علت عفونت خون در کودکان چیست؟


اگر سیستم ایمنی موفق به نابودی باکتری نشود، سبب عفونت می شود.

مطالعات جدید نشان می دهد ویتامین C، زردچوبه، سیر و عسل به دلیل خواص ضد باکتریایی و ضد میکروبی در درمان عفونت خون موثر هستند.

مسمومیت خون
عفونت خون یا 'سپسیس' که گاهی مسمومیت خون نیز نامیده می شود، یک واکنش ایمنی خطرناک و جدی است که بر اثر ترشح مواد شیمیایی ایمنی به داخل جریان خون برای مباررزه با عفونت بوجود می آید و می تواند منجر به مرگ شود. التهاب ناشی از عفونت خون سبب سوراخ شدن عروق و تولید لخته می شود، در نتیجه جریان خون کافی به ارگان های بدن نمی رسد و ارگان ها بر اثر کمبود اکسیژن و مواد غذایی دچار اختلال می شوند. در موارد حاد، فشار خون به اندازه ای کاهش می یابد که قلب ضعیف شده و دچار شوک سپتیک می شود.در این حالت کبد، کلیه، ریه و اندام های حیاتی دیگر دچار نارسایی می شوند.

علت عفونت خون در کودکان چیست؟
ویتامین C
مطالعات نشان می دهد سطح ویتامین C در بیماران مبتلا به سپسیس پایین است؛ بنابراین به این بیماران توصیه می شود برای تقویت سیستم ایمنی، از مکمل های ویتامین C استفاده کنند. همچنین ویتامین C سبب بهبود عملکرد مویرگ ها در بیماران می شود.

زردچوبه
زردچوبه حاوی ترکیبی به نام کورکومین است که سبب افزایش سطح پروتئین خون می شود. زمانی که میزان پروتئین خون بالا باشد، بهتر می تواند با انواع عفونت و عوامل بیماری زا مبارزه کند. همچنین این ماده می تواند توده عضلانی مرتبط با عفونت را درمان کند.کاهش کلسترول خون، افزایش ایمنی بدن، بهبود گردش خون، روشن شدن رنگ پوست، پیشگیری از ایجاد لخته در اندام های داخلی بدن و تصفیه خون، از دیگر فواید زردچوبه هستند.

سیر
سیر حاوی ماده ای به نام آلیسین است که با کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی عفونت را سرکوب می کند. درمان سپسیس با ترکیب سیر و عسل موثر تر است.

علت عفونت خون در کودکان چیست؟
عسل
مطالعات محققان دانشگاه مالایا نشان می دهد عسل با تقویت سیستم ایمنی و خواص ضد باکتری و ضد میکروبی، یک ماده غذایی کامل برای درمان سپسیس و انواع عفونت است.در ادامه این مطالعه آمده است ریشه شیرین بیان، برگ توتون هندی، مریم گلی، روغن پونه کوهی، عصاره پوست درخت کاج و عصاره دانه انگور از دیگر مواد حاوی آنتی بیوتیک طبیعی هستند که به درمان عفونت خون کمک می کنند.

شایع ترین علت عفونت خون
شایع ترین علت سپسیس، یک عفونت باکتریایی موجود در خون است. اگر سیستم ایمنی موفق به نابودی باکتری نشود، سبب عفونت می شود. باکتری سپسیس می تواند از هر نقطه ای، حتی یک خراش کوچک روی زانو، وارد بدن شود.محققان بر این باورند که سپسیس می تواند بر اثر عفونت های دیگری از قبیل آپاندیسیت ، ذات الریه، عفونت دستگاه ادراری، مننژیت و عفونت کلیه ناشی شود. گاهی علت سپسیس با استئومیلیت یا عفونت استخوان همراه است. گاهی این عفونت ناشی از نوعی قارچ است.
بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، میلیون ها آمریکایی در سال به این عفونت مبتلا می شوند. تعداد افرادی که بر اثر این عفونت در بیمارستان بستری شده اند، از ۶۲۱ هزار نفر در سال ۲۰۰۰ میلادی، به یک میلیون و ۱۴۱ هزار نفر در سال ۲۰۰۸ میلادی رسیده است. همه افراد، به ویژه افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، سالمندان، نوزادان و کودکان در معرض این عفونت قرار دارند. متاسفانه به دلیل مقاومت در برابر آنتی بیوتیک، این عفونت رو به روز در حال افزایش است.
مهم ترین مطالب در این‌باره:
عفونت خون یا سپسیس، بیماری است که باکتری به داخل جریان خون وارد می شود و منجر به یک عفونت جدی در اندام هایی مانند: کلیه یا شُش ها و یا در استخوان می شود. سپسیس می تواند با آنتی بیوتیک درمان شود، به خصوص اگر زود تشخیص داده شود، در غیر این صورت می تواند کُشنده باشد. این عفونت به لطف دو واکسن مهمی که اختراع شده، بسیار نادر شده است. در ادامه به معرفی علل، علائم و راه های پیشگیری و درمان عفونت خون یا سپسیس در کودکان می پردازیم.

علل عفونت خون سپسیس در کودکان
ورود یک باکتری بدخیم به جریان خون کودک می تواند باعث این موضوع شود. این باکتری اغلب مسئول آنفلوانزای هموفیلوس و ذات الریه استرپتوکوک هستند و خوشبختانه این باکتری ها شانس کمی برای آلوده کردن کودکانی که واکسینه شده اند، دارند. واکسن هیب (Hib) بیماری هیموفیلوس آنفلوانزا را از کودکان دور نگه می دارد و واکسن پنوموکوکال، خطر عفونت پنوموکوک را تا ۹۰% کاهش می دهد. بنابراین کودکانی که این واکسن ها را دریافت نکرده اند، به خصوص آن هایی که بین ۲ الی ۳۶ ماه دارند، مستعدترین افراد برای ابتلا به عفونت خون هستند، زیرا هنوز سیستم ایمنی شان به طور کامل توسعه نیافته است. همچنین کودکانی با بیماری های خاص، مانند: بیماری سلول ها داسی شکل یا عفونت (HIV) در معرض خطر هستند. کودکان زیر ۲ ماه، به وسیله آنتی بادی هایی که از مادرشان در رحم گرفته اند، محافظت می شوند.
اما هنگامی که نوزاد تازه متولد شده مبتلا به عفونت خون است، علت باکتری استرپتوکوک گروه بی است که از مادر در طی زایمان گرفته است. خطر ابتلا به این بیماری در ۲ سالگی کاهش می یابد و در ۳ سالگی تقریباً از بین می رود، زیرا در این زمان، سیستم ایمنی کودک به اندازه کافی قوی شده است تا با اکثر عفونت های جریان خون مبارزه کند. در موارد نادر، یک کودک ممکن است عفونت خون را از سایر باکتری ها، مانند: استافیلوکوک اورئوس یا استرپتوکوک گروه آ دریافت کند. این باکتری ها گاهی اوقات می توانند از طریق بریدگی در پوست یا ناییریا مننژیتیدیس (از طریق دستگاه تنفس) یا سالمونلا (از طریق دستگاه گوارش) وارد جریان خون شوند.

علت عفونت خون در کودکان چیست؟
علائم عفونت خون یا سپسیس در کودکان
در حالی که برخی کودکان مبتلا به عفونت خون بهانه گیر یا بی حال می شوند، گاهی اوقات، تنها نشانه این بیماری تب است. به همین جهت، مهم است که یک پزشک کودکان زیر ۳ ماه را معاینه کند. درجه حرارت بالای ۳۸ درجه سانتی گراد، حتی اگر نشانه دیگری از بیماری را نداشته باشد، بسیار مهم است. اگر فرزندتان بین ۳ الی ۱۲ ماهه است و تب بالای ۳۹ درجه سانتی گراد دارد، باید او را نزد پزشک ببرید. اگر به نظر می رسد نوزادتان آرام نیست، تماس چشمی برقرار نمی کند یا بیدار کردنش دشوار است، حتی اگر تب بالایی ندارد، به پزشک مراجعه کنید.عفونت خون ناشی از بریدگی، سوختگی و یا سایر اختلالات پوستی، معمولاً با تب، درد و قرمزی شدید در اطراف زخم نمایان می شود. اگر هر یک از علائم زیر را مشاهده کردید، به پزشک مراجعه کنید. این نوع از سپسیس می تواند منجر به مشکلات جدی در مفاصل و استخوان ها شود.


راه های درمان عفونت خون یا سپسیس در کودکان
هنگامی که کودک شما تب دارد، پزشک او را برای یافتن علت به دقت معاینه می کند. او ممکن است عفونت گوش، گلو یا شُش داشته باشد که شما از آن آگاه نباشید. اگر پزشک هیچ نشانه ای نیابد، هشدار جدی برای سپسیس وجود دارد. اگر چه اکثر تب ها در نتیجه عفونت ویروسی هستند، اما لازم است کودکتان برای بررسی مننژیت باکتریایی، بزل نخاع (کشیدن مایع مغزی نخاعی)، برای بررسی سپسیس، آزمایش خون و برای بررسی عفونت دستگاه ادراری، نمونه ادرار بدهد.همه این مراحل استرس زا است، اما خطرات بیماری جدی، به اندازه کافی بزرگ هستند که اکثر پزشکان معتقدند، انجام این کارها ارزشش را دارد. فقط ۲ الی ۳% نوزادان تب دار بدون سایر علائم، مبتلا به سپسیس هستند، اما هنگامی که نوزادتان کوچک است، بسیار مهم است که بیماری را به سرعت تشخیص دهید، اگر نوزادتان یک زخم داشت که عفونت کرده بود، در صورت امکان، پزشک نمونه برداری خواهد کرد.
نتیجه آزمایش خون، 24 ساعت طول می کشد. لذا به نوزادتان آنتی بیوتیک داده می شود. تصمیم تجویز آنتی بیوتیک وریدی یا خوراکی با پزشک است. پس از تشخیص سپسیس، آنتی بیوتیک باید ادامه یابد. عفونت باید در عرض یک هفته درمان شود، اما کودکتان باید آنتی بیوتیک ها را به طور کامل مصرف کند و مجدداً برای بررسی نهایی به پزشک مراجعه کند.

علت عفونت خون در کودکان چیست؟
پیشگیری از عفونت خون یا سپسیس در کودکان

در ابتدا باید از ترزیق واکسن های کودکتان اطمینان یابید. سپس سعی کنید محل بریدگی های کودکتان را تمیز نگه دارید. اجازه ندهید که کودکتان به زخم هایش دست بزند. مراقب علائم عفونت باشید.



دیدن پورن توسط بچه ها، چگونه برخورد کنیم؟