خوردن مسکن در دوران قاعدگی، نازایی می آورد؟
مصرف قرص های ایبوپروفن به علت دردهای شدید قاعدگی باعث نازایی می شود؟
با سلام ایا مصرف قرص های ایبو بروفن به علت دردهای شدید قاعدگی باعث نازایی می شود؟ متشکرم .
جواب
باسلام خیر نازایی ایجاد نمیگردد.
درمان دیسمنوره
۱-گرما به رفع درد کمک میکند. روی شکم یا کمر صفحه گرم کننده یا شیشه آب داغ بگذارید یا حمام آب داغ بگیرید. یک روش دیگر این است که هر چند بار لازم باشد، برای ۱۵-۱۰ دقیقه در وان یا لگن آب داغ بنشینید.
2-استفاده از دستگاه تحریک کننده الکتریکی رشتههای عصبی از راه پوست نیز ممکن است به رفع درد کمک کند.
۳-اگر درد قاعدگی با استرس ارتباط داشته باشد، روان درمانی یا مشاوره توصیه میشود.
4-داروها برای ناراحتی خفیف، استفاده از داروهای ضدالتهابی غیراستروییدی مثل آسپیرین، ایبوپروفن، ناپروکسن یا مفنامیک اسید کافی است.
مفنامیک اسید خصوصا برای کسانی که از خونریزی زیاد رنج میبرند مناسب است.
داروهای دیگری که ممکن است تجویز شوند عبارتند از ضدپروستاگلاندینهاو قرصهای ضدحاملگی، که از تخمکگذاری جلوگیری میکنند.
در موارد شدید، از بعضی هورمونها (مثل هورمون آزاد کننده هورمونهای گنادوتروپین) میتوان برای توقف کار تخمدان و رفع درد استفاده کرد.(البته با تجویز پزشک)
5- مصرف روزانه یک کپسول 400 میلیگرمی یا دو کپسول 200 میلیگرمی ویتامینE میتواند به عنوان روشی ساده درکاهش درد به زنان و دختران جوان کمک کند.
۶-مصرف مکملهای ویتامین B باعث کاهش علائم در برخی خانمها میشود.
7-در دیسمنوره ثانویه درمان بیماری زمینه ای باعث از بین رفتن درد میشود.
مواد مغذی مفید برای قاعدگی دردناک
- ویتامینA -ویتامین C,B- بیوفلاونئوئید- ویتامین E- نیاسین - کلسیم - منیزیوم -روغن هسته انگور
- ماهی پرچرب- ماهی قزل آلا- ماهی ساردینی- میوهای تازه- تن ماهی جنوب (ماهی اقیانوس)- آناناس- حبوبات- سبزی تازه - مارچوبه- هویج- آجیل- لوبیا و باقلا- روغن زیتون- زنجبیل و دارچین
- در صورت استفاده از مواد غذایی ذکر شده در هر ماه از درد قاعدگیتان کاسته میشود.
- در برخی خانمها مصرف چای سبب کاهش دیسمنوره میشود.
- مصرف هرگونه نوشیدنی یا غذای کافئیندار را کم یا متوقف کنید.
- چربی های اشباع شده که در تخم مرغ و گوشت به فراوانی موجود است سبب افزایش مشکلات مربوط به قاعدگی دردناک می شود بنابراین توصیه می شود در این دوره از مصرف اینگونه مواد پرچرب پرهیز گردد.
- روغن هسته انگور سبب جلوگیری از انقباضات دردناک رحمی می شود.
هرگز در عادت ماهانه این قرصها را نخورید
دوران عادت ماهانه معمولا همراه با فشار عصبی و درد برای خانمها همراه است و برای کاهش این دردها معمولا به قرصهای مسکن پناه میبرند که تنها درد را به صورت لحظهای کاهش میدهد و گاهی اثرات نامطلوبی بر سلامت خانمها میگذارد. در این مطلب شما را با قرصهایی که هرگز نباید در دوران عادت ماهانه مصرف کنید آشنا میکنیم.
اگر درد قاعدگی شدید نباشد استفاده از مسکنهای ضدالتهاب غیراستروییدی نظیر مفنامیک اسید و یا بروفن میتواند سبب کاهش درد شود. استفاده از این داروها برای کسانی است که معمولا به مدت یک یا دو روز درد دارند و باید روزهایی که فکر میکنند درد قاعدگی شان شروع میشود قبل از اینکه درد تشدید شود هر ۸ ساعت یک بار از این داروها استفاده کنند. مسکنهایی مثل استامینوفن و استامینوفن کدئین دار برای تسکین درد تاثیر چندانی ندارد.
ژلوفن بخورم یا نخورم؟
ژلوفن نوعی داروی ضد التهاب غیراستروئیدی است که در درمان و کاهش دردها و التهابهای ناشی از التهاب روماتیسمی مفاصل و پوکی استخوان، تب، دردهای خفیف تا متوسط و درمان اولیه دردهای قاعدگی به کار میرود.محققان در مطالعات خود به این نتیجه رسیدهاند که زنان به دنبال استفاده طولانیمدت از ایبوپروفن دچار کاهش قدرت باروری میشوند، ولی این مشکل با اقدامات سریع و آغاز راهکارهای درمانی قابل برگشت است و این گروه از زنان میتوانند بارداری را تجربه کنند.افرادی که از برخی بیماریها رنج میبرند مانند مبتلایان به آسم، مشکلات کبدی، کلیوی، نارساییهای خفیف قلبی، فشار خون بالا، حملات و بیماریهای قلبی، بیماریهای عروق محیطی از قبیل: باریک شدن عروق، مبتلایان به سکته و افرادی که سابقه خونریزی معده داشتهاند، باید با احتیاط اقدام به مصرف ژلوفن و ایبوپروفن کنند.
قرص آهن آری یا خیر؟
استفاده از قرص آهن یا اسید فولیک یا اسید فولیک در دوران پریود اشکالی ایجاد نمیکند و لازم نیست که اگر پزشک تان برای شما این دو نوع دارو را تجویز کرده اند در طول دوره پریود مصرف را قطع و پس از پاک شدن و پایان خون ریزی قاعدگی دوباره مصرف آهن و اسید فولیک را شروع کنید. اسید فولیک از ویتامینهای گروه ب. است که شما اگر در همه دوران باروری خود و تا زمان یائسگی هم آن را به صورت منظم مصرف کنید مشکلی برای تان ایجاد نمیشود. اما در خصوص قرص آهن بهتر است که ابتدا به پزشک مراجعه کنید تا بررسیهای آزمایشگاهی لازم برای شما انجام شده و سپس اگر لازم بود برای تان قرص آهن با دوز مناسب تجویز شود.
عوارض ژلوفن در طولانی مدت
مصرف ژلوفن حساسیت به نور آفتاب را بالا می برد. از این رو، قرار گرفتن طولانی مدت در برابر خورشید می تواند احتمال آفتاب سوختگی را افزایش دهد که استفاده از ضدآفتاب ها و لباس های پوشیده می تواند خطر را کاهش دهد.استعمال دخانیات در ترکیب با ژلوفن خطر خونریزی معده را بالا می برد. به همین دلیل پزشکان به این افراد توصیه می کنند کشیدن سیگار را کنار بگذارند.دکتر احمد رهنمای چیت ساز نایب رئیس انجمن داروسازان تهران ، گفت: داروی ایبوپروفن با نام تجاری پروفن به صورت دراژه وجود دارد که سه چهار سالی است که به صورت ژله ای و با نام ژلوفن تهیه می شود.وی خاطر نشان کرد: در تکنولوژی جدید داروسازی تولید داروها به صورت ژله ای بسیار جا باز کرده است زیرا تولید داروها به صورت ژله ای عوارض ژلوفن را به حداقل می رساند و جذب دارو با سریع تر می کند.
وی افزود: از عوارض این دارو عوارض گوارشی است که از آن جمله می توان اثر آن بر روی کبد را ذکر کرد چون این دارو در کبد متابولیزه می شود تا قابلیت جذب داشته باشد بنابراین مصرف زیاد آن به کبد فشار می آورد.
وی ادامه داد: یکی دیگر از عوارض آن تاثیر این دارو بر کلیه است چرا که دفع دارو از طریق کلیه صورت می گیرد و مصرف بیش از حد آن بر کلیه اثر می گذارد.رهنما یادآور شد: این دارو در بالغین استفاده می شود و به صورت کپسول های ۲۰۰ و ۴۰۰ میلی گرمی در بازار موجود است.وی اذعان داشت: از این دارو در امراضی چون آرتریت، نقرس، دردهای شدید قاعدگی و درد دندان استفاده می شود.وی ادامه داد: این دارو خاصیت ضد درد، ضد التهاب، ضد تب دارد که کودکان از این دارو به صورت شربت و با نام ایبوپروفن استفاده می کنند.وی در مورد مصرف این دارو در دوران بارداری گفت: به طور کلی توصیه می شود تمامی داروها در سه ماهه اول بارداری استفاده نشود. وی افزود: ژلوفن در دوران بارداری جز گروه B است یعنی برای جنین ضرری ندارد اما باید طبق دستور پزشک مصرف شود.وی ادامه داد: اما در ۳ ماهه سوم بارداری این دارو جزء گروه D قرار می گیرد که نباید استفاده شود و مصرف آن باعث بروز اختلالات جنینی می شود.