علائم افسردگی در مبتلایان به ام.اس


علائم افسردگی در مبتلایان به ام.اس

افسردگی و ام.اس غالباً دارای هم‌زیستی هستند و می‌توانند منجر به وخامت یکدیگر شوند. فرایند بیماری دست و پنجه نرم کردن با ام.اس خود می‌تواند باعث ایجاد افسردگی شود، همچنین تاثیرات روان‌شناختی افسردگی می‌توانند علائم ام.اس را تشدید کنند. علاوه بر این، برخی از علائم ام.اس با افسردگی همپوشانی دارند، بنابراین به سختی می‌توان تشخیص داد که علائم ام.اس در...

به گزارش فانوس، افسردگی و ام.اس (مولتیپل اسکلروزیس یا تصلب چندگانه) غالباً دارای هم‌زیستی هستند و می‌توانند منجر به وخامت یکدیگر شوند. فرایند بیماری دست و پنجه نرم کردن با ام.اس خود می‌تواند باعث ایجاد افسردگی شود، همچنین تاثیرات روان‌شناختی افسردگی می‌توانند علائم ام.اس را تشدید کنند. علاوه بر این، برخی از علائم ام.اس با افسردگی همپوشانی دارند، بنابراین به سختی می‌توان تشخیص داد که علائم ام.اس در حال تشدید هستند یا بیمار در معرض افسردگی قرار دارد.

علائم افسردگی در مبتلایان به ام.اس

برای تمام انسان‌ها پیش می‌آید که هر از چندگاهی احساس غم را تجربه کنند و این موضوع که زندگی با ام.اس ممکن است منجر به افزایش احساسات مشابه شود غیرقابل انکار است. اما افسردگی بالینی بسیار طولانی‌تر و شدیدتر از احساس ناراحتی است و اغلب با علائم دیگر نیز همراه است.

اگر احساس می‌کنید در معرض افسردگی قرار دارید و علائم زیر را در خود می‌بینید، باید به پزشک خود مراجعه کنید؛ چرا که لازم است یک متخصص به طور دقیق تشخیص دهد که آیا واقعاً دچار افسردگی هستید یا خیر.

تغییرات خلق و خو:
ام.اس می‌تواند با تغییرات خلقی بروز پیدا کند. اگر بیشتر مواقع احساس می‌کنید غمگین، پریشان و یا تحریک‌پذیر هستید و اگر این علائم بیش از دو هفته طول می‌کشند، ممکن است درگیر افسردگی نیز شده باشید.

علائم افسردگی در مبتلایان به ام.اس

بی‌تفاوتی:
ممکن است نسبت به بسیاری از چیزهایی که قبلاً دوست داشتید یا از آن‌ها لذت می‌بردید بی‌تفاوت شوید. احساس بی‌تفاوتی نیز در ام.اس رایج است.

تغییر اشتها:
اشتهای شما ممکن است کاهش یا افزایش یابد. ممکن است به صورت ناخواسته 5 درصد از وزن بدن خود را از دست بدهید یا به همین اندازه وزن اضافه کنید. ام.اس معمولاً اشتها را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد مگر اینکه شما دارای افسردگی هم باشید.

مشکلات خواب:
افسردگی می‌تواند روی خواب شما تأثیرگذار باشد؛ شما ممکن است دچار کمبود خواب شوید و یا ممکن است بیش از حد بخوابید. اختلالات خواب نیز در ام.اس شایع نیست.

تغییرات روان‌حرکتی:
ممکن است رفتارهای ناشی از بی‌قراری و سراسیمگی (مانند جویدن ناخن‌ها، قدم زدن عصبی، فشردن دست‌ها، کشیدن و پیچاندن موها یا لباس و امثالهم) بروز دهید، یا ممکن است به طرز غیرعادی سرعت کلی حرکات بدن شما کند شود. در حالی که ام.اس معمولاً با حرکات ضعیف و ناهماهنگ همراه است، این مشکلات روان‌حرکتی معمولاً با ام.اس همراه نیست.

علائم افسردگی در مبتلایان به ام.اس

خستگی:
ممکن است احساس کنید خسته‌اید و انرژی کم یا ناچیزی دارید، که این نیز یکی از شایع‌ترین علائم ام.اس است.

مشکلات شناختی:
ممکن است هنگام تمرکز، سامان‌دهی افکار و یا تصمیم‌گیری با مشکلاتی مواجه شوید. تفکر مغشوش در بیماران ام.اس بسیار شایع است.

احساس گناه:
ممکن است به خاطر کارهایی که انجام داده‌اید یا انجام نداده‌اید احساس بی‌ارزشی یا گناهکار بودن داشته باشید. توجه داشته باشید این یک علامت معمول ام.اس محسوب نمی‌شود.

افکار خودکشی:
اگر فکر می‌کنید که بهتر بود می‌مردید و یا به خودکشی فکر می‌کنید. باید بدانید که ام.اس به طور معمول منجر به افکار خودکشی نمی‌شود مگر اینکه دچار افسردگی شده باشید.

علائم افسردگی در مبتلایان به ام.اس

ام.اس اثرات بالقوه مختلفی روی بدن افراد بر جای می‌گذارد که هیچکس همه آن‌ها را تجربه نمی‌کند. شما ممکن است هیچ عارضه روان‌شناختی مانند استرس و یا افسردگی را تجربه نکنید، یا ممکن است این عوارض دغدغه بزرگی برای شما باشد.

دانستن موارد بالا باعث می‌شود پیش از آن که علائم افسردگی رو به وخامت بگذارند، برای درمان و کنترل آن به پزشک متخصص یا مشاور مراجعه نمایید. گاهی اوقات مصرف دارو یا دریافت خدمات مشاوره در اوایل زمان بروز علائم ام.اس می‌تواند مانع از شدیدتر شدن آن بشود.

مترجم: فرید ناهید

منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

آموزش شبه قالی |طرح های گونی بافی فانتزی و ساده