ظریف در فاکس‌نیوز؛ انتخابی هوشمندانه یا...؟!


ظریف در فاکس‌نیوز؛ انتخابی هوشمندانه یا...؟!

عده‌ای به‌خاطر حساسیت شرایط، بر این باورند که آقای ظریف با مقدمه داخلی و آمادگی‌های لازم مقابل دوربین فاکس نیوز نشسته تا به‌صورت مستقیم با ترامپ حرف بزند.

به گزارش جام نیوز، دکتر «محمدجواد ظریف» وزیر امورخارجه کشورمان برای شرکت در همایش دیپلماسی و چندجانبه گرایی به نیویورک سفر کرده است.

در حاشیه این همایش، آقای ظریف برای مصاحبه در مقابل دوربین فاکس نیوز (Fox News Channel) حاضر شد؛ تلویزیونی که متعلق به تندروهای محافظه کار در آمریکاست و دونالد ترامپ همواره در سخنرانی های خود از مردم آمریکا دعوت می کند که مخاطب آن باشند.

ترامپ به قدری به این شبکه علاقمند است که برخی از مجریان و کارشناسان آن را به کاخ سفید برده و معتقد است که بقیه خبرگزاری ها دروغ می گویند ولی فاکس نیوز از حقایق خبر می دهد.

مشهور است که ترامپ توئیت های خود را بعد از تماشای برنامه های سیاسی فاکس نیوز نوشته و منتشر می کند.

متقابلا شبکه نیز ادعا می کند تمام تلاش های خود را برای تبدیل ترامپ به قوی‌ترین مرد جهان انجام خواهد داد.

ظریف در فاکس‌نیوز؛ انتخابی هوشمندانه یا...؟!

موضوع قابل توجه این است که "رابرت مرداک" امپراتور رسانه ای غرب و مدیر کمپانی معظم "نیوزکورپوریشن" گرداننده این شبکه بوده و مدیران و کارشناسان آن در گرایش افراطی به صهیونیسم شهرت زیادی دارند.

حالا حضور وزیر امور خارجه کشورمان در این شبکه تلویزیونی با توجه به اتفاقات اخیر میان ایران و آمریکا، از قبیل قرار گرفتن نام سپاه در لیست گروه های تروریستی واشنگتن و لغو معافیت های فروش نفت ایران، مورد توجه تحلیلگران سیاسی واقع شده و چند و چون آن از زوایای مختلف مورد بررسی قرار گرفته است.

آقای ظریف در توضیح علت انتخاب این شبکه برای مصاحبه گفت: «بالاخره فاکس نیوز یک رسانه ای است که مورد توجه بخشی از مردم آمریکاست... این شبکه با دولت فعلی ارتباط نزدیکتری دارد و با این رسانه مأنوس هستند. نیاز بود که در شرایط کنونی از این شبکه استفاده کنیم.»

ظریف در فاکس‌نیوز؛ انتخابی هوشمندانه یا...؟!

کریس والاس (Chris Wallace) مجری باسابقه فاکس نیوز این مصاحبه را انجام داده و در بخشی از آن، آقای ظریف به چند نکته اشاره داشته است:

الف) گروه (B) خواندن "بنیامین نتانیاهو" نخست‌وزیر اسرائیل، "بولتون" مشاور امنیت ملی کاخ‌سفید، "بن‌سلمان" ولیعهد سعودی و "بن‌زاید آل‌نهیان" ولیعهد ابوظبی

ب) اصرار گروه B برای کشاندن آمریکا به جنگ با ایران

ج) تصریح به عدم توافق عمومی برای برخورد نظامی با ایران یا إعمال فشارهای بیشتر در اطرافیان ترامپ به‌دلیل اینکه شخص ترامپ در مبارزات انتخاباتی اعلام کرد مخالف ورود کشورش به جنگ دیگری است.

عده‌ای به‌خاطر حساسیت شرایط، بر این باورند که آقای ظریف با مقدمه داخلی و آمادگی‌های لازم مقابل دوربین فاکس نیوز نشسته تا به‌صورت مستقیم با ترامپ حرف بزند.

اشاره وزیر امور خارجه به عدم اجماع در تصمیمات ترامپ میان اطرافیانش و بیان نقش منفی اسرائیل و عربستان، این احتمال را قوی‌تر می‌کند که طرف ایرانی، آمریکا را به‌صورت یک کل نگاه نمی‌کند. با این توجیه که در ساختار حاکمیتی ایالات متحده نگاه های متنوعی وجود دارد و ایرانیان می‌بایست از این فرصت بهترین استفاده را ببرند تا تصمیمات کلان آمریکا را بی اثر کنند.

اشاره صریح ظریف به اینکه ایرانیان با توجه به تجربه های سالیان گذشته، دکترای دورزدن تحریم ها را دارند و می‌توانند به‌راحتی آن‌ها را دور بزنند، در همین راستا تحلیل می‌شود.

نکته دیگر اینکه تکیه آقای ظریف بر پیشنهاد "تبادل زندانیان"، حاکی از تمایل دولت جمهوری اسلامی به ارسال این پیام است که تهران گزینه‌های متنوعی برای ارائه دارد و بسته به شرایط، از آن‌ها رونمایی می‌کند.

گواینکه برخی رسانه‌های فارسی‌زبان از قبیل بی بی سی، رادیو فردا، یورونیوز و... از آن "درخواست مذاکره از طرف ایران" را برداشت کرده‌اند.

نگاهی که در داخل نیز منتقدان دستگاه دیپلماسی را ـ به‌حق ـ نگران کرده است.

طیف دیگری هم با توجه به اینکه مقصد سفرهای بعدی آقای ظریف، روسیه و کره شمالی است، احتمال قرار گرفتن ایران در موضع ضعف را نپذیرفته و تحرک دیپلماتیک وزارت امور خارجه در راستای تشکیل اتحادی قوی‌تر در برابر آمریکا را به فال نیک می‌گیرند.

به هر روی، کسی نمی‌تواند دولت و دستگاه دیپلماسی را به‌خاطر استفاده از مجموعه گزینه‌های پیداوپنهان تخطئه کند؛ چراکه انعطاف خردمندانه در ذات سیاست‌ورزی است.

به‌ویژه در شرایطی که طرف مقابل در حال وارد نمودن شدیدترین فشارهاست.

فراموش نکنیم ترامپ بر خلاف اعتیادی که به هیاهو دارد، از مشاوران خود و رسانه‌های مرجع امریکایی شنیده است که رویکرد فعلی در درازمدت به ضرر او و دولتش خواهد بود.

و البته بدیهی است که با عبرت از سرنوشت «برجام»، کسی استدلال‌ها و توجیهات گذشته را از دولت و مسئولان ارشد سیاست خارجی نخواهد پذیرفت.

بنابراین دستیابی به نتایج ملموسی که ضامن منافع ملی باشد، مستلزم هوشیاری مضاعف، اعتماد بیشتر به توان داخلی و سرمایه‌های اجتماعی، تکیه به نگاه مقاومتی و عدم اعتماد به دشمن فریبکار است.



قتل خونین همسر با دستور زن خیانتکار+گفتگو با متهم