پایان فعالیت شرکتهای صوری با راهاندازی سیستم یکپارچه کسب و کار
سیستم یکپارچه کسب و کار با هدف بکارگیری روش های نوین مدیریت زنجیره تامین و مبتنی بر بستر فناوری اطلاعات در مناطق آزاد تجاری به عنوان نقاط مهم و تاثیرگذار در اقتصاد کشور راه اندازی شده که این امر باعث پایان فعالیت شرکت های صوری در این مناطق شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، یکپارچه سازی فرآیند های کسب و کار برای سازمان هایی که به دنبال برقراری ارتباط موثر بین سیستم های اطلاعاتی کسب و کار خود هستند، امری ضروری است. یکپارچه سازی فرآیند های کسب و کار امکان خودکارسازی فرآیندهای کسب وکار، یکپارچگی سامانه ها و خدمات و به اشتراک گذاری امن داده ها بین برنامه های کاربردی مختلف که در ارتباط با کسب و کار شما هستند را فراهم می کند.
توانایی غلبه کردن بر چالش های یکپارچگی فرآیندهای کسب و کار به سازمان ها این اجازه را می دهد که سامانه های مورد استفاده این سازمان به صورت داخلی و خارجی به هم متصل و با هم ارتباط داشته باشند. علاوه بر این یکپارچگی فرآیندهای کسب و کار امکان خودکارسازی انواع فرآیند ها شامل فرآیندهای اصلی، فرآیندهای مدیریتی و فرآیندهای پشتیبانی را فرآهم می کند.
بر این اساس برای توسعه فعالیت ها و نظم بیشتر آنها در مناطق آزاد تجاری به عنوان نقاط مهم و تاثیرگذار در اقتصاد کشور سیستم یکپارچه کسب و کار 27 مرداد سال گذشته راه اندازی شده است. سامانه کشوری کسب و کار «سککوک» دستاورد دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در راستای حمایت از تولیدکنندگان و بنگاههای اقتصادی مستقر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی است. سککوک با همکاری شرکت توسعه تجارت الکترونیک نگین توسن طراحی و پیاده سازی شده است.
رفع موانع تولید واحدها و بنگاه های تولیدی مستقر در مناطق، کمک به حل مشکل تامین مالی و بهبود مدیریت زنجیره تامین تولید این واحدها از مهم ترین اهداف دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی است که استقرار این سامانه، تامین کننده این اهداف است حالا با گذشت 8 ماه از راه اندازی این سامانه راه اندازی آن به اعتقاد کارشناسان باعث پایان فعالیت شرکت های صوری در مناطق آزاد تجاری شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس در این رابطه به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: «اینکه ادعا شود شرکتهای صوری در مناطق آزاد کشور وجود ندارند، درست نیست اما با توجه به اتصال فعالیت کارگاهها و کارخانجات به سیستم کسب و کار یکپارچه منطقه آزاد دیگر اجازه فعالیت به این شرکتها داده نمی شود به عبارتی این شرکت ها یک دوره کوتاه فعالیت کرده و باطل می شوند.»
«محسن نریمان» تاکید کرد: «در مناطق آزاد برخی تولیدات فصلی و موقتی است یعنی تولید کننده با ورود به منطقه آزاد محصولات مورد نیاز خود را در فصول خاصی تولید کرده و رفته است. در این بین تعاونیهایی هم وجود دارد که با ایده چند دانشجو به ثبت رسیده و با وجود تمام حمایتها و تلاشها موفق به بهره برداری از ایدههای خود نشده و شرکت را رها کرده اند. بازرسان رسمی هیئت مدیره مناطق آزاد سالانه از کارگاههای تولیدی بازرسی و فعالیتهای آنها را رصد و در سامانه مذکور ثبت میکنند، این امر بیانگر جدیت بازرسان این منطقه برای سلامت فعالیت های تجاری است به طور مثال به فردی که بدهکاری بانکی داشته یا در گذشته ورشکسته شده است پروانه کسب و کار داده نمی شود مگر اینکه این فرد تضمین های خاصی را ارائه دهد.»
بنابراین گزارش، «سککوک» یا همان سامانه کشوری کسب و کار با بکارگیری روش های نوین مدیریت زنجیره تامین، لجستیک و مالی و مبتنی بر بستر فناوری اطلاعات درصدد است از طریق ابزارهای جاری نظام مالی کشور همانند برات الکترونیکی، معاملات بین بنگاهی را تسهیل و با اتصال به نهادهای اعتبار بخش مانند صندوق های ضمانتی و حمایتی و بانک های معتبر کشور، سبب تسریع در معاملات تجاری بر پایه معاملات اعتباری شود.
بر اساس بررسی های صورت گرفته از عمده مشکلات جاری واحدهای تولیدی و بنگاه های اقتصادی مستقر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کمبود نقدینگی، کاهش سرمایه در گردش، عدم ارتباط مناسب با نهادهای مالی، کاهش معاملات بین بنگاهی با توجه به کاهش اعتماد فی مابین طرفین و افزایش هزینههای دریافت تسهیلات است. «سککوک» در مناطق آزاد با هدف رفع این چالش ها و بهبود فضای معاملاتی بنگاه های اقتصادی و در نتیجه بهبود فضای تولید تهیه و مستقر شده است.
این سامانه با شناسایی و ایجاد زنجیره های تولید تا مصرف، اقدام به ایجاد ساز و کار پرداخت اعتباری و مدت دار برای انجام معاملات تجاری در تمام بخش های زنجیره ای با استفاده از برات الکترونیک می کند. این فرآیند می تواند بین چندین بنگاه معاملات یا در معاملات با حضور مشتریان خرد و مصرفکنندگان (B2C) انجام پذیرد.
از سوی دیگر با به کارگیری ساز و کارهای اعتبارسنجی در این پلتفرم (سامانه) که مخصوص واحدها و بنگاه های تولیدی و اقتصادی مستقر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی طراحی شده است، اعتماد بنگاه ها به حضور در سککوک تامین شده است. همچنین امنیت معاملات انجام گرفته با بهره گیری از امضاء دیجیتال که با مباحث قانون تجارت و همچنین قانون تجارت الکترونیک تطبیق داده شده است تامین می شود. از سوی دیگر این سامانه با بهره گیری از تکنولوژی «بلاک چین» طراحی شده است تا بتواند با استفاده از ارزهای مجازی، کشور و بنگاه های فعال را در معاملات بین المللی علی الخصوص در دوران تحریم کمک کند./
پایان پیام/50