به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، در این مطلب به نقل از سایت تخصصی “وومنزدی” فهرستی از شایع ترین نگرانی های سلامت در میان زنان آورده شده که به شما کمک میکند از آنها راحتتر پیشگیری کرده و مراقب سلامت خود باشید:
۱) سلامت قلبی-عروقی: طبق اعلام مراکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا (CDC)، بیماریهای قلبی-عروقی قاتل شماره یک زنان در جهان به شمار میرود و باعث کشته شدن سالانه یک سوم از زنان میشود که بخشی از آن میتواند به دلیل تشخیصهای اشتباه باشد.
به هنگام تجربه سکته قلبی معمولا سمت چپ بدن بیحس شده و قفسه سینه دچار تنگی میشود. به گفته انجمن قلب آمریکا (AHA) با این حال نشانههای سکته قلبی در زنان متفاوت است و به همین دلیل منجر به تشخیصهای اشتباه میشود. نشانه های سکته قلبی در زنان می تواند تهوع، درد فک و ناراحتیهای جزیی باشد.
۲) مشکلات باروری: طبق اعلام مراکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا (CDC)، حدود ۱۰ درصد از زنان بین ۱۵ تا ۴۴ ساله مشکلاتی در زمینه باردار شدن یا ادامه بارداری دارند. برخی از دلایل اساسی مشکلات بارداری در زنان سندرم تخمدان پلیکیستیک و بیماری آندومتریوز است اما متاسفانه گاهی هیچ توضیحی در مورد مشکلات باروری در زنان وجود ندارد.
۳) سندرم متابولیک: سندرم متابولیک یک بیماری نیست، بلکه مجموعی از مشکلات سلامتی از جمله چاقی شکمی، دیسلیپیدمی یا چربیپریشی، عدم تحمل گلوکز و فشار خون بالا است. این مشکلات میتوانند بعدها به بیماریهای جدیتری مانند بیماری های قلبی-عروقی و دیابت منجر شود.
۴) سلامت روان: مشکلات سلامت روان از جمله اضطراب، افسردگی و بیماری دوقطبی بر زنان بیشتر از مردان تاثیر میگذارد. همچنین با توجه به امکان ابتلا به افسردگی پس از زایمان و افسردگی مرتبط با قاعدگی، مشکلات سلامت روان در زنان میتواند تاحدودی رایجتر باشد.
۵) سرطان سینه: طبق اعلام مراکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا (CDC)، سرطان سینه شایع ترین سرطان در میان زنان بدون توجه به سن و نژاد آنها است. اگرچه عوامل متعددی وجود دارد که میتواند موجب سرطان سینه در زنان شود اما اصلی ترین آن، افزایش سن در زنان است.
با این وجود آزمایشهایی وجود دارد که جهشهایی را که میتوانند منجر به سرطان سینه شوند، تشخیص دهد. متخصصان توصیه میکنند زنان با شروع ۴۰ سالگی تستهای ماموگرافی را آغاز کرده و پس از آن هر سال این تست را ادامه دهند. در صورتی که سابقه ابتلا به سرطان سینه در زنان خانواده شما وجود داشته باشد، ممکن است پزشک انجام تستهای ماموگرافی را برای شما زودتر از ۴۰ سالگی توصیه کند.
۶) بیماریهای خودایمنی: انجمن بیماریهای مربوط به خودایمنی آمریکا (AARDA) اعلام کرده که ۷۵ درصد از افراد مبتلا به بیماریهای خودایمنی را زنان تشکیل میدهند. این بیماریها عمدتا ژنتیکی هستند و به صورت خوشهای در خانوادهها رخ میدهند. این بدان معناست که ممکن است بیماریهای خودایمنی در زنان یک خانواده رایج باشد، هر چند نوع این بیماریها در زنان مختلف، مشابه نباشد. از جمله این بیماریها میتوان به لوپوس، دیابت و آرتروز اشاره کرد.(ایسنا)