خبرگزاری فارس: نشریه «پالیتیکو» روز پنجشنبه به نقل از شاهدان احتمال مکالمه تلفنی «دایان فینشتاین» سناتور ارشد دموکرات با «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران را مطرح کرده است.
به ادعای این نشریه، شب گذشته در حالی که فینشتاین در کنگره راه میرفته، خبرنگاران دیدهاند صفحه شماره تماس و نام ظریف در گوشی او باز است.
«تام منتزر» سخنگوی این سناتور ارشد آمریکایی در پاسخ به این سوال که آیا فینشتاین تلفنی با ظریف صحبت کرده، گفته است: «نمیتوانم درباره اینکه سناتور با چه کسی صحبت کرده و با چه کسی صحبت نکرده، اظهار نظر کنم.»
نشریه پالیتیکو صرفا با استناد به همین مشاهدات گمانه احتمال گفتوگوی فینشتاین و ظریف را مطرح کرده، اما تاکنون هیچ منبعی این گمانهزنی را تایید نکرده است.
فینشتاین از سناتورهای بانفوذ و از منتقدان اصلی «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا به شمار میآید و در روزهای گذشته هم چند بار از سیاستهای تنشزای واشنگتن در قبال جمهوری اسلامی ایران انتقاد کرده است.
وی روز چهارشنبه با انتقاد از سیاستهای جنگطلبانه برخی اعضای دولت ترامپ، به «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا توصیه کرد با ظریف که «خواهان درگیری با ایالات متحده نیست»، تماس بگیرد.
ادعاهای آیزنکوت درباره اقدامات سایبری ایران، برجام و تحریمهای آمریکا
رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد، برجام یک نقطه عطف استراتژیک بود که به تلآویو اجازه داد «منابع» را از مأموریتی به مأموریت دیگر منتقل کند.
«گادی آیزنکوت» رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی به تلآویو هشدار داد، در صورتی که هماهنگی امنیتی میان تشکیلات خودگردان و این رژیم متوقف شود، تلآویو وارد درگیریهای روزانه خواهد شد.
بر اساس گزارش وبگاه «عرب 48»، در آغاز هفته جاری نیز بخشهایی از صحبتهای آیزنکوت در جلسه پشت درهای بسته با مقامات عالیرتبه آمریکایی منتشر شد؛ وی به آمریکاییها هشدار داده بود در آستانه ارائه طرح آمریکا موسوم به «معامله قرن» ممکن است وضعیت کرانه باختری متشنج شود و باید به این موضوع توجه داشت.
آیزنکوت درباره جنگ احتمالی این رژیم با حزبالله اعلام کرد: به دلیل حجم زرادخانه موشکی کنونی حزبالله، در صورت بروز جنگ، (این جنگ) برای هر دو طرف واقعا سخت خواهد بود.
رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی درباره ایران مدعی شد: در سال گذشته حدود 100 حمله سایبری به اسرائیل را خنثی کردیم که بیشتر آنها توسط ایرانیها برنامهریزی شده بود.
وی در خصوص سیاست آمریکا در قبال ایران ادعا کرد توافق هستهای در سال 2015 این فرصت را به ارتش اسرائیل داد که منابع را به مسائل دیگر مانند سوریه، ایران و عرصه فلسطین اختصاص دهد. این توافق یک نقطه عطف استراتژیک بود، که به اسرائیل اجازه داد منابع را از مأموریتی به مأموریت دیگر منتقل کند و دستاوردهایی در دو عرصه سوریه و لبنان داشته باشد.
آیزنکوت از تحریمهای آمریکا علیه ایران نیز دفاع کرد و مدعی شد: بدون این تحریمها ایران برای دستیابی به سلاح هستهای و تقویت نفوذ منطقهای تلاش خواهد کرد.
آمریکا در طول یک سال گذشته تحریمهای متعددی علیه ایران وضع کرده است؛ در آخرین مورد و در حالی که مقامات دولت دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا که پیشتر از احتمال پایین تمدید معافیتهای تحریمی واردات نفت از ایران برای هشت کشور (هند، چین، ترکیه، کره جنوبی، ژاپن، تایوان و یونان و ایتالیا) صحبت کرده بودند، کاخ سفید دوم اردیبهشت 98 اعلام کرد که رئیسجمهور آمریکا در تاریخ دوم می (۱۲ اردیبهشت) این معافیتهای نفتی را تمدید نخواهد کرد.
مقامهای اطلاعاتی آمریکا برای بحث درباره ایران با سران کنگره دیدار میکنند
مقامهای سرویسهای اطلاعاتی آمریکا قرار است امروز با هدف ارائه اطلاعاتی درباره ایران، با سران کنگره این کشور دیدار کنند.
روزنامه «نیویورکتایمز» گزارش داده است که مقامهای سرویسهای اطلاعاتی آمریکا امروز (پنجشنبه) با سران کنگره این کشور دیدار میکنند تا آنها را در جریان جدیدترین اطلاعات درباره ایران قرار دهند.
این جلسه پس از آن برگزار میشود که شماری از نمایندگان ارشد کنگره از دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا به دلیل خودداری از مشورت با قانونگذاران درباره ایران، انتقاد کردند.
«چاک شومر» رهبر دموکراتها در سنای امریکا شب گذشته با اشاره به گزارش اخیر نیویورکتایمز درباره احتمال اعزام تعداد زیادی نیروی نظامی آمریکایی به منطقه، گفت: «آیا ما از دهه گذشته درس نگرفتهایم؟ این میزان از عدم شفافیت، نبود راهبرد و خودداری از مشورت، نگرانکننده است. رئیسجمهور باید یک راهبرد ارائه کرده و آن را برای کنگره شفاف کند.»
به ادعای نیویورکتایمز، دولت آمریکا در توجیه اقدامات اخیر خود در خلیج فارس و منطقه، عکسی ادعایی را به نمایندگان کنگره نشان داده که ظاهرا نشان میدهد یک موشک روی قایقی در خلیج فارس سوار شده است. آمریکا این قایق و موشک را به ایران نسبت داده و مدعی شده است که ممکن است ایران بخواهد منافع یا نیروهای ایالات متحده را در منطقه هدف حمله قرار دهد.
با این وجود، نمایندگان کنگره، متحدان خارجی آمریکا و مقامهای عراقی این «مدرک» را توجیه مناسبی برای اقدامات اخیر آمریکا ارزیابی نکرده و میگویند ممکن است ایران اقداماتی را با اهداف دفاعی و در واکنش به اقدامات تحریکآمیز آمریکا در دستور کار قرار داده باشد. به نوشته نیویورکتایمز، مقامهای آمریکایی اظهارات «مایک پامپئو» درباره وجود تهدید فوری از جانب ایران را اغراقشده توصیف کردهاند و مقامهای عراقی هم گفتهاند تهدیدات ادعایی، آنچنان که گفته میشود، وخیم نیست.
«نانسی پلوسی» رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا اخیرا در یک جلسه غیرعلنی دموکراتها از دولت ترامپ به دلیل عدم شفافیت در زمینه سیاست دولت در قبال ایران انتقاد کرده و گفته دولت پیش از هر اقدامی باید با کنگره مشورت کند.
به نوشته پایگاه خبری شبکه «انبیسی»، «باب منندز» از سناتورهای ارشد دموکرات و عضو کمیته روابط خارجی سنا هم از دولت آمریکا خواسته فورا درباره تصمیم وزارت خارجه این کشور جهت کاهش حضور دیپلماتیک در عراق به کمیته روابط خارجی توضیح دهد.
وزارت خارجه آمریکا این هفته اعلام کرد در واکنش به افزایش تهدیدات برای اتباع و دیپلماتهای آمریکایی، «کارکنان غیرضروری» خود را از سفارت و کنسولگری خود در عراق، تخلیه میکند. آمریکا همچنین حضور از پیش برنامهریزی شده ناو هواپیمابر «آبراهام لینکلن» در خلیج فارس را به «افزایش تهدید از جانب» ایران نسبت داده و چند بمبافکن و یک سامانه پدافندی «پاتریوت» را هم به منطقه اعزام کرده است.
با این وجود، ترامپ در روزهای گذشته چند بار تأکید کرده که به دنبال درگیری نظامی با ایران نیست. به نوشته روزنامه «واشنگتنپست» او از افزایش گزارشهای رسانهای که از در پیش بودن درگیری نظامی حکایت دارند، ناخرسند است.