیشه در حوزه تصمیم گیری مشکلی نداریم و بیشتر در بخش اجرا با مشکل روبه رو می شویم. امیدواریم تصمیمات گرفته شده به موقع اجرایی شود.
براساس هشدار سازمان هواشناسی کشور دربرخی نقاط استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، همدان، تهران، البرز و قزوین احتمال بارش پراکنده ، در استان کرمانشاه و برخی نقاط کردستان، شمال ایلام، غرب لرستان، جنوب بوشهر، نیمه جنوبی فارس و شمال کرمان گاهی رگبار و رعدوبرق و در سایر مناطق کشور آسمان صاف تا نیمه ابری پیش بینی می شود.
سید سعید شاهرخی، استاندار همدان گفت: میزان بارندگیهای سال آبی زراعی گذشته ۳۳۶ میلی متر بوده که در ۳۰ ساعت گذشته به تنهایی ۱۲۱ میلی متر به طور میانگین در استان همدان بارندگی داشته ایم. بارشها در این ۲۴ ساعت، معادل یک سوم کل سال بوده؛ این حجم باران به لطف خدا نازل شده و هیچ تلفات جانی حاصل از سیلاب نداشته ایم.
وی افزود: همدان با ۱۲۳ میلی متر، ملایر با ۱۱۸ میلی متر و نهاوند با ۱۵۴ میلی متر بیشترین میزان بارش را به ثبت رسانده اند که با تلاش همکاران و لطف خدا ختم به خیر شده و کمترین میزان بارش نیز در رزن و کبودراهنگ با ۱۰۲ میلی متر بوده است. سیل خسارات جدی را به دنبال دارد و از روز اول شروع بارشها در تماس تلفنی با مسئولان ارشد کشوری تاکید بر حفظ جان مردم داشته اند چرا که خسارات ناشی از سیل به اموال مردم حتماً جبران میشود اما خسارات جانی غیرقابل جبران است.
این مقام مسئول درباره زیرساختهای حمل و نقل استان نیز گفت: تردد در همه محورهای اصلی، بزرگراهها و روستایی در جریان است که ۵۶ کیلومتر از بزرگراهها، ۱۲۳ کیلومتر از راههای اصلی، ۵۸۹ کیلومتر راه روستایی آسیب دیده اند که اکیپها در حال بازسازی آنها هستند و همچنین ۱۴۹ پل کوچک و بزرگ در مسیر رودخانهها تخریب شده که پلهای موقت و مسیرهای جایگزین برای پلها تعبیه شده است.
وی افزود: ۴۵ میلیون متر مکعب آب در پشت سد کلان ملایر ذخیره شده و صددرصد مخزن پر است. سد اکباتان دارای ۳۶ میلیون متر مکعب ظرفیت است که اکنون ۲۱.۶ میلیون متر مکعب ذخیره دارد که ۶۴ درصد سد پر شده و سد سرابی تویسرکان ۹ میلیون متر مکعب گنجایش دارد که ۷.۶ پر شده و تهدیدی برای این شهرستان محسوب نمیشود. سد آبشینه نیز از ۵ میلیون متر مکعب یک میلیون متر مکعب پر شده و آب بند شیرین سو نیز ۲ میلیون مترمکعب ظرفیت دارد که ۱.۲ آن پر شده است.
شاهرخی درباره نبود فرماندار رزن در شرایط بارش گفت: مرخصی فرماندار رزن تمام شده بوده که در راه با سانحهای مواجه میشود، خوشبختانه ما کمترین خسارت را در رزن داشته ایم و در سویی دیگر بخشدار جوکار در حین امداد رسانی دچار سانحه شد و معاون وی در صحنه حضور داشت.
محس رضایی، دبیر مجمع تشخصی مصلحت نظام شامگاه دوشنبه در جمع خبرنگاران در سخنانی با اشاره به بازدید از شهرستان سیلاب زده دورود، گفت: دوستانی که در ستاد بحران شهرستان هستند، خوشبختانه از یک هفته قبل از شروع بحران و در دو روز اخیر جلسات خوبی را برگزار کردند و در آمادگی خوبی قرار دارند.
وی با بیان اینکه این آمادگی خوب منجر شد که چند خطر بزرگ را از شهرستان دور کنند، گفت: مقدماتی که ستاد بحران در شهرستان فراهم کرد، خوب بوده و انسجام خوبی بین نیروهای مسلح، بخشهای دولتی، شهرداریها و بخش خصوصی که پای کار آماده کاملاً ملاحظه میشود. تجربهای که در شهرستان وجود دارد نشان میدهد که آمادگی قبل از بحران اگر وجود داشته باشد، در زمینه مقابله هم بیشتر میتوان اقدام کرد.
دبیر مجمع تشخصی مصلحت نظام افزود: با این وجود، خساراتی به شهرستان وارد شده است، ۱۰ روستای شهرستان تخلیه شده است، مجبور شدهاند که مردم را از تعدادی از خانهها به کمپ اردوگاهی جابجا کنند و دو هزار و ۵۰۰ نفر را در این کمپ ها ساکن نمایند. اقدامات خوبی صورت گرفت که موجب شد بحران به کنترل در آید.
وی با بیان اینکه امشب و فردا موج جدیدی از آبهای اضافی سیلاب وارد شهرستان و سد دورود میشود، افزود: سد سرریز کرده است، مسئولان در آماده باش کامل مقابله با موج جدید سیلاب قرار دارند و امیدواریم که با کمک دوستان استان و شهرستان با بتوان مشکلات را حل کرد.
سردار مرتضی کشکولی، فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان به فارس گفت: علت اصلی خسارت های ناشی از سیل اشتباهات مسئولین و مردم در سالیان گذشته بوده که به ساخت ساز و کشتوکار در حریم و بستر رودخانه پرداختهاند.
وی با بیان اینکه حدود 600 خانه در بخش جنوبی معمولان به صورت کامل زیرآب رفته است، افزود: حدود 30 درصد شهر پلدختر که در بخش غربی این شهرستان واقع شده است. از شب گذشته تا به امروز در محاصره آب قرار دارد اما با وجود تمامی این مشکلات خوشبختانه تنها شاهد یک فوتی در این مناطق بودهایم.
فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان اظهار کرد: از شب گذشته تا به امروز عصر هیچ گونه راه ارتباطی با مردم پلدختر و معمولان وجود نداشته اما با تلاش شبانه روزی مسوولین و سپاه خوشبختانه ارتباط تلفنی با آنها برقرار شد و بر اساس شواهد خسارات فراوانی به زیرساختها و اماکن مسکونی و تجاری پلدختر وارد شده است.
سردار کشکولی با اشاره به اینکه مجموعه سپاه لرستان از روزهای ابتدایی در کنار مردم حضور داشته، تصریح کرد: ظهر امروز جلسهای با حضور تمامی معاونتهای سپاه استان در راستای ارائه خدمت به مردم مناطق سیل زده لرستان برگزار شد.
وی در بخش پایانی صحبتهای خود خاطرنشان کرد: سپاه استانهای قم، مرکزی، اصفهان و کرمانشاه در راستای کمک رسانی به مردم سیل زده استان اعلام آمادگی کرده و از عصر دوشنبه همراه با ماشینهای مهندسی به سمت لرستان حرکت کردند؛ همچنین دو بیمارستان صحرایی نیز طی روزهای آینده در شهر معمولان و پلدختر برپا خواهد شد.
مرتضی حیدری در جلسه مدیریت بحران که در سالن جلسات مدیریت بحران برگزار شد، اظهار داشت: مسافران و شهروندان از حضور در بستر رودخانهها بهشدت خودداری کنند.
فرماندار قم با تأکید بر طغیان رودخانههای بالادستی قم و تخلیه تمام روستاهای بستر رودخانه تصریح کرد: تمام رودخانههای بالادست قم سرریز شده و بهزودی وارد رودخانه قمرود و هسته مرکزی شهر میشود. قمرود در حال حاضر عامل تهدید بوده و باید قبل از ایجاد بحران نسبت به مدیریت و کنترل آبهای ورودی تدابیر درستی اندیشیده شود.
وی ادامه داد: برای واکنش سریع در برابر سیلاب و طغیان رودخانهها و سدهای استان باید کمیتههای ویژهای تشکیل شود. به دلیل وزش باد با سرعت 80 کیلومتر در ساعت باید شهرداری و دیگر دستگاههای امداد و نجات در آمادگی کامل باشند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قم نیز گفت: با ورود 200 مترمکعب در ثانیه آب بر رودخانه قمرود در حال حاضر شاهد سیلاب طغیان رود در این حوزه آبخیز هستیم. در سه بخش این رودخانه در حال حاضر شاهد سرریز و طغیان رودخانه هستیم. با سرریز و طغیان رودخانههای جانبی و سد کبار، جاده قدیم قم- کاشان در آستانه تبدیلشدن به یک بحران و خسارتهای جانی و مالی است. ورود آب از شادآباد 60 مترمکعب بر ثانیه بوده که احتمال سیلابی شدن رودخانه قمرود را بیشتر کرده است.
رمضان سواری مدیر منطقه ۵ شهرداری اهواز به ایسنا گفت: بر اثر افزایش بی سابقه سطح آب کارون، سیل بند فرعی شهرک پیام اهواز شکسته شده که با دستور شهردار اهواز برای جلوگیری از پیشروی آب، تقویت سیل بند اصلی در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: سیل بند اصلی شهرک پیام حد فاصل تصفیه خانه فاضلاب غرب اهواز تا خبینه ۲ به طول ۴ کیلومتر یکی از موانع اصلی ورود آب رودخانه به منطقه است بنابراین نیروهای منطقه ۵ شهرداری اهواز در حال ترمیم و تقویت این سیل بند هستند و خوشبختانه تاکنون سیلاب مهار شده است. این عملیات با استفاده از ۱۰ دستگاه کمپرسی، دو دستگاه بیل مکانیکی و چهار دستگاه لودر در حال انجام است.
اسحاق جهانگیری عصر امروز از روستای رومانه واقع در منطقه سیل زده شعیبیه شوشتر بازدید کرد. وی در این بازدید از مردم منطقه خواستار شد به هشدارهای مسؤلان در خصوص رعایت موارد ایمنی و همچنین تخلیه برخی از مناطق توجه کنند، مردم منطقه نیز از معاون رئیس جمهور خواستار عمل به تعهدات پرداخت خسارت سالهای گذشته و امسال شدند.
معاون اول رئیس جمهور خطاب به مردم گفت: مهمترین مساله حفظ جان شما است و هیچ موضوعی به حفظ جان شما و خانواده اولویت داده نشده است و به هر دلیلی با بالا آمدن آب جان خود را نجات دهید و به فکر خسارت ها نباشید. ما همه خسارت ها را جبران خواهیم کرد منابع لازم را برای پرداخت خسارت سیل در نظر گرفته شده و خسارت سیل سال های گذشته و امسال را پرداخت خواهیم کرد. ما نخواهیم گذاشت شما دچار مشکل شوید و خسارت سیل زندگی شما را مختل کند.
وی افزود: خوشبختانه با تلاش دولت، نیروهای جهادی و مردم سیل بند ها ترمیم شده است. برای بیکاری و اشتغال جوانان نیز با استاندار خوزستان صحبت خواهیم کرد و بررسی خواهد شد اگر راهکاری وجود داشته باشد عمل خواهیم کرد و واحد های جدید تولیدی برای اشتغال جوانان فراهم میشود.
غلامرضا شریعتی امشب در پایان جلسه ستاد بحران با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور در استانداری خوزستان در گفت و گو با شبکه سیمای خوزستان اظهار داشت: تا کنون 44 روستا در استان تخلیه شده و 10 روستا در حال تخلیه هستند.
وی افزود: با توجه با شرایط بحرانی و بارش های سنگین باران در استان های بالادست و سرریز این باران ها به استان خوزستان ما ضمن تنظیم سد های استان باید مراقب روستاها و شهرهای پایین دست باشیم و اگر خطری مردم تهدید کند ما باید مردم را از مناطق پر خطر جابجا کنیم.
استاندار خوزستان بیان کرد: طبق برآوردهای که شده باید 71 روستا تخلیه شوند که 44 روستا کاملا تخلیه و 10 روستا در حال تخلیه اما مابقی در شرایط خطرناکی قرار ندارند. روستاهای باقی مانده هم را در جهت حفظ جان مردم تخلیه خواهیم کرد.
باراش شدید باران و سیل بی سابقه موجب طغیان رودخانه خرم رود، آبگرفتگی شدید معابر باعث سرازیر شدن آب به منازل مردم و خیابان ها شده است.
شمسالدین پیام، بخشدار بیرانشهر به تسنیم گفت: شدت بارندگی در بیرانشهر سبب طغیان سد ایوشان و ورود حجم زیاد آب به داخل رودخانه هرو در داخل این شهر شد. همچنین طغیان رودخانه هرو موجب شد تمام روستاهای حریم این رودخانه در محاصره آب قرارگرفته و 50 درصد بیرانشهر دچار آبگرفتگی شود.
وی افزود: ۱۷ روستای بیرانشهر در محاصره سیل قرارگرفته که حدود هشت روستا تخلیهشده است؛ دو رودخانه فصلی دیگر نیز در معرض طغیان است که سبب آبگرفتگی روستاهای پایین حاشیه این رودخانهها نیز میشود. برخی از پلها تخریبشده و راه ارتباطی تعدادی از روستاها نیز بستهشده است، همچنین خسارت زیادی به بخش کشاورزی بیرانشهر واردشده است.
بخشدار بیرانشهر با بیان اینکه ۱۵۰ خانوار را اسکان دادهایم ولی در حال حاضر بیش از ۳۵۰ نفر در محاصره سیل قرار دارند گفت: از مسئولان استان و هلالاحمر گلهمندیم که هیچ توجهی به بیرانشهر نداشتند و هیچ کمکی برای امدادرسانی به مردم انجامنشده است.
دهستان شعیبیه از توابع شهرستان شوشتر در پی بارش های سیل آسای اخیر و طغیان رودهای دز و کارون در معرض خطر است. چندین روستا در این منطقه تا کنون تخلیه شده و دیگر روستاها نیز در حال تخلیه شدن هستند. شکستن سیل بند غربی شعیبیه نیز روند آبگرفتگی را سرعت بخشید. در این بین مردم محلی در حال انتقال دام های خود به مناطق امن هستند و گروه های امدادی در حال لایروبی و ایجاد سیل بند های جدید هستند. چندین کمپ اسکان نیز احداث شده و در حال خدمت رسانی می باشند. با این وجود هنوز به نیروهای بیشتری جهت کمک به منطقه نیاز است.