پیش‌بینی برداشت 35هزار تُن زردآلو و گوجه‌سبز


پیش‌بینی برداشت 35هزار تُن زردآلو و گوجه‌سبز

هرچند امسال باغات میوه ابرکوه از خسارت سرمازدگی مصون ماندند ولی به گفته متولیان این بخش، در برخی مناطق این شهرستان طوفان به باغ‌های گوجه‌سبز بعضاً تا 70 درصد و به باغات زردآلو 20 تا 30 درصد خسارت وارد کرده است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، اردیبهشت‌ماه در ابرکوه برای کشاورزان حال و هوای دیگری دارد چرا که در این ماه حاصل تلاش یک‌ساله خود را در به ثمر رساندن معروف‌ترین، مرغوب‌ترین و شاخص‌ترین محصول کشاورزی این خطه از کویر برداشت می‌کنند.

با وجود این که کشاورزان در طول سال در تکاپو برای تولید محصول هستند اما از نیمه اول اردیبهشت تا اواسط خردادماه، روزهای پرکارتری را نسبت به قبل سپری می‌کنند و مشغول برداشت دو محصول نوبرانه گوجه‌سبز و زردآلو می‌شوند.

شیرازی و کرجی انواع گوجه‌سبز و کتابی، مشهدی، خیاری، ممک، تخم گردی، فلکه‌ای، سلطنتی، زرقانی و خانی از ارقام زردآلوی ابرکوه هستند.

دو محصول زردآلو و گوجه‌سبز ابرکوه به واسطه زودرس بودن، طعم و کیفیت بی‌نظیر، مرغوبیت خود را نه تنها در بازارهای داخلی بلکه طی سال‌های اخیر در میان محصولات صادراتی نیز باز کرده است.

البته دهستان فراغه از توابع بخش مرکزی ابرکوه به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده زردآلوی استان یزد محسوب می‌شود و وجود باغات میوه فراوان، شرایط آب و هوایی آن را به یک منطقه ییلاقی تبدیل کرده است.

۲۱۰۰ هکتار سطح زیرکشت زردآلو و گوجه‌سبز

«مهدی غیب الهی» مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه به وجود دو هزار و ۱۰۰ هکتار باغات زردآلو و گوجه‌سبز در ابرکوه اشاره و اظهار می‌کند: بیش از ۹۰ درصد از تولیدات این باغات مربوط به بخش مرکزی شهرستان ابرکوه از جمله دهستان فراغه، مریم‌آباد و منطقه علوی است.

وی با بیان این که سطح زیرکشت دو محصول نامبرده نسبت به سال‌های گذشته هیچ تغییری نداشته است، می‌گوید: متوسط عملکرد تولید در رابطه با زردآلو ۱۸ تُن در هکتار و متوسط عملکرد گوجه‌سبز نیز ۱۰ تا ۱۲ تُن است.

غیب‌اللهی با اشاره به آغاز برداشت گوجه‌سبز در ابرکوه، پیش‌بینی می‌کند که امسال از باغات گوجه‌سبز این شهرستان حدود ۵ هزار تُن و از باغات زردآلو نیز حدود ۳۰ هزار تُن محصول برداشت شود.

وی اضافه می‌کند: خوشبختانه بارندگی‌های اخیر و تغییرات جوی (سرمازدگی) هیچ‌گونه خسارتی به محصولات باغی ابرکوه وارد نکرده اما از سوی دیگر باد و طوفان‌های شدید فروردین‌ماه امسال در برخی مناطق از جمله مریم‌آباد و علوی در مورد گوجه‌سبز بعضاً تا ۷۰ درصد و در رابطه با زردآلو ۲۰ تا ۳۰ درصد خسارت به کشاورزان وارد کرده است.

این مسئول در رابطه با جبران خسارت کشاورزان منطقه نیز می‌گوید: هر محصولی که قابلیت بیمه شدن را داشته باشد، الزاماً باید توسط کشاورزان بیمه شود تا در صورت خسارت مورد حمایت دولت قرار گیرند لذا کشاورزانی که محصولات خود را بیمه نکرده باشند، طبیعتاً از هیچ‌گونه حمایتی برخوردار نخواهند بود.

آبیاری ۷۰ درصد از باغات با سیستم تحت‌فشار

مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه در ادامه عنوان می‌کند: هم‌اکنون بیش از ۷۰ درصد از باغات گوجه‌سبز و زردآلو ابرکوه با سیستم‌های نوین تحت‌فشار آبیاری می‌شوند که این روش نه تنها تأثیر منفی بر کاشت و برداشت محصولات نداشته بلکه موجب افزایش کیفیت محصول نیز شده است.

وی ابراز می‌کند: بسیاری از کشاورزان محصول گوجه‌سبز خود را به میادین میوه و تره‌بار استان‌های یزد، کرمان، اصفهان و تهران ارسال می‌کنند تا حتی المقدور دست واسطه‌ها کوتاه شود.

وی ادامه می‌دهد: برخلاف گوجه‌سبز ابرکوه که بیشتر مصرف داخلی داشته و به شهرهای مختلف کشور ارسال می‌شود، زردآلوی ابرکوه از مرغوبیت و طعم خاصی برخوردار است و علاوه بر بازار داخلی، به کشورهای حوزه خلیج‌فارس و روسیه نیز صادر می‌شود.

غیب‌اللهی با تأکید بر اینکه میزان هدر رفت زردآلوی ابرکوه کمتر ۱۰ درصد است، می‌گوید: زردآلوی ابرکوه به دلیل نوبرانه بودن، قیمت خام فروشی مناسبی دارد لذا اگر بنا باشد به فرآورده‌های دیگر تبدیل شود، صرفه اقتصادی مطلوبی ندارد.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس صبح بخیر زمستانی | 130 عکس نوشته صبح بخیر زمستانی