شب محمدعلی بهمنی (شاعر و ترانه سرا)
منبع خبر /
فرهنگی و هنری /
26-01-1398
در ادامه شب های بخارا در ساعت پنج بعد از ظهر سه شنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ " شب محمدعلی بهمنی " در کانون زبان پارسی (بنیاد موفوفات دکتر محمود افشار) برگزار می شود. به گزارش عصرایران، در این مراسم ...
در ادامه شب های بخارا در ساعت پنج بعد از ظهر سه شنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ " شب محمدعلی بهمنی " در کانون زبان پارسی (بنیاد موفوفات دکتر محمود افشار) برگزار می شود.
به گزارش عصرایران، در این مراسم آزیتا فیروزی، مرتضی امیری اسفندقه ، عبدالجبار کاکا یی سخنرانی خواهند کرد.
سپس محمد علی بهمنی شعر خوانی خواهد داشت و در خاتمه حسین علیشا پور به همراهی هادی منتظری اجرای اواز و موسیقی خواهند داشت.
استاد بهمنی در بیست و هفتمین رو از اولین ماه سال 1321 ، از پدر و مادری تهرانی، در اندیمشک متولد شد. قریحه شاعری ایشان در نه سالگی، توسط زندهیاد فریدون مشیری کشف شد.
با تشویق استاد، شعر «مادر» را سرود که توسط خود استاد مشیری در مجله روشنفکر چاپ شد. بهمنی بعد از آن سرودن شعر و تصنیف و ترانه را پی گرفت و در سال 1342 به عضویت شورای شعر رادیو ایران در آمد.
همکاری به عنوان صحاف با مجله خوشه به سردبیری احمدشاملو و همکاری در صفحه شعر رادیو خلیج فارس از برنامههایی بودند که در کنار حضور در محافل شعری به آن مشغول بود.
در سال 1350 اولین مجموعه شعر ایشان با عنوان «باغ لال» توسط انتشارات بامداد منتشر شد.
با مساعدت و تشویقهای استاد فریدون مشیری چاپخانه دنیای چاپ را در سال 1353 بندرعباس راهاندازی کرد و در سالهای بعد، در سال 1355 انتشارات چکیده را در تهران و در سال 1370 انتشارات «چی چی کا» را در بندرعباس راهاندازی کرد و در تمام این سالها در کنار فعالیت پیگیر در حوزه خلق شعر، در حوزه چاپ و نشر هم فعالیت پیگیری داشت.
بسیاری از غزلیات و ترانههای استاد بهمنی توسط خوانندگان درجه یک موسیقی ایران، قبل و بعد از انقلاب خوانده شده است که از آن جمله میتوان به استاد محمدرضاشجریان، علیرضا قربانی، همایون شجریان، پرواز همای، محمدمعتمدی، حبیب مجبیان و زندهیاد ناصرعبداللهی اشاره کرد.
از مهمترین شعرخوانیهای محمدعلی بهمنی، شعرخوانی در شب دوم «ده شب» شبهای شعر گوته در سال 1356 است.
خیابان ولی عصر . سه راه زعفرانیه . خیابان عارف نسب .بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار . پلاک ۱۲