وفا و بصیرت در صدر فضایل حضرت عباس(ع) است
حجتالاسلام موسوی مطلق معتقد است که گرچه قدما در طول تاریخ تولیداتی درباره حضرت اباالفضل(ع) انجام دادند، اما قطعاً این حجم از کار برای شخصیت بزرگی مانند قمر بنیهاشم (ع) کافی و رضایتبخش نیست.
به گزارش فانوس، حجتالاسلام والمسلمین سید عباس موسویمطلق استاد حوزه گفت: ما علاوه بر اینکه موظف به شناخت و معرفت اهل بیت (علیهالسلام) هستیم، موظف به شناخت و معرفت به نسبت به اولیای آن بزرگواران نیز هستیم، همچنانکه در زیارت عاشورا نیز چنین میخوانیم «فَأَسْأَلُ اللَّهَ الَّذِی أَکْرَمَنِی بِمَعْرِفَتِکُمْ وَ مَعْرِفَةِ أَوْلِیَائِکُمْ».
وی با اشاره به اینکه تاکنون فعالیتهای پژوهشی و علمی خوبى در حوزه شناخت شخصیت والای حضرت اباالفضل (علیهالسلام) صورت گرفته اما باید بدانیم که این کافى نیست. گرچه در طول تاریخ بزرگان و قدما با محدودیت خاص خودشان تولیداتی در این باره انجام دادند، اما قطعاً این حجم از کار برای شخصیت بزرگی مانند حضرت قمر بنیهاشم (علیهالسلام) که طبق احادیث معصومین (علیهالسلام) تمام شهدا به ایشان و جایگاه و منزلتشان غبطه میخورند، کافی و رضایتبخش نیست.
این استاد حوزه خاطرنشان کرد: سالها پیش وقتی «آلبرت اَینشتَین» نظریهای ارائه کرد، حدود 20 هزار شرح در قالب کتاب، پایان نامه و مقاله درباره نظریه او در مجامع علمی دنیا تولید شد و تازه این آمار مربوط به دهه گذشته است و چه بسا در این سالها تعداد آنها بیشتر هم شده باشد، این در حالی است که شاید در هیچ موضوع دینی و یا درباره بزرگان دین به این اندازه در حوزه علمی و پژوهشی پرداخته نشده است و ضعیف عمل کردیم.
حجتالاسلام والمسلمین موسویمطلق در بخش دیگری از سخنان خود درباره ویژگیهای رفتاری و عملی آن حضرت در قبال امام زمانش (امام حسین (علیهالسلام)) گفت: حضرت عباس (علیهالسلام) دارای شاخصههای رفتاری بسیاری بوده اما در میان تمام آنها، دو ویژگی از اهمیت بیشتری برخورده بود: «بصیرت و وفا». این دو در صدر ویژگیهای رفتاری آن حضرت است.
وی افزود: حضرت اباالفضل (علیهالسلام) به وسیله این دو شگرد رفتاری بسیار رشد کرد و مورد توجه ائمه معصومین (علیهالسلام) قرار گرفت و از آن شخصیت یک الگوی تمام عیار براى همه طالبان معرفت ساخت. در حقیقت یکی از نکات مهم در این زمینه این است که آن حضرت بصیرت و وفاداری را در مسیر امام و ولیّ زمانه خویش بکار گرفت. این دست ویژگیها زمانی ارزش پیدا میکند که در راه امام (علیهالسلام) مورد استفاده قرار گیرد، ما نیز باید به تأسی از ایشان بصیرت، وفا، تقوا و سایر اخلاقیاتمان را برای امام و به خاطر امام قرار دهیم.
این استاد حوزه با تأکید بر اینکه نوع نگرش ما باید نسبت به بزرگوارانی همچون حضرت اباالفضل (علیهالسلام) اصلاح شود، گفت: ما نباید به آن حضرت صرفاً به عنوان کسی که حوائج را برطرف میکند نگاه کنیم و هر وقت به مشکلی بر میخوریم به سراغ ایشان برویم و حوائجمان را درخواست کنیم تا حاجت روا شویم.گرچه آن بزرگوار باب الحوایج است اما نه فقط حاجات مادى، بلکه حاجات مهم معنوى هم باید براى ما در اولویت باشد. همچنانکه بسیارى از بزرگان و عارفان فتح بابشان در مسیر سیر إلى الله به واسطه حضرت عباس علیهالسلام صورت گرفت.
حجتالاسلام والمسلمین موسویمطلق ادامه داد: حضرت عباس (علیهالسلام) آنقدر ویژگیهای بارز و اثرگذار دارند که برای اصلاح زندگی و قرار گرفتن مسیر زندگیمان در مسیر امام عالم کافی است. این الگوبرداری نباید صرفاً در حد یک سخن بماند، بلکه باید به طور عملی شاخصههای رفتاری ایشان را در زندگی خود پیاده کنیم.